26 Nisan 2016 Salı

kabak yemeği sade


Zeytinyağlı, sade kabak yemeğini 750 gr. kabakla yaptım. Çoğu zaman kabak yemeği yaparken, kabağın çekirdeklerini çıkarmam. Kabağın üzerini tırtıl bıçakla çizer, doğrar ve yemeğeini yaparım. Bu tarifimde, kabağın yumuşak ve sulu olan çekirdek yuvasını tatlı kaşığı kullanarak boşalttım. Bu yüzden, elimde 750 gr. kabaktan net 500 gr. kabak kaldı. Kabağı çekirdeksiz pişirirseniz; yemeğin tat, kıvam ve lezzeti değişir. Tarifimi denerseniz; çekirdeksiz kabak yemeği, çekirdekleriyle pişen kabak yemeğinden daha leziz olduğunu farkedersiniz.

Sade Kabak Yemeği Malzemesi
  • 750 gr. kabak
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • bir tane orta boy domates
  • bir orta boy soğan
  • iki diş sarımsak
  • bir tutam dereotu
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • karabiber, kimyon, pul biber
  • bir buçuk su bardağı dolusu sıcak su
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder