12 Kasım 2015 Perşembe

tereyağlı sütlaç


Tereyağlı sütlaç yapımı, ihtiyaçtan doğmuştur. Sütü sütcüden de alsanız, kutu sütte kullansanız, yapılan sütlaç lezzetli olmuyor. Bu nedenle, kahvaltılık tereyağı katkısıyle sütlaç yapıldığında sütlaç lezzete geliyor. Sütlaçı vanilyalı sevmem, bu yüzden sütlaç yaparken vanilya kullanmam. Sütlaçın kıvamını buğday nişastası, pirinç unu, pirinç sübyesi ve mısır nişastasıyle yaparım. Bu sütlaçı mısır nişastası kullanarak yaptım. Sütlaçı şekerli sevmem, şekerli sevenler diledikleri kadar şeker ilave edebilirler. Sütlaçı ocağın büyük gözünde ve (baştan sona kadar) yarım ısı ayarında yaptım. Sütlaçın kıvamı nasıl olmalıdır? Sütlaçı kaselere boşattıktan bir gün sonra, kaseyi elinize alıp salladığınızda sütlaç içerisinde oynamalıdır. Eğer oynamıyorsa, sütlaçınız katı olmuştur. Bu tarifle yaptığınız sütlaç; hem damağınızda oynar, hem de elinizde. Yapın yiyin, tadına varın.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder