31 Aralık 2015 Perşembe

tavada somon


Tavada somon kızartma yapmak için, somon dilimlerinin oda sıcaklığında olması gerekir. Yani; kızartılacak somon parçaları, kızartmaya başlamadan önce buzdolabından çıkartılmalıdır. Seçiminize bağlı olarak, tavada somon unlu veya unsuz kızartılabilir. Somon parçaları üzerine tuz serpilir. İstenirse karabiber de serpilebilir. Ağız tadında yenilebilecek tavada somon kızartma yapmanız için; somon'u kızartırken suyunu kaçırmamanız gerekir. Yüksek ısı kullanarak ve süreyi uzatarak somonu kızartırsanız; balığın tadının bir kısmını tavaya, diğer kısmınıda hava'ya vermiş olursunuz. Somon dilimlerini teflon tavada, ocağın büyük gözü üzerinde ve yarım ısı ayarında kızartıyorum. Size de tavsiye ederim. Resimdeki somon dilimi 4 cm. kalınlığındadır.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder