28 Mayıs 2014 Çarşamba
Yumurtali Pazi Kavurmasi
Malzemeler:
1/2 demet pazi
1 orta boy sogan, kup kesilmis
1 yumurta
1 yemek kasigi zeytinyag
Tuz, karabiber
Oncelikle, pazilari iyice yikiyor ve uzerlerinde kalan fazla sulari havlu kagitla kuruluyoruz. Ince ince kesiyor ve bir kenarda bekletiyoruz.
Yumurtanin sarisini ve beyazini ayiriyoruz. Beyaz kismini guzelce cirpiyoruz.
Sogani zeytinyagda 1-2 dakika kavuruyoruz. Pazilari, tuzu ve karabiberi ekleyerek renkleri degisene dek pisiriyoruz. Cok degil, 2-3 dakika pisirmek yeterli olacaktir. Yumurtanin beyazini ilave ediyor ve karistiriyoruz. Uzerine yumruta sarisini ekleyerek tavamizin kapagini kapatiyor ve yaklasik 2 dakika kisik ateste pisiriyoruz. Sicak olarak servis yapiyoruz.
Afiyet olsun...
27 Mayıs 2014 Salı
Avokado Pureli Mucver
Malzemeler:
4 orta boy kabak
2-3 yemek kasigi rezene yapragi
1 kucuk sogan, rendelenmis
3 dis sarimsak, rendelenmis
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi zeytinyag
2 yumurta
2 yemek kasigi rendelenmis mozarella
Tuz, karabiber
Avokado puresi icin:
1 avokado
1 dis sarimsak, rendelenmis
1 tatli kasigi limon
1 yemek kasigi krem peynir
Tuz, karabiber
Kabaklari guzelce yikayarak rendeleyin. Ben kabuklarini soymuyorum, ne de olsa cogu sebzenin vitamini kabugunda sakli. Zaten kabak yeni ciktigi icin o kadar tazecikki...
Rendelenen kabak suyunu salacagi icin, suzgece alip iyice sıktım ve suyundan mumkun oldugunca kurtuldum. Sogani da ayni sekilde suzebilirsiniz. Daha sonra, tum malzemeleri karistirarak bulamac haline getirin. Hem firinda hem yagsiz tavada pisirmeyi denedim. Tavada, kisik ateste pisen versiyonunu daha cok begendim. Firinda biraz kurudular.
Eger firinda pisirmek isterseniz, yagli kagit uzerine 2ser corba kasigi harc koyup, dilediginiz sekli verebilirsiniz. Onceden isittiginiz 180 derece firinda 20-25 dakika pisirebilirsiniz.
Ya da, iyice isinan tavaniza ayni sekilde 2ser corba kasigi harc koyarak, kisik ateste her iki tarafini 10ar dakika pisirebilirsiniz.
Mucverleriniz piserken, avokadoyu soyarak catalla ezin. Icine limon, sarimsak, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyerek karistirin.
Pisen mucverleri servis tabagina alarak aralarina yeterince avokado puresi koyun. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun...
Ic Baklali Enginar
Malzemeler:
300 gr iç bakla
5 adet enginar
1 orta boy sogan, kup kesilmis
1 cay bardagi zeytinyagi
2 adet kesme şeker
1/2 limonun suyu
Tuz
Ben enginarlari aldigim sekliyle suyunda sakladigim icin, ayrica limonlu suda bekletmiyorum. Fakat enginarlarinizi aldiginiz sudan ayirip yikadiysaniz, tencereye koyana dek limonlu suda bekletmenizde fayda var.
Soganlari zeytinyagda 1-2 dakika kavurun. Enginarlari suzerek cukur kisimlari asagiya bakacak sekilde tencereye dizin. Limonu, tuzu ve sekeri ekleyin. Enginarlarin uzerini 1 parmak gececek kadar sicak su ilave edin. Tencerenizin kapagini kapatarak yaklasik 20 dakika, kisik ateste pisirin.
Bu arada baska bir tencerede su kaynatin. Yikadiginiz ic baklalari kaynayan suya atin ve sadece 5 dakika pisirdikten sonra cikartip suzun. Daha fazla pisirirseniz baklalariniz cok piser ve dagilir. Kolay ayiklamak icin soguk suya tutacaginiz baklalarinizin kenarindan bicakla cizik atip soyarak, kabuklarindan kurtarin.
Enginarlarin cukur kisimlari yukari bakacak sekilde tencerenizde cevirin. Ayikladiginiz ic baklalari 20 dakika pismis olan enginarlarinizin uzerlerine paylastirin. Yaklasik 10 dakika da bu sekilde pisirdikten sonra, ocagi kapatin ve yemeginizi tenceresinde, kapagini acmadan sogumaya birakin. Unutmayin, tenceresinde soguyan zeytinyaglilar cok daha lezzetli olur.
Enginari dilerseniz ilik, dilerseniz buzdolabinda sogutarak servis yapabilirsiniz. Dereotu seviyorsaniz, servis ederken uzerine eklemeyi unutmayin.
Afiyet olsun...
23 Mayıs 2014 Cuma
LINE’dan ücretsiz internet!
Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, 50MB ücretsiz internet olanağı sağlayarak kullanıcılarının iletişim olanaklarını artırmalarına ve birbirleriyle dayanışmalarına katkıda bulunuyor. Mesajlaşma, yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama, sesli mesaj, fotoğraf ve lokasyon göndermeyi bir arada ve ücretsiz sunan LINE, kullanıcılarına 50 MB’lık interneti ücretsiz sunmakla kalmıyor, aynı zamanda internet paketi kazananlara isterlerse bunu başkalarına hediye etme olanağı da yaratıyor.
Yalnızca LINE kullanıcılarına sunulan kampanyaya katılmak için çok basit ve eğlenceli bir yol bulunmuş:
Öncelikle telefonunuza LINE’ı indirmeniz gerekiyor: http://line.me/tr/download
1) Etkinlik haftası olan 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında LINE arkadaşlarınıza en az 3 farklı günde mesaj, sticker ya da fotoğraf gönderin.
2) Mesaj gönderdiğiniz her gün için 1 puan kazanacaksınız.
3) 3 puanı topladığınızda, ücretsiz 50 MB internet sizin olacak!
Gerekli puana ulaştıktan sonra LINE Türkiye resmi hesabı tarafından iki hafta içerisinde bilgi mesajı alacaksınız. Mesajda belirtilen alana internet paketinin yüklenmesini istediğiniz telefon numarasını girmeniz yeterli. İnternet paketi giriş yaptığınız anda geçerli olacak ve 24 saat boyunca kullanılabilecek. Bilgi mesajının size ulaşabilmesi için LINE Türkiye resmi hesabını arkadaşınız olarak eklediğinize emin olun. Bunun için; LINE’ın ana menüsünde yer alan Diğer/Daha Fazlası > Resmi Hesaplar bölümünü kullanabilirsiniz.
50 MB’lık internet paketi, Turkcell abonesi numaralar tarafından kullanılabiliyor. “Ama benim hattım Turkcell değil” diyorsanız üzülmeyin, bilgi mesajıyla birlikte gelen formu doldururken arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizin numarasını girerek kazandığınız internet paketini onlara hediye edebilirsiniz.
Ücretsiz internet paketinize hemen sahip olmak için LINE yükleyin! http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.
19 Nisan 2014 Cumartesi
Caprese Salatasi
Malzemeler:
1 demet taze feslegen
20 adet çeri domates
20 adet bebek mozzarella
Tuz
Karabiber
2 tatli kasigi koyu balzamik sirke
2-3 yemek kasigi sizma zeytinyagi
Caprese salatasi, hazirlamasi cok kolay ve pek lezzetli yiyeceklerden biri bana gore.
Çeri domatesleri uzunlamasina ortadan ikiye bolun. Bu sekilde ikiye kestiginizde suyunu icinde daha fazla muhafaza ediyor. Salatayi servis edeceginiz kaseye domatesleri koyun. Bebek mozzarellalari ekleyin. Eger bu sevimli minik mozzarellalardan bulamazsaniz, buyuk 1 ya da 2 taze mozzarellayi kup kup keserek de kullanabilirsiniz. Feslegen yapraklarini cok kucultmeden parcalara ayirip ilave edin. Arzunuza gore tuz ve karabiber ekledikten sonra, zeytinyagini ve balzamik sirkeyi salatanizin uzerine gezdirin. Herseyi guzelce harmanlayin ve afiyetle yiyin...
Caprese salatasi biraz yoruma acik bir yiyecek. Bu sade halinin yanisira, ufak dogranmis kirmizi biberli yesil zeytinle, kup kesilmis avokado parcalariyla ya da siyah zeytinle de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
10 Nisan 2014 Perşembe
Karnabahar
Malzemeler:
1 kucuk karnabahar
1 adet sogan, kup kup kesilmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi aci biber salcasi
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Sicak su
Tuz
Karabiber
Karnabaharin yapraklarini temizleyerek, kok kismini bicakla ciceklerinden ayirin. Sirkeli suda 1-2 dakika bekleterek iyice yikayin.
Soganlari zeytinyagda kavurun. Salcalari ekleyerek kokulari cikana dek pisirin.
Bizim evde sebzelerin etle karistirilmadigindan daha once bahsetmistim. Fakat siz dilerseniz yemeginize kiyma da ekleyebilirsiniz. Annem karnabahar yemegine havuc da ilave ederdi, ama ben havucta seker oldugundan yemege eklememeyi tercih ediyorum.
Karnabaharlarinizi tencereye ilave edin ve karistirin. Tuz, karabiber serpin. Uzerlerine cikacak kadar su ekledikten sonra, karnabaharlar yumusayana dek pisirin. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun...
9 Nisan 2014 Çarşamba
Kapuska
Malzemeler:
Kucuk boy bir lahananin yarisi, ince dogranmis
1 adet sogan, kup kup kesilmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 dolu tatli kasigi aci biber salcasi
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Sicak su
Tuz
Karabiber
Sogani zeytinyagla kavurun. Salcalari ekleyerek kokulari cikana dek pisirin. Ince kiydiginiz lahanalari tencerenize ilave ederek karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lahanalarin uzerine cikacak kadar sicak suyu da ekledikten sonra, lahanalar yumusayana kadar yemeginizi pisirin.
Aci biber salcaniz yoksa, kirmizi pul biberle de kapuskanizi pisirebilirsiniz. Aci eklemek bu yemegin lezzetini kesinlikle arttiriyor. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun...