8 Şubat 2015 Pazar

Waffle

Annem Pazar gunleri kahvaltiya daha da ozenir. Babamla uzun, keyifli kahvaltilar yaparlar. Ben de genelde, masaya cikmaya calisir ve azar isitirim. Iste bu Pazar gunu de, annem nefis mi nefis kokan birsey yapti kahvalti icin. Mutfakta piserken aglayip sizlamalarima dayanamayan babam, minik bir parca tattirdi... O kadar begendim ki, daha fazlasini istesem de, annem benim icin zararli oldugunu soyleyerek talebimi reddetti. Bence evinizde waffle makinasi varsa mutlaka deneyin, eminim siz de cok begeneceksiniz...


Malzemeler:

250 gr un
1 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi toz seker
2 yumurta
150 ml sut
1 yemek kasigi tereyag, erimis
1 paket vanilya
1 tatli kasigi nisasta









Yillardir kullandigimiz tost makinasinin waffle parcalarini nihayet kullanmaya karar vererek, guzel bir Pazar kahvaltisi hazirlayalim dedik. Sizin de evinizde bir kosede duran waffle parcalariniz varsa, haydi usenmeyin ve tarifimizi deneyin. Pisman olmayacaksiniz :)

Buyuk bir kasede un, tuz, kabartma tozu, seker, nisasta ve vanilyayi karistirin.

Baska bir kaseye yumurtalari kirin, erittiginiz tereyag ve sut ile cirpin. Kuru karisimi da ekleyerek guzelce karistirin.

Waffle makinasi iyice isindiktan sonra metal kisimlari yaglayin ve birer kepce olmak uzere hazirladiginiz karisimdan dokun. Yaklasik 7-8 dakika icinde hem puf, hem citir wafflelariniz yenmeye hazir olacak...

Bu tariften yaklasik 5 adet orta boy waffle cikiyor.  Yaninda meyve ve nutella olmazsa olmazlar arasinda :) Dilerseniz nutella yerine krema da kullanabilirsiniz. Hatta Balzamikli Cilekler tarifimizle de harika olacaktir.

Afiyet olsun...

11 Ocak 2015 Pazar

Kahve Cekirdegi Kurabiye

Annemin yilbasi icin yaptigi kurabiyeler herkes tarafindan pek begenildi. Ben kakaolu oldugu icin tadina bile bakmadim, biliyorsunuz ki favorim elmali kurabiye :) Uzun zaman oldu mutfaga gizlice girip elmali kurabiye calmayali...

Malzemeler:

1 yumurta
125 gr tereyagi (oda isisinda)
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi nisasta
2 yemek kasigi nescafe (1 yemek kasigi sicak suda eritin)
2 tatli kasigi kakao
2,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya








Hamurun tum malzemeleri buyukce bir kaba konduktan sonra, vanilya, kabartma tozu ve un elekten gecirilerek eklenir, hersey iyice karisincaya dek yogurulur. Unu yavas yavas ilave edin ki hamur birden sertlesmesin. Hazirladiginiz hamuru, yarim saat kadar buzdolabinda bekletirseniz cok daha kıvamli olacaktir. 

Buzdolabindan cikarttiginiz hamurunuzdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartin ve oval sekil vererek yagli kagit serdiginiz tepsiye aralikli olarak dizin. Uzerlerine kurdani yatay bastirarak cizikler atin. 

Onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin.

Kahve severler icin, kahvenin ve cayin yanina harika bir eslikci bu kurabiyeler. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Afiyet olsun...

5 Ocak 2015 Pazartesi

INSTAGRAM'DAYIZ BEKLERİZ :)


Merhaba,
Ela'nın tarifleri artık instagramda, kullanıcı adım elanintarifleri veya http://instagram.com/elanintarifleri/  linkine tıklayarak takip etmeye başlayabilirsiniz.

Sevgiler.

11 Aralık 2014 Perşembe

Zeytin Ezmesi

Annem organik yemek isine epeyce kafayi takti. Artik herseyi evde yapmaya calisiyor. Yaz sonu yaptigi kavanozlarca domates ve biberi de soylemeden gecemeyecegim. Benim isim tabiki yaramazlik ve haylazlik... Arta kalan zamanlarimda ise uyumak...

Malzemeler:

500 gr zeytin
3-4 yemek kasigi zeytinyag
1 tatli kasigi taze biberiye
1 cay kasigi sumak
1 cay kasigi kekik
1/2 cay kasigi taze cekilmis karabiber











Zetin ezmesine bayilirim, hele yaninda tazecik simit de varsa. Herseyin icinde katki maddesi oldugundan, organik zeytin ezmesi aliyorduk uzun zamandir. Fakat baktim ki evde zeytinler birikti, kendi zeytin ezmemi yapmaya karar verdim. Pek de basarili oldu dogrusu.. Siz dilediginiz farkli baharatlari da ekleyebilirsiniz. Bu tarifimde tuz yok, cunku zeytinlerim yeterince tuzluydu.

