21 Eylül 2015 Pazartesi

kurban kavurması nasıl yapılır


En lezzetli kurban kavurması, etin kendi yağı içerisinde ve kısık ateşte kavrulmasıyle yapılır. Kavurma yapılacak kurban eti en az bir kilo olmalıdır. Bir kilodan az olan etlerin bırakacağı su az olacağından, et kavrulurken uçar gider. Bu nedenle, et kavrulmadan tencereye su ilave etmek gerekir. Dışardan kavurmaya su takviyesi, kavurmanın bilinen tadını farklılaştırır. Kurban kavurması yapımında kuru soğan kullanılabilir ve karabiber, kekik gibi baharatlarla tatlandırılabilir. En güzel kurban eti kavurması doğal yapılandır. Kuyruk yağı içerisinde kavrulan etin tadına doyum olmaz. Bu şekilde yapılan kavurmayı tatlandırmak için tuz yeterlidir.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder