25 Eylül 2016 Pazar

fırında mercimek


Yeşil mercimek yemeğini tencerede, düdüklü tencerede ve fırında sık sık yaparım. Etli, kıymalı mercimek yemeğini fazla tercih etmem. Çoğu zaman yemeklerimde zeytinyağı kullanırım. Bazen zeytinyağı ve tereyağını ortak kullanırım. Yemeklerimde salçayı çok dikkatli kullanırım. Salça, tuz ve çeşitli baharatlar yemeklerde ölçülü kullanılmazsa; yemeği yenilmez hale getirebilirler. Özellikle salça bu konuda çok mahirdir; ölçüyü kaçırınca, yemeğin lezzetine geri dönülmez şekilde zarar verir. Aynı şekilde evde hazırlanmış et suyunu da, yemeklerde kullanırken ölçülü olmak gerekir. Yaptığım yemeklerde hazır et bulyon veya tavuk bulyon kullanmam. Bulyon yerine kendi hazırladığım et suyu, tavuk suyu ve sebze suyunu kullanırım.

Fırında Yeşil Mercimek Yemeği Malzemesi
  • iki su bardağı dolusu yeşil mercimek
  • bir iri kuru soğan
  • altı çorba kaşığı zeytinyağı
  • yarım çorba kaşığı domates salçası
  • iki su bardağı dolusu sıcak et suyu
  • dört su bardağı dolusu sıcak su
  • bir tatlı kaşığı dolusu tuz
  • fırına uygun metal tencere
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder