22 Mart 2016 Salı

kolay enginar yemeği


Kolay enginar yemeği yapımı, adının yazıldığı kadar kolay. Bir yemek ancak bu kadar kolay yapılır. Denerseniz görürsünüz, yapmasını biliyorsanız başka söze hacet yok, bilirsiniz. Henüz enginar mevsimi değil ya, bulduk bir yerlerden pişirdik. Enginarın limonlu su içerisinde bekletilmesi hiç hoşuma gitmez. Fazla beklediğinde ekşiliği yok edilemez ve bu yüzden enginarı alır almaz suyunu süzer ve yıkarım. Ardından bol su içinde bir taşım kaynatır ve suyu içinde soğumaya bırakırım. Soğuduktan sonra, istediğimde yemeğini yaparım.

Kolay Enginar Yemeği Malzemesi
  • dört tane enginar
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı bezelye
  • bir tane orta boy kuru soğan
  • bir tane havuç
  • 2 su bardağı soğuk su (400 ml.)
  • bir çorba kaşığı limon suyu
  • bir tatlı kaşığı un
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • doğranmış dereotu
Tarifin Devamı »

17 Mart 2016 Perşembe

kuru fasulye ve nohut nasıl ıslatılır


  • Kuru fasulye ve nohut nasıl ıslatılır? Kuru fasulye veya nohut yemeği yapmak için; kuru fasulye ve kuru nohut mutlaka ıslatılması gerekir. Kuru bakliyat ürünlerinin tamamı, buna kuru mercimekte dahil; pişirilmezden önce soğuk su, ılık su veya kaynar su içerisinde şişinceye kadar bekletilir. İşte, bakliyat ürünlerini su içerisinde bekletilerek yumuşatılmasına mutfak dilinde ıslatama diyoruz. Bu bekletme işi, yemeğin aciliyetine bağlı olarak; akşamdan ıslatma yapılabileceği gibi, hızlı ıslatma da yapılabilir. Kuru fasulye hızlı ıslatılarak etli veya etsiz yemeği yapılır. Hızlı ıslatılan nohut ise; çeşitli nohutlu çorbalar, köfteler ve pilavların yapımında kullanılır. Hızlı ıslatılan nohutla tencerede yemeği yapılsada istenilen kaliteye ulaşmaz.
Tarifin Devamı »

8 Mart 2016 Salı

tencerede zeytinyağlı pırasa


Tencerede zeytinyağlı pırasa yemeğini bir kilo pırasa ile yaptım. Pırasayı temizleyince, elimde 800 gram pırasa kaldı. Verdiğim malzemelerle salçasız pırasa yemeğini pişirdim. Hoş, istenirse pırasa yemeği salçalıda yapılır. Salçalı pırasa yemeği yapmak isteseydim; soğanı, havucu kavurduktan sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave ederdim. Ne ise, salçasız pırasa yemeği nefis oluyor, deneyin derim. Körpe, kartlaşmamış pırasa ile yapılan pırasa yemeği, tencerede yarım saatta pişer. Kullandığım pırasa içerisinde bazı pırasalar kartlaşmıştı. Yemeği yarım saat pişirdim, gerekli yumuşaklığa ulaşamadım. Bu nedenle yemeği 10 dakika fazladan pişirmek zorunda kaldım. Zaten daha fazla süre pişiremezdim, yemeğin suyu kalmazdı. Pekiyi sorun çözüldü mü? Hayır. Fazladan pişirme ile nisbeten sert parçalar birazcık yumuşadı, ama yerken rahatsızlık vermedi.
Tarifin Devamı »

29 Şubat 2016 Pazartesi

portakallı Kereviz


Zeytinyağlı portakallı kereviz yemeğini, sadece portakal suyu ile çiğden yaptım. Yemek malzemeleri olarak sadece kereviz kökü, havuç ve soğan kullandım. Bu yemekte istenirse patateste kullanılabilir. Bu yemeğin patatessiz daha güzel olduğuna inandığım için, patates kullanmıyorum. Kereviz yemeğinin olmazsa olmaz baharatı kuru nanedir. Tatlandırıcı olarak portakal suyunun yemeğe verdiği ekşilik tadına göre; bazen limon suyu gerekebilir. Bu yemeğimde limon suyuna ihtiyaç olmadı, portakal suyu yemeğe gerekli ekşiliği vermiş.
Tarifin Devamı »

28 Şubat 2016 Pazar

Diş sağlığı hakkında

Herkese yeniden Merhaba;

Youtube kanalımdaki Diş sağlığı videomda bahsettiğim İpana 3D White perfection’ı merak edenler için bir de burda detaylı olarak yazmak istedim.
Shakira’nin bembeyaz dişleriyle reklam yüzü olduğu macunu bende bir süredir deniyorum.

Ürünün içinde aynı yüzümüze uyguladığımız peelingler gibi minik partiküller bulunuyor ve diş beyazlatmayı vaadediyor.Macunun verdiği ferahlık hissi ve beyazlık çok güzel.

Detaylı bilgi için Youtube videomu buraya da ekliyorum. İzleyip yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın!

Ürünü Satın almak için buraya tıklayınız.
Daha detaylı bilgi için http://agizbakimuzmani.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz :) 

Bembeyaz gülüşlü günler herkese!

#ipanaperfection  #gülüşünügöster

Kaynak: http://melodininmakyaji.blogspot.com.tr/

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

13 Şubat 2016 Cumartesi

ÇAY MASASI





sebzelerin pişirme süreleri


Tencerede sebzelerin pişirme süreleri veya sebzelerin pişme süreleri aşağıda alfabetik sıra ile verilmiştir. Evde yemek yapımında (ön fikir olarak) sizlere yardımcı olacak çeşitli sebzelerin pişme süreleri, ağır ateşte pişirilmesiyle ilgilidir. Verilen bu süreler, bu blogda tariflenen sebze yemeklerin pişirilme süreleridir. Bütün yemeklerin pişirilmesinde olduğu gibi, yemek yaparken saata şöyle bakılır. Pişirilen yemeğin suyu verildikten sonra, tencere bir defa fokur fokur kaynatılır ve ocak gaz ayarı sol tarafa sonuna kadar döndürülür ve tencere kapağı kapatılır. İşte ocağa verilen bu ayardan sonra saata bakılır ve belirtilen sürelerde yemek pişirilir, ocak söndürülür.

Tarifin Devamı »