28 Mayıs 2014 Çarşamba

Yumurtali Pazi Kavurmasi

Anneannemin Ayvalik'tan getirdigi tazecik pazilarla ne yapsam diye dusunen annem, guzel bir ogle yemeginde karar kildi. O kadar guzel gorunuyordu ki, ben bile yemek istedim...

Malzemeler:

1/2 demet pazi
1 orta boy sogan, kup kesilmis
1 yumurta
1 yemek kasigi zeytinyag
Tuz, karabiber






Oncelikle, pazilari iyice yikiyor ve uzerlerinde kalan fazla sulari havlu kagitla kuruluyoruz. Ince ince kesiyor ve bir kenarda bekletiyoruz.

Yumurtanin sarisini ve beyazini ayiriyoruz. Beyaz kismini guzelce cirpiyoruz.

Sogani zeytinyagda 1-2 dakika kavuruyoruz. Pazilari, tuzu ve karabiberi ekleyerek renkleri degisene dek pisiriyoruz. Cok degil, 2-3 dakika pisirmek yeterli olacaktir. Yumurtanin beyazini ilave ediyor ve karistiriyoruz. Uzerine yumruta sarisini ekleyerek tavamizin kapagini kapatiyor ve yaklasik 2 dakika kisik ateste pisiriyoruz. Sicak olarak servis yapiyoruz.

Afiyet olsun...

27 Mayıs 2014 Salı

Avokado Pureli Mucver

Babam kabaktan cok hoslanmaz. Sadece mucver olursa, ya da kizartilirsa tercih eder. Annem de o yesin diye, degisik tarifler denemekten vazgecmez. Gecenlerde instagramda gordugu bir tarifi denedi ve cok begendi. Yazin yemek icin harika oldugunu dusunuyor. Siz de mutlaka denemelisiniz... Annemle beni instagram'da takip etmek isterseniz, kullanici adimiz: burching

Malzemeler:

4 orta boy kabak
2-3 yemek kasigi rezene yapragi
1 kucuk sogan, rendelenmis
3 dis sarimsak, rendelenmis
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi zeytinyag
2 yumurta
2 yemek kasigi rendelenmis mozarella
Tuz, karabiber

Avokado puresi icin:

1 avokado
1 dis sarimsak, rendelenmis
1 tatli kasigi limon
1 yemek kasigi krem peynir
Tuz, karabiber

Kabaklari guzelce yikayarak rendeleyin. Ben kabuklarini soymuyorum, ne de olsa cogu sebzenin vitamini kabugunda sakli. Zaten kabak yeni ciktigi icin o kadar tazecikki...

Rendelenen kabak suyunu salacagi icin, suzgece alip iyice sıktım ve suyundan mumkun oldugunca kurtuldum. Sogani da ayni sekilde suzebilirsiniz. Daha sonra, tum malzemeleri karistirarak bulamac haline getirin. Hem firinda hem yagsiz tavada pisirmeyi denedim. Tavada, kisik ateste pisen versiyonunu daha cok begendim. Firinda biraz kurudular. 

Eger firinda pisirmek isterseniz, yagli kagit uzerine 2ser corba kasigi harc koyup, dilediginiz sekli verebilirsiniz. Onceden isittiginiz 180 derece firinda 20-25 dakika pisirebilirsiniz. 

Ya da, iyice isinan tavaniza ayni sekilde 2ser corba kasigi harc koyarak, kisik ateste her iki tarafini 10ar dakika pisirebilirsiniz.

Mucverleriniz piserken, avokadoyu soyarak catalla ezin. Icine limon, sarimsak, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyerek karistirin.

Pisen mucverleri servis tabagina alarak aralarina yeterince avokado puresi koyun. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun...

Ic Baklali Enginar

Annemle babam, zeytinyagli yemekleri cok severler. Bizim evde bu aralar en cok pisen zeytinyagli ise, ic baklali enginar. Annem ic baklalari ayiklarken ayaklarina sarilip uyumayi cok seviyorum. Mutfakta gecirilen zamanlar benim icin genelde keyifli oluyor. Cunku yesil seylere zaafim var ve annem dereotu ya da nane saplariyla oynamama izin verdiginde cok mutlu oluyorum.

