9 Nisan 2016 Cumartesi

zeytinyağlı çalı fasulye yemeği


Zeytinyağlı çalı fasulyesi tencerede, güveçte, fırında ve düdüklü tencerede pişer. Düdüklü tencere haricinde pişirilen çalı fasulyesi çok geç pişer. Düdüklü tencerede çalı fasulyesi, yarım su bardağı su ile kısık ateşte, 25 dakikada çok şahane pişer. Düdüklü tencerede sebze yemekleri yapmak, fazlaca deneyim gerektirir. Bu sebeple, düdüklü tencerenizi çok iyi kullanıyor olmanız gerekir. Hoş, bu işlerde deneyim hazır paket insanalara ulaşmıyor. Bir iki kez düdüklü tencerede çalı fasulyesi yapılarak gerekli deneyime ulaşılır. O vakit, çalı fasulye yemeğini düdüklü tencerede pişirmek çok kolay olur.

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Yemeği Malzemesi
  • bir kilo çalı fasulyesi
  • iki tane orta boy soğan
  • iki tane orta boy domates
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı toz şeker
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • üç su bardağı dolusu sıcak su
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder