10 Şubat 2017 Cuma
Çerkez Tavuğu
Malzemeler:
Yarım köy tavuğu
Yoğurt
Tuz
Karabiber
Ceviz
Sarımsak
Kıvam vermek için çok az tavuk suyu
Üzeri için zeytinyağı ve pul biber.
Taze soğan
Salatalık turşusu
Yapılışı:
Tavukları ince ince didikleyin. Malzemeleri tavuğa ekleyin ve karıştırın
Afiyet olsun.
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası
1 Şubat 2017 Çarşamba
Peynirli Karnıbahar Köftesi
1 tane küçük karnabaharın sadece çiçek kısımlarını rondodan geçirin.
Üzerine biraz tuz döküp ovun. Sonra bir mutfak tülbentiyle tüm suyunu atacak şekilde sıkın.
İçine 2 yumurta, 1,5 su bardağı lor peyniri, 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ, dereotu, maydanoz, karabiber, kekik, zerdeçal, bir çay kaşığı karbonat ekleyin.
Yassı yuvarlaklar yapıp önceden ısıtılmış fırında 180°C' de üzeri kizarincaya kadar pişirin.
Afiyet olsun
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası (Sinem Saltık)
16 Ocak 2017 Pazartesi
Kuru Patlıcan Yemeği
Malzemeler:
4-5 tane yazdan kurutulmuş patlıcan
1 Soğan
2 diş sarımsak
Domates Sos
Kırmızı ve yeşil biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencereye zeytinyağı koyun. Soğan, sarımsak, domates sos, doğranmış kırmızı ve yeşil biber, tuz ve karabiber ekleyin. Biraz sıcak su koyun ve pişirin.
Tercihe göre sarımsaklı yoğurtla servis edin.
15 Ocak 2017 Pazar
Pastırmalı Lor Topları
Malzemeler
Pastırma
Lor
Kaşar
Dilediginiz yumusak bir peynir
Zeytinyagi
Tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Dereotu
Cok ince dogranmis kirmizi ve yesil taze biber (Biberleri yazın yaptığınızda ekleyin.)
Çörekotu
Yapılışı
Pastirma, kaşar, peynir ve yeşillikleri incecik dograyin. Malzemelerin hepsini karistirin. Biraz yogurun. Elinizde yuvarlayin. Servis tabagina alin. Afiyet olsun.
(Orijinal tarifte pastırma yok. Pastırmasız da gayet lezzetli oluyor. )
12 Ocak 2017 Perşembe
Karnıbahar Pizzası (Unsuz)
Malzemeler
1 küçük boy karnıbahar
2 yumurta
1,5 su bardağı lor peyniri (Ayrıca istediğiniz başka bir peyniri de ufalayarak ekleyebilirsiniz.)
Tuz
Karabiber
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
Domates sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
Eski kaşar
Sucuk
(Dilediğiniz pizza malzemesini ekleyebilirsiniz)
Yapılışı
Karnıbaharı çiçeklerine ayırıp rondodan geçirin. Yumurta, lor, zeytinyağı, karabiber ve dilediğiniz baharatı ekleyin. Pizza hamurunu yağladığınız kalıba alın. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bir tarafta domates sosuna biraz biber salçası ekleyip karıştırın. Pizza hamurunun üzerine sürün. Sucuk, kaşar ve dlediğiniz pizza malzemesini üzerine koyup tekrar fırınlayın. Kaşarlar eriyince pizzanız hazır.
Afiyet olsun :-)
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası / Fotoğraf Nuray İlbars
Avokado Ezmesi
Malemeler:
1 olgunlaşmış avokado
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Ceviz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
LimonTuz
Karabiber
Yapılışı:
Avokadoyu kabuğundan kaşık yardımıyla çıkarın, bir kasede çatalle ezin. İçine zeytinyağı (kendisi de yağlı olduğu için az koymakta fayda var) dövülmüş sarımsak, ceviz, yoğurt, limon, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.
Damak zevkinize göre istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası / Fotoğraf: Nuray İlbars
11 Ocak 2017 Çarşamba
Mercimekli Unsuz Krep
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Krep kıvamı verecek kadar süt
2 yemek kaşığı lor
Yapılışı:
Bir gece önceden bir bardak mercimeği suya koyun. Süzdüğünüz mercimeği ve diğer malzemeleri rondodan geçirin. Krep hamuru kıvamı alınca yağladığınız tavada krep gibi pişirin.
Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası / Fotoğraf- Nuray İlbars
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)