12 Şubat 2017 Pazar

kıymalı yumurtalı mıhlama


Kıymalı yumurtalı mıhlama diğer kuymak denilen mıhlama ile karıştırmamak lazım. Çoğu yerde; kıymalı yumurtalı mıhlama yemeğine, doğrudan mıhlama der geçerler. Yemeğin kıyma ve yumurtasından söz edilmez. Kıymalı yumurtalı mıhlamayı ağız tadıyle yemek isterseniz, soğanı bol ve çok iyi derecede kavrulmuş olması gerekir. Soğan kavruldukça kendi kendine karamelize olur, tatlanır. İşte soğanın bu hali yemeği tat ve lezzet bakımından bir üst seviyeye taşır. Kıymalı yumurtalı mıhlamanın yumurtasını oda sıcaklığına tavadaki malzemenin üzerine kırarsanız, daha iyi sonuç alırsınız.

Kıymalı Yumurtalı Mıhlama Malzemesi
  • 150 gr. orta yağlı dana kıyması
  • üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir çay kaşığı domates salçası
  • iki kuru soğan
  • iki yumurta
  • bir kahve fincanı sıcak su
  • karabiber, tuz
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder