18 Eylül 2015 Cuma
dondurucuda taze fasulye
Derin dondurucuda taze fasulye nasıl saklanır? Derin dondurucuda taze fasulye çeşitleri ve çalı fasulye iki şekilde saklanır. Taze fasulyeler sanki yemek yapıyormuşcasına iki ucu koparılır, kılçığı varsa sıyrılır. Peşinden, taze fasulyeler bol su ile yıkanır ve istenilen uzunlukta doğranır. Çalı fasulyesi ise, uzunlamasına ikiye bölünür ve doğranır. Temizlenmiş ve yemek yapacak duruma gelmiş taze fasulyeler, ihtiyaç miktarı kadar buzdolabı torbasına konur, kapatılır ve derin dondurucuya konur. Ya da, dondurucuya konmazdan önce fasulye şoklama yapılır süzülür, paketlenir ve dondurucuya konur.
Tarifin Devamı »
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder