16 Haziran 2015 Salı

TAHİNLİ PATLICAN SALATASI



Arada tarif de ekleyelim değil mi, çok basit ama lezzetli bir tarif var, kuzenim Kübra yaptı bu salatayı. Benim gibi patlıcanın her halini sevenlerdenseniz mutlaka deneyin.

Malzemeler :
* 2 adet orta boy patlıcan
* 1 yemek kaşığı dolusu tahin
* Yarım su bardağı süzme yoğurt
* 1 diş sarımsak
* Maydanoz
* Tuz 
* Karabiber
* Üzerine kavrulmuş çam fıstığı (isteğe bağlı)

Patlıcanları közlüyoruz. Sonra kaba alıp kapağını kapatıyoruz. 
10 dakika bekletip kabuklarını soyuyoruz.
Ne çok ufak nede büyük olacak şekilde doğruyoruz.
Maydanozları küçük küçük doğrayıp patlıcanla karıştırıyoruz
Yoğurdu, tahini, karabiberi, tuzu, sarımsağı karıştırıp, patlıcanlara ekliyoruz.

Afiyet olsun.

15 Haziran 2015 Pazartesi

kuşbaşı et yemeği


Kuşbaşı et yemeği, kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı etle yapılır. Kuzu kuşbaşı etle yapıldığında yemek en fazla 30-35 dakikada pişer. Kuşbaşı et yemeği, dana kuşbaşı etle yapıldığı zaman, etin sert veya yumuşaklığına göre; 40 ila 90 dakika arasında pişer. Yemeğimi dana kuşbaşı etle yaptım ve ağır ateşte bir saatte pişirdim. Soğanı, biberi yemeklik doğradım. Bir tane iri domatesi soydum kuşbaşı doğradım. yemeği tatlandırmak için, bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı dolusu tuz kullandım.
Tarifin Devamı »

taze barbunya nasıl yapılır


Taze barbunya fasulyesi yemeği nasıl yapılır? Taze barbunya fasulyesi kabuğu temizlenir ve içleri bir kap içine alınır. Ardından, temizlenen iç barbunya bir tencerede su içinde 25 dakika haşlanır ve haşlama suyu (kullanılmaz) dökülür. Barbunya patates ve havuç kullanmadan da pişirilebilir. Birlikte pişirilirse daha lezzetli olur. Patates ve havuç soyulur, barbunyaların iriliğinde küp küp doğranır. Sarımsak dişleri doğranır veya bütün olarak yemekte kullanılır. Toz şeker ilave edilsede olur, edilmesede. Aşırıya kaçılmadığı ölçüde şeker yemeğe fazladan lezzet katar. Bir nedenle yemeğin suyu azalırsa, yemekle yüz yüze gelecek miktarda sıcak su ilave edin.
Tarifin Devamı »

14 Haziran 2015 Pazar

evde bazlama nasıl yapılır


Evde bazlama nasıl yapılır; evde bazlama yufka pişirme sacında veya teflon tavada yapılır. Bazlama hamuru mayalı hamurdur. Hamuru sert yoğurulmaz, hamur ele yapışmayacak ama, mantı hamuru gibi de olmayacak. Hamur'u mayalamada kuru maya kullanılabilir, yaş maya kullanılırsa daha iyi olur. Yaş maya kullanırsanız, mayayı ölçülü kullanmanız gerekir. Birde, mayayı toz şekerle birleştirmeyin.
Tarifin Devamı »

12 Haziran 2015 Cuma

donmuş balık nasıl çözülür


  • Donmuş balık nasıl hızlı çözülür? Derin dondurucuda dondurduğunuz balık veya donmuş ithal balıkları, hızlı bir şekilde çözdürüp kullanmak istediğinizde tek yol var. O da, balığı kendi halinde çözülmesini beklemek. Donmuş balığı bir kap içine koyar, buzdolabına kaldır ve çözülmesini beklersiniz. Ya da, donmuş balığı bir kap içerisine koyar ve üzerini kapatacak miktarda musluk suyu koyar, çözülmesini beklersiniz. 
Tarifin Devamı »

pide hamuru nasıl yapılır


  • Pide hamuru nasıl yapılır? Diğer bir yazımda pide hamuru ile ilgili görüşlerimi paylaşmıştım. Şimdi ise, görüşlerime paralel olarak, pide hamuru'nun nasıl yoğurulması gerektiğini tarifle paylaşacağım. Gerçek pide ustası, hamuru yoğurup mayasına geldikten sonra (ortamın ısı durumuna göre) 3 ila 5 saat geçmeden hamuru kullanmıyor. Bu bekleme süresi içerisinde hamur'un tamamen gazını salmasını bekliyor. 
Tarifin Devamı »

11 Haziran 2015 Perşembe

pide hamuru


  • Hamur işleri çeşitlerinin yapımında, yerine göre mayalı hamur veya mayasız hamur kullanılır. Her çeşit pide, mayalı hamurla yapılır. İşi bilen veya bilmeyen, maya ile hamurunu yoğurur ve nasıl bir pide yapacaksa, o pideyi yapar. Nasıl olsa, yaptığı pide yemek yarışmasına girmeyecek, o sebeple kişi pide konusunda bildiğini okur. Diyelim ki, pide ticari amaçla yapılacak. Adam dükkanını açtı, başladı çalışmaya; işi gücü, pide yapıp satmak. Kıymalı pide, etli pide, sucuklu pide, otlu pide ve daha nice pide çeşitleri var, say say bitmez.
Tarifin Devamı »