31 Mayıs 2015 Pazar

çoban kavurma

Tarifin Devamı »

boncuk ayşe yemeği


Boncuk ayşe fasulyesi yemeğini tencerede yaptım. Yemekte domates ve domates salçasını, ölçüyü aşmayacak miktarda ortak kullandım. Yemeğin içinde ki malzemelerin verdiği burukluk tadını gidermek için, bir çay kaşığı dolusu toz şeker kullandım. Fasulyenin diri kalmayıp, lokum yumuşaklığında pişmesi için de, fasulyeyi kendi suyu ile kendi halinde, tenecerede on beş dakika süre ile kavurdum.
Tarifin Devamı »

yemek yapmanın incelikleri


  • Yemek yapmanın incelikleri, sırları veya püf noktaları ne derseniz deyin, bu söylemler yemek yapmanın kurallarından söz eder. Üste ki resimde gördüğünüz boncuk ayşe fasulyesinin su verme aşamasında ki, hali. Klasik yemek yapma inceliklerini, boncuk ayşe fasulyesi yemeği üzerinden "bidiklerimi" sizlerle paylaşacağım; yararlı olursam ne mutlu bana.
Tarifin Devamı »

30 Mayıs 2015 Cumartesi

havuçlu basmati pirinç pilavı

Tarifin Devamı »

bezelye yemeği


İç bezelye ile zeytinyağlı sade bezelye yemeği, dana etli veya kuzu etli bezelye yemeği, kıymalı bezelye yemeği, tavuk etli bezelye yemeği ve havuçlu patatesli bezelye yemeği yapılır. Bu yemeklerin dışında bezelye, çok çeştli yemeklerin yapımında kullanılır. Bezelye tencerede bir saatte pişer. Bu tarifte üç sebzeyi bir yemekte kullanacağız. Bu sebzelerin her birinin pişme süresi farklıdır. Üç sebzenin arasında geç pişen bezelye olduğuna göre; önce bezelyeyi yarı pişmiş olarak pişirip, ardından havuç ve patatesi ilave edeceğiz. Yani, yemeğin pişme süresinin son 30 dakikasında sebzeler birlikte pişecekler.
Tarifin Devamı »

27 Mayıs 2015 Çarşamba

evde ızgara köfte


evde ızgara köfte 
Evde köfte yapımında üç çeşit kıyma kullanılır. Bu kıymalar, dana eti kıyması, tavuk eti kıyması ve baş eti kıymasıdır. Bu kıymalardan yapılan ızgara köfteler farklı lezzet ve tada sahiptir. Bilirsiniz, köfte yaptığınız kıyma yağlı değilse, köfteniz sert ve kuru olur. Bu bilgiye sahipseniz, köfte yapmanız için usta olmanız gerekmez. Dana döş eti ve baş eti yağlıdır. Bu etlerin kıymasından köfte yaparsanız, yaptığınız köfte evde herkes tarafından beğenilerek yenir. Baş eti köftesinin lezzetini artırmak için, dışardan kıyma içine başka kıyma ilavesi yapılmaz, çünkü bu kıyma tek başına lezzettir. Ne var ki, halkımız baş eti köftesini fazla tanımaz.
Tarifin Devamı »

26 Mayıs 2015 Salı

klasik yemek tarifleri


kalsik yemek tarifleri 
  • Evlerimizde gündelik pişen yemeklerin tariflerini, aile bütçesine zarar vermiyecek şekilde tarifler ve ziyaretçilerine sunar. Bu blog yayınladığı tariflerin malzeme miktarlarını, genelde iki veya dört kişilik ailelerin yemek ihtiyaçlarına göre ayarlar. Öğreneğin; çorba tarifi verecekse, zaman aralığı içinde iki kişilik çorba, iki kişilik pilav, iki kişilik kuru fasulye ve iki kişilik ızgara köfte benzeri yemeklerin tariflerini örnekler. El hasıl, bu blog bir çay bardağı pirinçle pilavını yapar ve masaya koyar.
Tarifin Devamı »