21 Aralık 2015 Pazartesi

kapuska yemeği


Kapuska yemeği tencerede, fırında veya düdüklü tencerede yapılır. Ağız tadıyle yenebilecek kapuska yemeği yapmak, ocak üzeri tencerede risksizdir. Bunun dışında kapuska yemeği yapımında yemeğe ilave edilecek salça ve yağ miktarıdır. Bütün yemek çeşitlerinde olduğu gibi; yemeğin yağ ve salça ölçüsü, yapılacak yemeğin miktarına uygun ölçüde olmalıdır. Bilirsiniz, kapuska sumakla yenilebilir. Fakat, yemeğin salçasını fazla koyarsanız kapuskayı sumakla yiyemezsiniz. Fazla yağın yemekteki durumunu anlatmaya gerek yok. Kapuska yaparken, her 100 gr. doğranmış lahana için, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kullanırsanız doğru iş yapmış olursunuz. Ayrıca, 1 çorba kaşığı yağ da tencere hakkı olarak kullanın ve yemeğinizi yapın.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder