18 Kasım 2015 Çarşamba

TRİLEÇE

Trileçe ilk dışarda yemiştim, çok beğendim, çok hafif değişik bir tatlı.
Sonra instagramda bu tarifi gördüm, çok kez yaptım, evdekiler bayılıyor.
Tereddütsüz deneyebileceğiniz bir tarif, yapımı zor gibi görünebilir ama hiç öyle değil.



Malzemeler : 

* 5 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Yarım çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Şerbeti için :
* 2 paket krema (400ml toplam)
* 1 su bardağının 3/2 si kadar toz şeker
* 4 su bardağı süt

Üzeri için:
Ben toz meyve soslarından alıp pişirdim

Yapılışı :
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akları ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır (iyice köpürecek). Daha sonra sarıları ilave edilip karıştırılır (mikser kullanmayın, yumurta akları sönmesin). Sıvıyağ, su, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Yağlanmış borcama (ben kare büyük borcam kullanıyorum) döküp, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Pişince üzeri pembeleşiyor, kürdanla kontrol etmenizde fayda var. Çok kabarmadıysa endişe etmeyin şerbeti dökünce kabaracak.
Kek soğuduktan sonra kürdanla delikler açın. Bir tencereye süt, krema ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar ısıtın, ılık olması yeterli, çok sıcak olmasın.
Sütlü karışımı kekin üzerine dökün.
Meyve sosunu pakette yazdığı gibi hazırlayıp soğuduktan sonra kekin üzerine dökebilirsiniz.


15 Kasım 2015 Pazar

düdüklüde tavuk budu haşlama


Düdüklü tencerede tavuk budu haşlama, aynen bütün tavuğu haşlarken yapılan işlemlerle yapılır. Tavuk budunu haşlarken, butları soğuk su içerisine koyabileceğiniz gibi; isterseniz, kaynayan su içerisinede ilave edebilirsiniz. Tavuk veya tavuk parçaları haşlarken, eti kaynayan su içerisine ilave ederseniz, etiniz lezzetli olur. Eti doğrudan soğuk su içerisine koyup haşladığınızda, etin suyu daha lezzetli olur. Bu seçim, tavuk etiyle yapacağınız yemek çeşitine göre tercih edilebilir. Tavuk budunu lastik contalı Termo marka düdüklü tencerede 17 dakikada haşladım.
Tarifin Devamı »

12 Kasım 2015 Perşembe

tereyağlı sütlaç


Tereyağlı sütlaç yapımı, ihtiyaçtan doğmuştur. Sütü sütcüden de alsanız, kutu sütte kullansanız, yapılan sütlaç lezzetli olmuyor. Bu nedenle, kahvaltılık tereyağı katkısıyle sütlaç yapıldığında sütlaç lezzete geliyor. Sütlaçı vanilyalı sevmem, bu yüzden sütlaç yaparken vanilya kullanmam. Sütlaçın kıvamını buğday nişastası, pirinç unu, pirinç sübyesi ve mısır nişastasıyle yaparım. Bu sütlaçı mısır nişastası kullanarak yaptım. Sütlaçı şekerli sevmem, şekerli sevenler diledikleri kadar şeker ilave edebilirler. Sütlaçı ocağın büyük gözünde ve (baştan sona kadar) yarım ısı ayarında yaptım. Sütlaçın kıvamı nasıl olmalıdır? Sütlaçı kaselere boşattıktan bir gün sonra, kaseyi elinize alıp salladığınızda sütlaç içerisinde oynamalıdır. Eğer oynamıyorsa, sütlaçınız katı olmuştur. Bu tarifle yaptığınız sütlaç; hem damağınızda oynar, hem de elinizde. Yapın yiyin, tadına varın.
Tarifin Devamı »

4 Kasım 2015 Çarşamba

yumurta salatası


Yumurta salatası, katı haşlanmış yumurta ve kişinin damak zevkine uyan baharatların karştırılmasıyle yapılır. En lezzetli yumurta salatası, kuzine soba içerisinde katı pişirilen yumurtayla yapılır. Bilenler bilir, bilmiyenler için bilgi olsun; kuzine soba'nın fırın bölümüne yumurta konur ve katı hale gelinciye kadar pişmesi beklenir. Kuzine sobada pişirilen yumurta, kavrulmuş yumurta tadını verir. Kavrulmuş yumurtanın bu muhteşem aromasının tarifini yapmam mümkün değil. Sözünü ettiğim bu aromayı, kuzine sobada katı halde pişen yumurtayı yiyerek hissedebilirsiniz.
Tarifin Devamı »