19 Mart 2015 Perşembe

Oopsie


Oopsie 

İsminin İngilizce versiyonundan anlaşılacağı üzere bu tarif bir hata ile çıkmış…Yapan kişi un koymayı unuttuğunu pişirince fark etmiş ve ooops demiş oopsie olmuş :-) İnternette yazılanların yalancısıyız:-)
Yalancı ekmek diye de geçiyor bu tarif.. Hamburger için kullanılabilir, pizza altı olarak kullanabilirsiniz, salata ya da çorbaya da eşlik edebilir. Karbonhidratsız, protein değeri yüksek hem besleyici hem doyurucu...

İÇİNE
3 yumurta ,  beyazı ve sarisi ayrılacak
100 gr.  az yağlı peynir
Bir cimdik tuz
Susam,çörek otu,keten tohumu (istenirse )

ÜSTÜNE:

İnce dilimlenmiş mantar, biber, kasar peyniri rendesi, domates sosu ya da ketçap
Beyaz peynir, maydanoz
Kuru kekik

YAPILIŞI :

Yumurta sarisi , krem peynir, tuz güzelce çırpılır. Yumurta beyazları SERT köpük olana kadar mikserle çırpılır ve önceki karışıma dikkatlice katılıp,karıştırılır.
Oluşan şey, hamurumuz oluyor. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kaşıkla pay edilir.
170 derece ısınmış fırında 20-25 dakika pişirilir.



Pisen Oopsie' lerin birinin üzerine maydanozlu peynir döşenir .Diğerinin üstüne ketcap sürüp incecik kesilen mantarlar ve kirmizi biberler dizilir.. En üste de kasar peyniri serpip, firina verin. Peynirler eriyene kadar 170 derecede pisirin.

* Ekmek, burger olarak kullanılacaksa  iyice kizarana kadar pisirilir.
Pizza  icin üstüne konacak malzemenin pişmesi de gerektiğinden fazla kızartmayın..
6 yerine 4 tane hatta 2 tane yapabilirsiniz ki, daha kalin ve büyük pizzalariniz  olacaktır .
* Peynirli hali ile açık pide tadı verir.
 Daha küçük formlu olarak,kraker yerine de harika olur...

Ekmek veya Burger olarakta adet sayısını daha dolgun olması için az tutmakta fayda var,. İçine Hindi eti, sebze, köfte konulabiliyor.Seçenek çok....

 Deneyeceklere afiyet olsun.



Yoğurtlu Kabak Salatası





• MALZEMELER
• 1 kg. kabak
• 3-4 kaşık süzme yoğurt
• nane
• tuz
• sarımsak
• dereotu
• 3 kaşık zeytinyağ
• pul biber

HAZIRLANISI
• Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımsak, dereotu eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin.

(Alıntıdır.)

Kaymak Topları

                                   
                                       



1 kase süt kaymağına 60-70 gr. hindistan cevizi ekleyip yoğurun.
Birazına kakao, birazına tarçın ekleyip şekil verin.
Afiyet Olsun.

Kaynak : Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası

Cevizli Kayısı Tatlısı


Dört mevsim yapılabilir.

Malzemeler
·        İstenilen miktarda gün kurusu kayısı
·        Her kayısı için 1 adet ceviz içi (bütün şekilde kırılmış, ikiye ayrılmış)
·        Oda sıcaklığında su

Hazırlama
Not:
·        Ceviz yerine antepfıstığı, fındık, badem veya yerfıstığı da (kayısının içini dolduracak miktarda) kullanabilirsiniz.

1. Kayısıları bir gece önceden yıkayın, cam bir kasede üzerini örtecek miktarda su ile ıslatın ve buzdolabına kaldırın.
2. Ertesi sabah yumuşamış kayısıları sudan alın, yarık kısımlarını hafif açıp içine cevizlerin yarısını koyun ve bir servis tabağına yerleştirin.
3. Kalan yarım ceviz içlerini de havanda iyice dövüp, kayısıların üzerine serpin ve servis edin.

Kaynak: İnternet



Kuru Fasulyeli Börek




2 su bardağı kuru fasulyeyi haşlayın, süzün ve çatalla ezin.

3 yumurtayı çırpın.
Yarım su bardağı yoğurt ve yarım su bardağı sütü yumurtalara ekleyip karıştırın. 
2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı beyaz peynir ya da lor, kekik, pul biber, karabiber hepsini harmanlayın.
Tepsiyi tereyağla yağlayın, malzemeyi yerleştirin, fırına verin. 
(Tercihe göre 1 su bardağı kuru fasulye ve 1 su bardağı hindistan cevizi ile de yapılabilir)

Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası

Cevizli Kereviz Salatası



Malzemeler
2 orta boy kereviz
Dövülmüş ceviziçi
Yarım kase az sarımsaklı yoğurt (kaymaksız)
Tuz
Dere otu
Kırmızı biber


Hazırlanışı
Kerevizlerin kabuklarını iyice temizledikten sonra üzerine limon sıkarak rendeleyin. Yoğurtla harmanlayın.Tuzunu kattıktan sonra üzerine ceviz içini serpin veya içine koyup karıştırın.
Üzerine dereotu ve kırmızı toz biber gezdirerek servis yapın.

Pazı Kavurması Yatağında Çılbır


Pazı kavurması için:(hafif soteliyoruz)
Yarım demet pazı
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Çılbır için:
2 su bardağı su
2 adet yumurta

Üzeri için:
 2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kasığı biber salçası
1 tatlı kasığı tereyağı
Pazı saplarını ve soğanı ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe soteleyin. Tuz ve karabiberi ilave ederek servis tabağına alın.
Çılbır için, kaynayan suya yumurtaları kırın. Yumurtaların ak ve sarısı piştiğinde delikli kepçe yardımıyla dağılmadan alın. Servis tabağındaki pazı yatağının üzerin yerleştirin. Sarımsakları kıyarak yoğurtla karıştırın. Biber salçasını tereyağıyla kavurun. Pazılı çılbırın üzerine sarımsaklı yoğurdu, daha sonra tereyağlı karışımı gezdirerek servis yapın.

Kaynak: bizkadınız.com