1 Haziran 2015 Pazartesi

sade patates yemeği


Sade patates yemeği yapımında, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradım. İki tane, içi yeşil ve beyaz olmayan olgun domatesin kabuğunu soydum ve küp küp doğradım. Sivri biberleri kuşbaşı doğradım. Sade patates yemeği et suyu ile yapılırsa, daha da lezzetli olur. Böyle bir imkanım olmadığından, kaynattığım çeşme suyu ile yaptım ve afiyetle yedim.
Tarifin Devamı »

sade patlıcan yemeği


Sade patlıcan yemeği; yemek içerisine et, kıyma, patates, kabak ve benzeri sebzeler konulmadan yapılan bir yemektir. Patlıcanları alacalı soydum, kuşbaşı doğradım. Ardından tuzlu su içerisinde yarım saat beklettim ve suyunu süzdüm. Ardından, Soğanı, sarımsağı, yeşil biberi ve domatesi yemeklik doğradım. Yemeği tatlandırması için, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar kullandım.
Tarifin Devamı »

31 Mayıs 2015 Pazar

çoban kavurma

Tarifin Devamı »

boncuk ayşe yemeği


Boncuk ayşe fasulyesi yemeğini tencerede yaptım. Yemekte domates ve domates salçasını, ölçüyü aşmayacak miktarda ortak kullandım. Yemeğin içinde ki malzemelerin verdiği burukluk tadını gidermek için, bir çay kaşığı dolusu toz şeker kullandım. Fasulyenin diri kalmayıp, lokum yumuşaklığında pişmesi için de, fasulyeyi kendi suyu ile kendi halinde, tenecerede on beş dakika süre ile kavurdum.
Tarifin Devamı »

yemek yapmanın incelikleri


  • Yemek yapmanın incelikleri, sırları veya püf noktaları ne derseniz deyin, bu söylemler yemek yapmanın kurallarından söz eder. Üste ki resimde gördüğünüz boncuk ayşe fasulyesinin su verme aşamasında ki, hali. Klasik yemek yapma inceliklerini, boncuk ayşe fasulyesi yemeği üzerinden "bidiklerimi" sizlerle paylaşacağım; yararlı olursam ne mutlu bana.
Tarifin Devamı »

30 Mayıs 2015 Cumartesi

havuçlu basmati pirinç pilavı

Tarifin Devamı »

bezelye yemeği


İç bezelye ile zeytinyağlı sade bezelye yemeği, dana etli veya kuzu etli bezelye yemeği, kıymalı bezelye yemeği, tavuk etli bezelye yemeği ve havuçlu patatesli bezelye yemeği yapılır. Bu yemeklerin dışında bezelye, çok çeştli yemeklerin yapımında kullanılır. Bezelye tencerede bir saatte pişer. Bu tarifte üç sebzeyi bir yemekte kullanacağız. Bu sebzelerin her birinin pişme süresi farklıdır. Üç sebzenin arasında geç pişen bezelye olduğuna göre; önce bezelyeyi yarı pişmiş olarak pişirip, ardından havuç ve patatesi ilave edeceğiz. Yani, yemeğin pişme süresinin son 30 dakikasında sebzeler birlikte pişecekler.
Tarifin Devamı »