20 Ekim 2015 Salı

dondurucuda neler saklanır


Dondurucuda neler saklanır? Derin dondurucunuzun büyüklüğüne göre, sakalanacak gıda maddeleri ve miktarları çok iyi düşünerek saklanmalıdır. Gereksiz yiyecekleri saklayarak dondurucuyu doldurmaya hiç gerek yok. Dondurucuda domates, et, kıyma, tavuk göğsü, taze fasulye, patlıcan, ıspanak, lahana, bezelye ve balık öncelikli olarak saklanması gereken yiyeceklerdir. Çoğu gıdalar, yılın her mevsiminde bulunduğuna göre; saklanacak yiyecekler ona göre saklanmalıdır.
Tarifin Devamı »

17 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk suyuna bulgur pilavı


Tavuk suyuna bulgur pilavı haşlanmış tavuk suyu, pilavlık bulgur, salça ve tereyağı ile yapılır. Soğan, domates, sivri biber ve çeşitli baharatlar istenirse konabilir, bu size bağlı bir şey. Tavuk suyuna bulgur pilavı denince, aklıma haşlanmış tavuk ve yufka ekmek gelir. Yufka ekmek üzerine yayılan pilavında sulu olması gerekir. Tarifim, köylerde beş yıldızlı yemek olan tavuk sulu bulgur pilavını sevenlerine tarifler.
Tarifin Devamı »

parmak sucuk nasıl bağlanır


Parmak sucuk nasıl bağlanır? Parmak sucuk bağlaması biraz uğraştırıcı, fakat zor değil. Bu işi ilk defa yapacaksanız, bir metre bağırsağı sucuk harcıyla boylu boyunca dodurun. Bağırsağın başında ve sonunda en az onar santimlik boşluk bırakın. Bağırsağın alta gelecek ağızını düğümleyin.
Tarifin Devamı »

15 Ekim 2015 Perşembe

piliç tavuk farkı


Piliç tavuk farkı ya da piliç ve tavuk arasındaki fark nedir? Tavuk yumurtasından çıkan canlıya civciv denir. Civciv ortalama 35 gr. ağırlıktan başlar ve tüylerinin teleklere dönüşmesine kadar devam eder. Bu ağırlıktan sonra civciv ismini firik veya piliç'e devreder. Piliç, 1 kg. ağırlığa ulaştığında adını yarka olarak değiştirir. Yarka, 2 kg. ağırlığa ulaştığında tavuk adını alır. Civciv, civcivlikten başlayan hayat serüveninin birinci yılında tavuk adınını alır. Bu isimle civciv tamamen erginleşmiştir.
Tarifin Devamı »

13 Ekim 2015 Salı

peynire tuzlu su nasıl yapılır


Peynire tuzlu su veya peynir salamurası nasıl hazırlanır? Evde ihtiyaç fazlası peynir yapıldığında, peyniri uzun süre bozulmadan saklamak için tuzlu su içine konur. Hazırlanan bu tuzlu suya salamura suyu adı verilir. Salamura ise, bazı (peynir, balık, asma yaparağı gibi) yiyeceklerin tuzlu içinde tutulmuş halidir. Salamura suyu hangi gıdayı saklamak için yapılırsa yapılsın, belirli su ve tuz ölçülerek yapılır.
Tarifin Devamı »

12 Ekim 2015 Pazartesi

hamsi buğulama


Hamsi buğlama; hamsi, soğan, domates, maydanoz, çok az su ve yağ ile yapılır. Hamsi buğlama yemeğini tatlandırmak için; karabiber, tuz ve limon suyu kullanılır. Yarım veya bir kilo hamsi ocak üzerinde aynı sürede pişer. Bu süre, ocağın kısık alev ayarında 15 dakikadır. Hamsi tenceresi ocak üzerine konur, bir kez normal ısı ayarında fokurdatılır, kapağı kapatılır ve ocak düğmesi tam sola yaslandırılarak hamsi buğulaması pişirlir.
Tarifin Devamı »

10 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk kanat kızartma


Fırında tavuk kanat kızartma, tavuk kanadı sosa yatırılarak veya sade olarak yapılabilir. Fırında her iki şekilde kızartılan kanadın lezzeti de farklı olacaktır. Tavuk kanadı çeşitli baharatlar ve malzemeler kullanılarak soslanır. Bu konuda en doğru sos, şu malzemelerle yapılır demek zordur. İnsanın damak tadına göre sos malzemeleri değişkenlik gösterir. Kimi ağır sosları sever, kimileri hafif sosları sever. Bu açıdan, tavuk kanat sosu yapımı ailenin veya kişinin tercihine bağlıdır. Tarifim, bu konuda bir alternatiftir; denerseniz belki memnun kalırsınız.
Tarifin Devamı »