Malzemeler:

300 gr iç bakla
5 adet enginar
1 orta boy sogan, kup kesilmis

1 cay bardagi zeytinyagi
2 adet kesme şeker

1/2 limonun suyu
Tuz 





Ben enginarlari aldigim sekliyle suyunda sakladigim icin, ayrica limonlu suda bekletmiyorum. Fakat enginarlarinizi aldiginiz sudan ayirip yikadiysaniz, tencereye koyana dek limonlu suda bekletmenizde fayda var.

Soganlari zeytinyagda 1-2 dakika kavurun. Enginarlari suzerek cukur kisimlari asagiya bakacak sekilde tencereye dizin. Limonu, tuzu ve sekeri ekleyin. Enginarlarin uzerini 1 parmak gececek kadar sicak su ilave edin. Tencerenizin kapagini kapatarak yaklasik 20 dakika, kisik ateste pisirin.

Bu arada baska bir tencerede su kaynatin. Yikadiginiz ic baklalari kaynayan suya atin ve sadece 5 dakika pisirdikten sonra cikartip suzun. Daha fazla pisirirseniz baklalariniz cok piser ve dagilir. Kolay ayiklamak icin soguk suya tutacaginiz baklalarinizin kenarindan bicakla cizik atip soyarak, kabuklarindan kurtarin.

Enginarlarin cukur kisimlari yukari bakacak sekilde tencerenizde cevirin. Ayikladiginiz ic baklalari 20 dakika pismis olan enginarlarinizin uzerlerine paylastirin. Yaklasik 10 dakika da bu sekilde pisirdikten sonra, ocagi kapatin ve yemeginizi tenceresinde, kapagini acmadan sogumaya birakin. Unutmayin, tenceresinde soguyan zeytinyaglilar cok daha lezzetli olur. 

Enginari dilerseniz ilik, dilerseniz buzdolabinda sogutarak servis yapabilirsiniz. Dereotu seviyorsaniz, servis ederken uzerine eklemeyi unutmayin.

Afiyet olsun...

23 Mayıs 2014 Cuma

LINE’dan ücretsiz internet!

Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, 50MB ücretsiz internet olanağı sağlayarak kullanıcılarının iletişim olanaklarını artırmalarına ve birbirleriyle dayanışmalarına katkıda bulunuyor.  Mesajlaşma, yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama, sesli mesaj, fotoğraf ve lokasyon göndermeyi bir arada ve ücretsiz sunan LINE, kullanıcılarına 50 MB’lık interneti ücretsiz sunmakla kalmıyor, aynı zamanda  internet paketi kazananlara isterlerse bunu başkalarına hediye etme olanağı da yaratıyor.

Yalnızca LINE kullanıcılarına sunulan kampanyaya katılmak için çok basit ve eğlenceli bir yol bulunmuş:

Öncelikle telefonunuza LINE’ı indirmeniz gerekiyor: http://line.me/tr/download

1) Etkinlik haftası olan 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında LINE arkadaşlarınıza en az 3 farklı günde mesaj, sticker ya da fotoğraf gönderin.

2) Mesaj gönderdiğiniz her gün için 1 puan kazanacaksınız.

3) 3 puanı topladığınızda, ücretsiz 50 MB internet sizin olacak!

Gerekli puana ulaştıktan sonra LINE Türkiye resmi hesabı tarafından iki hafta içerisinde bilgi mesajı alacaksınız. Mesajda belirtilen alana internet paketinin yüklenmesini istediğiniz telefon numarasını girmeniz yeterli. İnternet paketi giriş yaptığınız anda geçerli olacak ve 24 saat boyunca kullanılabilecek. Bilgi mesajının size ulaşabilmesi için LINE Türkiye resmi hesabını arkadaşınız olarak eklediğinize emin olun. Bunun için; LINE’ın ana menüsünde yer alan Diğer/Daha Fazlası > Resmi Hesaplar bölümünü kullanabilirsiniz.

50 MB’lık internet paketi, Turkcell abonesi numaralar tarafından kullanılabiliyor.  “Ama benim hattım Turkcell değil” diyorsanız üzülmeyin, bilgi mesajıyla birlikte gelen formu doldururken arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizin numarasını girerek kazandığınız internet paketini onlara hediye edebilirsiniz.

