12 Haziran 2015 Cuma

donmuş balık nasıl çözülür


  • Donmuş balık nasıl hızlı çözülür? Derin dondurucuda dondurduğunuz balık veya donmuş ithal balıkları, hızlı bir şekilde çözdürüp kullanmak istediğinizde tek yol var. O da, balığı kendi halinde çözülmesini beklemek. Donmuş balığı bir kap içine koyar, buzdolabına kaldır ve çözülmesini beklersiniz. Ya da, donmuş balığı bir kap içerisine koyar ve üzerini kapatacak miktarda musluk suyu koyar, çözülmesini beklersiniz. 
Tarifin Devamı »

pide hamuru nasıl yapılır


  • Pide hamuru nasıl yapılır? Diğer bir yazımda pide hamuru ile ilgili görüşlerimi paylaşmıştım. Şimdi ise, görüşlerime paralel olarak, pide hamuru'nun nasıl yoğurulması gerektiğini tarifle paylaşacağım. Gerçek pide ustası, hamuru yoğurup mayasına geldikten sonra (ortamın ısı durumuna göre) 3 ila 5 saat geçmeden hamuru kullanmıyor. Bu bekleme süresi içerisinde hamur'un tamamen gazını salmasını bekliyor. 
Tarifin Devamı »

11 Haziran 2015 Perşembe

pide hamuru


  • Hamur işleri çeşitlerinin yapımında, yerine göre mayalı hamur veya mayasız hamur kullanılır. Her çeşit pide, mayalı hamurla yapılır. İşi bilen veya bilmeyen, maya ile hamurunu yoğurur ve nasıl bir pide yapacaksa, o pideyi yapar. Nasıl olsa, yaptığı pide yemek yarışmasına girmeyecek, o sebeple kişi pide konusunda bildiğini okur. Diyelim ki, pide ticari amaçla yapılacak. Adam dükkanını açtı, başladı çalışmaya; işi gücü, pide yapıp satmak. Kıymalı pide, etli pide, sucuklu pide, otlu pide ve daha nice pide çeşitleri var, say say bitmez.
Tarifin Devamı »

9 Haziran 2015 Salı

istiridye mantarı ızgara nasıl yapılır


  • İstiridye mantarı ızgara nasıl yapılır: İstiridye mantarı olsun veya diğer mantarlar olsun, kömürlü mangal başta olmak üzere; her çeşit ızgara aletinde ızgara yapılabilir. İstiridye mantarı, diğer mantarlardan daha sulu olduğu için, en güzel mantar ızgarası istiridye mantarından yapılır. İstiridye mantarının yemeğini yapın, kavurmasını yapın ve ızagarasını yapın ama, kesinlikle mantarı suya değdirmeyin. Kökünün topraklı kısmını kesin atın yeter. İstiridye mantar ızgarasını sever, sıklıkla yapar (ekmek arasına koyar) yerim.
Tarifin Devamı »

evde dondurma yapımı


Evde dondurma yapımı, aktardan salep aldıktan sonra kolay. Sütü kaynat; toz şeker, salep ve vanilyayı karıştır, kaynayan süte ilave et. Ocağı kıs, on dakika kısıkta sütü savurarak kaynat, ocaktan al ve oda sıcaklığına gelene kadar bekle. Süt soğuyunca, derin dondurucuya veya buzdolabının buzluğuna koy ve her saat başı, tencereyi git gel karıştır. Süt dondurma halini alınaca; ne yapacağını biliyorsun, yüzün gülsün.
Tarifin Devamı »

8 Haziran 2015 Pazartesi

düdüklüde taze fasulye


Düdüklü tencerede zeytinyağlı ayşe kadın fasulye pişirdim. Düdüklüde sebze yemeklerinin suyunu verdikten sonra, normal alev ayarında bir tık kaynatırım, kapağı kapatırım ve kısık alevde yemeğimi pişirrim. Düdüklü tencerede çalı fasulyesi hariç, diğer taze fasulye çeşitleri 10 ila 12 dakika arasında pişer. On dakikada normal pişer, yerken biraz dişe dokunur ama fazla diri olmaz. On iki dakikada pişen taze fasulye tam pişer, yumuşacık olur.
Tarifin Devamı »

5 Haziran 2015 Cuma

kolay tas kebabı


Evde kolay tas kebabı dana etiyle, yumuşacık lokum gibi pişmiş nasıl yapılır? Buradan tarifine uygun olarak, kuşbaşı eti düdüklü tencerede haşladım. Kuru soğanı ve sarımsağı pişerken diri kalmaması ve çabuk pişmesi için, çok ince yemeklik doğradım. Haşlanmış etin yağ oranını dikkate alarak, kolay tas kebabı yemeğimde üç çorba kaşığı zeytinyağı kullandım.
Tarifin Devamı »