Evde zeytin ezmesi yapmanin en mesakkatli yani, zeytinleri cekirdeklerinden ayirmak :) Gerisini mutfak robotu hallediyor zaten.

Cekirdeklerini cikarttiginiz zeytini, taze biberiyeyi ve 1 yemek kasigi zeytinyagini mutfak robotundan gecirin. Zeytinler fotograftaki gibi pure haline geldiginde, diger baharatlari ve kalan zeytinyagini ekleyin. Herseyin guzelce karistigina emin oldugunuzda zeytin ezmeniz hazir demektir.

Internetten baska tarifler okur ve icine limon suyu ilave edildigini gorebilirsiniz. Fakat limon suyu zamanla zeytin ezmesinin tadini bozuyormus. Dolayisiyla dilerseniz servis esnasinda limon suyu ekleyebilirsiniz. 

Buzdolabinda bir ay kadar saklayabilirsiniz.Yaklasik 500 gr olan zeytin ezmenizi, kucuk kavanozlara paylastirirsaniz, her seferinde butun ezmenin hava ile temasini engellemis olursunuz. Boylece daha uzun sure bu keyfin tadini cikartirsiniz :)

Afiyet olsun...

Patates Kavurma

Uzun zamandir birsey yazamiyoruz annemle evet... Umarim bizi unutmamissinizdir. Bir kardesim olacagini ogrendigimden beri, herzamanki yaramazliklarima son surat devam ediyorum. Annemin karninda hissettigim tekmeler onu kiskanmama neden olsa da, yeni bir oyun arkadasim olacagi icin mutluyum aslinda. Evimizde daha da saglikli ve basit yemekler pisiyor bu nedenden dolayi. Cok sevdiklerimizden biri olan, disi citir ici yumusacik patatesleri sizin de begeneceginizi dusunuyoruz.


 Malzemeler:

500 gr minik taze patates
1 dal taze biberiye
2-3 yemek kasigi zeytinyag
Tuz 
Karabiber







Patatesleri 10 dakika kadar soguk suda haslayin. Taze olduklari icin daha fazla haslamaniza gerek yok. Cunku zeytinyaginda da kavrulacaklar.

Sudan cikartip suzdugunuz patatesleri ikiye bolun. Dilerseniz butun de birakabilirsiniz. Ben daha hizli olsun diye ikiye bolmeyi tercih ettim. 

Tavaya zeytinyagini ekleyin. Biraz isindiginda, patatesleri ilave edin. Kisik ateste patatesler nar gibi kizarana dek sabirla kavurun. Biberiyeleri dalindan ayirin ve patateslerin uzerine serpin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Patateslerin uzerine hafifce bastirarak baharatlarla ozdeslesmelerini saglayin.

Mis gibi kokan, disi citir ici yumusacik patatesleriniz servise hazir. Umarim bu basit ama leziz patatesler sizin de favoriniz olur :)

Afiyet olsun...

26 Kasım 2014 Çarşamba

KEDİ DİLLİ HAVUÇ TATLISI



Malzemeler :
*1 paket kedili bisküvi
*1 su bardağı süt

Kreması için:
*3,5su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya

Üzeri için:
*600gr. havuç
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*3 çorba kaşığı nişasta

*Hindistan cevizi

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, vanilyayı, ve yumurta sarısı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca tereyağını atıyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Kedidili bisküvileri dikdörtgen cam kaba diziyoruz. 1 su bardağı sütü gezdirerek döküyoruz. Üstüne kremasını döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Havuçları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tencereye havuçları koyuyoruz. Üzerine suyu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Havuçlar yumuşayınca el blendırından geçiriyoruz. Toz şekerini döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıyoruz ve havuç püresine döküyoruz. Soğumuş olan kremanın üzerine de havuç püresini döküp spatulayla yayıyoruz. Hindistan ceviziyle süslüyoruz ve soğuk servis ediyoruz.

Afiyet olsun



11 Kasım 2014 Salı

ETAMİN DOĞUM PANOLARI



Doğum panosu kalıcı, özel bir hediyedir.
Özel hazırlanan bu panoya bebeğinizin doğum tarihi,günü, saati, kilosu ve boyu işlenir. İstediğiniz renklerde işlenebilir.
Çerçevelenmiş olarak gönderilecektir, çerçevenin resim boyutu 18*24cm'dir.

Bilgi ve Sipariş için:
gulfekri@gmil.com
0538 719 26 26