Ücretsiz internet paketinize hemen sahip olmak için LINE yükleyin! http://line.me/tr/download

Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Nisan 2014 Cumartesi

Caprese Salatasi

Annemle babam Italyan lezzetlerinden pek hoslanirlar. Evimizde pisen pizza, Italyan usulu, ince hamurlu ve az malzemeli olur. Annemin tiramisu disinda sevdigi bir diger lezzet ise Caprese salatasi... Bense icine konulan yesil feslegenlerin saplariyla oynamaya bayiliyorum. Feslegen sapini calip annemlerin yatak odasina kosuyor ve de cogunlukla yatagin uzerinde kendisiyle savasiyorum...

Malzemeler:

1 demet taze feslegen
20 adet çeri domates
20 adet bebek mozzarella
Tuz 
Karabiber
2 tatli kasigi koyu balzamik sirke
2-3 yemek kasigi sizma zeytinyagi





Caprese salatasi, hazirlamasi cok kolay ve pek lezzetli yiyeceklerden biri bana gore. 

Çeri domatesleri uzunlamasina ortadan ikiye bolun. Bu sekilde ikiye kestiginizde suyunu icinde daha fazla muhafaza ediyor. Salatayi servis edeceginiz kaseye domatesleri koyun. Bebek mozzarellalari ekleyin. Eger bu sevimli minik mozzarellalardan bulamazsaniz, buyuk 1 ya da 2 taze mozzarellayi kup kup keserek de kullanabilirsiniz. Feslegen yapraklarini cok kucultmeden parcalara ayirip ilave edin. Arzunuza gore tuz ve karabiber ekledikten sonra, zeytinyagini ve balzamik sirkeyi salatanizin uzerine gezdirin. Herseyi guzelce harmanlayin ve afiyetle yiyin...

Caprese salatasi biraz yoruma acik bir yiyecek. Bu sade halinin yanisira, ufak dogranmis kirmizi biberli yesil zeytinle, kup kesilmis avokado parcalariyla ya da siyah zeytinle de servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

10 Nisan 2014 Perşembe

Karnabahar

Annem eve karnabaharla geldiginde, koklayarak ne oldugunu anlamaya calistim. Cicege benziyordu goruntusu. Ayiklamaya basladiginda aglayarak tezgaha cikmak istedim. Fakat mizirdanmalarim herzamanki gibi mutfaktan kovulmakla sonuclandi...

Malzemeler:

1 kucuk karnabahar
1 adet sogan, kup kup kesilmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi aci biber salcasi
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Sicak su
Tuz
Karabiber




Karnabaharin yapraklarini temizleyerek, kok kismini bicakla ciceklerinden ayirin. Sirkeli suda 1-2 dakika bekleterek iyice yikayin. 

Soganlari zeytinyagda kavurun. Salcalari ekleyerek kokulari cikana dek pisirin. 

Bizim evde sebzelerin etle karistirilmadigindan daha once bahsetmistim. Fakat siz dilerseniz yemeginize kiyma da ekleyebilirsiniz. Annem karnabahar yemegine havuc da ilave ederdi, ama ben havucta seker oldugundan yemege eklememeyi tercih ediyorum.

Karnabaharlarinizi tencereye ilave edin ve karistirin. Tuz, karabiber serpin. Uzerlerine cikacak kadar su ekledikten sonra, karnabaharlar yumusayana dek pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun...

9 Nisan 2014 Çarşamba

Kapuska

Genelde pek sevilmeyen bir yemek olan kapuska, bizim evde cokca piser. Ozellikle de annem rejim yaparken :) Lahananin yag yakici ozelligi oldugundan, kimi zaman evimizden her aksam kapuska kokulari yukselir. Babamla ben bu durumdan pek hoslanmasak da, annem bize baska yemekler pisirdiginden sesimizi cikartmayiz. 

Malzemeler:

Kucuk boy bir lahananin yarisi, ince dogranmis
1 adet sogan, kup kup kesilmis
1 yemek kasigi domates salcasi
1 dolu tatli kasigi aci biber salcasi
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Sicak su
Tuz
Karabiber



Sogani zeytinyagla kavurun. Salcalari ekleyerek kokulari cikana dek pisirin. Ince kiydiginiz lahanalari tencerenize ilave ederek karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lahanalarin uzerine cikacak kadar sicak suyu da ekledikten sonra, lahanalar yumusayana kadar yemeginizi pisirin.

Aci biber salcaniz yoksa, kirmizi pul biberle de kapuskanizi pisirebilirsiniz. Aci eklemek bu yemegin lezzetini kesinlikle arttiriyor. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet olsun...