8 Mart 2016 Salı

tencerede zeytinyağlı pırasa


Tencerede zeytinyağlı pırasa yemeğini bir kilo pırasa ile yaptım. Pırasayı temizleyince, elimde 800 gram pırasa kaldı. Verdiğim malzemelerle salçasız pırasa yemeğini pişirdim. Hoş, istenirse pırasa yemeği salçalıda yapılır. Salçalı pırasa yemeği yapmak isteseydim; soğanı, havucu kavurduktan sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave ederdim. Ne ise, salçasız pırasa yemeği nefis oluyor, deneyin derim. Körpe, kartlaşmamış pırasa ile yapılan pırasa yemeği, tencerede yarım saatta pişer. Kullandığım pırasa içerisinde bazı pırasalar kartlaşmıştı. Yemeği yarım saat pişirdim, gerekli yumuşaklığa ulaşamadım. Bu nedenle yemeği 10 dakika fazladan pişirmek zorunda kaldım. Zaten daha fazla süre pişiremezdim, yemeğin suyu kalmazdı. Pekiyi sorun çözüldü mü? Hayır. Fazladan pişirme ile nisbeten sert parçalar birazcık yumuşadı, ama yerken rahatsızlık vermedi.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder