5 Haziran 2015 Cuma

ENES 6 YAŞINDA


4 Mayıs yeğenim Enes'in doğum günüydü. Biz de mayıs ayı toplantımızda kutlayalım dedik.
Kendisine parti konseptini ne istediğini sorduk, Ninja kaplumbağalar dedi ama bu konsepte uygun ürünler bulamayacağımız için 2.seçeneği kırmızı arabayı seçti.
Beraberce karşıya gittik, alacaklarımızı aldık, dolaştık. Sonra başladık hazırlıklara
Ben aldıklarımızın haricinde kitap ayracı ve şeker hazırladım, misafirlere hediye verelim diye.

Kapı süsü, duvar için süs hazırladım ama onları fotoğraflarını çekmemişim.
Bu arada bloga yemek tarifi yerine doğum günü partileri ekliyorum, doğum günü blogu oldu :)

Teyzesinin kuzusu iyi ki doğmuş, nice mutlu yaşları olsun.


Fotoğraflara çocuklarla başlayalım:)




Masamız, börek eksik gerçi 

Kısır & Kurabiye


Cupcake kağıtlarında kabak salatası & Patates Salatası


Kitap ayraçları
(Tasarımı, baskısı, pvc kaplaması her şeyini ben yaptım)


                                              Şekerler



4 Haziran 2015 Perşembe

döner eti nasıl marine edilir


  • Döner eti nasıl marine edilir, ister evde kendi dönerinizi kendiniz yapın, isterseniz dükkan açın dönerinizi kesin kesin millete satın. Döner eti nasıl marine edilir tarifi, herkese uygundur. Dersiniz ki; verdiğiniz bilgiler hoş ta evde döneri nasıl yapabiliriz sorunuza cevabım fazlasıyle çok. Piyasada tüp gazlı, piknik tüpüyle bile çalışabilen ev tipi, tek alev gözlü döner makineleri mevcut. Çok da ucuz, ev tipi döner makinesini kullanan aile sayısının hesabı yok. Döner eti nasıl marine edilir tarifi, bu gerçek bilindiği için kaleme alındı.
Tarifin Devamı »

3 Haziran 2015 Çarşamba

düdüklüde kuşbaşı et haşlama


Düdüklü tencerede kuşbaşı et nasıl haşanır diyorsanız; bu basit tarif işinize yarar. Resimde gördüğünüz haşlanmış kuşbaşı et, dana döş etidir. Çok serttir, bilirsiniz. Düdüklü tencerede bu yarım kilo ağırlığında ki eti, iki su bardağı su ile 20 dakikada yumuşacık haşlandı. Kullandığım eski model, lastik contalı düdüklü olduğunu belirteyim.
Tarifin Devamı »

2 Haziran 2015 Salı

domates yemeği


Domates yemeği, severek yaptığım ve yediğim ıvır zıvır yemekler arasında ilk sıradadır. Yemeğin kötü tarfı, bol ekmek yedirir olmasıdır. Domates yemeğine acı biber çok yakışır, yerken tadına doyulmaz. Bu yemeğin özelliği, sulu yemek olmasıdır. Yemeği yaparken soğanı ince olarak yemeklik doğradım. Domatesi rendeledim ve sivri biberi çok ince halka doğradım. Domates yemeğine, pirinç yerine bulgur konuyor olsa da; benim tercihim pirinçten yana, tavsiye ederim.
Tarifin Devamı »

gözleme hamuru


Gözleme hamuru, mayalı veya mayasız olarak yapılır. Mayalı gözleme hamuru tarifime buradan bakabilirsiniz. Mayalı gözleme hamuru ile gözleme yapmak, mayasız gözleme hamuru gibi kolay değildir. Mayalanmış hamur, sıcak ortamda kendini bırakır. Bu yüzden, açılan hamurun içini doldurup pişirme sacı üzerine koyması oldukça zordur. Ayrıca, mayalı gözleme hamurunda kullanılacak maya, gereğinden fazla miktarda kullanılmışsa, o vakit işler daha da zorlaşır. Bu tarifimde, sizlerle mayasız gözleme hamuru ölçüsünü ve nasıl yaptığımı paylaşıyorum.
Tarifin Devamı »

1 Haziran 2015 Pazartesi

sade patates yemeği


Sade patates yemeği yapımında, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradım. İki tane, içi yeşil ve beyaz olmayan olgun domatesin kabuğunu soydum ve küp küp doğradım. Sivri biberleri kuşbaşı doğradım. Sade patates yemeği et suyu ile yapılırsa, daha da lezzetli olur. Böyle bir imkanım olmadığından, kaynattığım çeşme suyu ile yaptım ve afiyetle yedim.
Tarifin Devamı »

sade patlıcan yemeği


Sade patlıcan yemeği; yemek içerisine et, kıyma, patates, kabak ve benzeri sebzeler konulmadan yapılan bir yemektir. Patlıcanları alacalı soydum, kuşbaşı doğradım. Ardından tuzlu su içerisinde yarım saat beklettim ve suyunu süzdüm. Ardından, Soğanı, sarımsağı, yeşil biberi ve domatesi yemeklik doğradım. Yemeği tatlandırması için, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar kullandım.
Tarifin Devamı »