1 kg pırasa1 adet soğan1-2 diş sarımsakTuzKarabiber, pul biberSıvıyağ Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- Tereyağı
- Pulbiber
Pırasaları yıkayıp halka şeklinde ince ince kesip hazır edelim, soğanı sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım, pırasayı ekleyip hafif kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip, 1 çay bardağı su ekleyip orta ateşte kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım, pırasalar pişip soğuyunca üzerine yoğurdu dökelim, son olarak tereyağını eritip pul biberi koyalım ,yoğurdun üzerine gezdirelim.
Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/yogurtlu-pirasa-kavurmasi-harika/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder