24 Aralık 2016 Cumartesi

fırında tavuk dolması


Fırında iç pilavlı tavuk dolması tarifimi denerseniz, sonuçta verdiğiniz emeğin karşılığını almış olursunuz. Tavuk doldurmak ölçü ve akıl işidir. Herkes tavuk doldurur ama, herkesin doldurduğu tavuk lezzetli olmaz. Fazla söze hacet yok, deneyin sonucu görün. Bu tarifimde 1.5 kilo ağırlığında tavuk ve standart çay bardağı dolusu pilavlık pirinç kullandım. İç pilav yapımında hangi malzemeler gerekiyorsa, pilavımdan esirgemedim. Malzeme ölçülerime uyarsanız, ağız tadında tavuk dolmanızı yemiş olursunuz.

Tavuk Dolması Malzemesi
  • bir tane temizlenmiş tavuk
  • bir çay bardağı dolusu pirinç
  • üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tane tavuk ciğeri
  • bir küçük soğan
  • bir çorba kaşığı çam fıstığı
  • bir çorba kaşığı kuş üzümü
  • bir çay bardağı dolusu sıcak su
  • bir çay kaşığı tuz
  • karabiber, yenibahar, toz tarçın
  • yanmaz fırın torbası 25×38 cm.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder