10 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk kanat kızartma


Fırında tavuk kanat kızartma, tavuk kanadı sosa yatırılarak veya sade olarak yapılabilir. Fırında her iki şekilde kızartılan kanadın lezzeti de farklı olacaktır. Tavuk kanadı çeşitli baharatlar ve malzemeler kullanılarak soslanır. Bu konuda en doğru sos, şu malzemelerle yapılır demek zordur. İnsanın damak tadına göre sos malzemeleri değişkenlik gösterir. Kimi ağır sosları sever, kimileri hafif sosları sever. Bu açıdan, tavuk kanat sosu yapımı ailenin veya kişinin tercihine bağlıdır. Tarifim, bu konuda bir alternatiftir; denerseniz belki memnun kalırsınız.
Tarifin Devamı »

9 Ekim 2015 Cuma

karnabahar pişirme


Bu şekilde karnabahar pişirme kendi yöntemim. Bir küçük boy karnabaharı dal dal ayırdım, yıkadım ve suyunu süzerek bir tencereye dizdim. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım ve domatesi rendeledim. Ketılda sıcak suyu ısıttım. Bunca ön hazırlıktan sonra, etsiz karnabahar yemeğini iki şamalı pişirdim. Tava içinde karnabahar yemeğine katkı malzemelerini kavurdum, ardından tencerede dizilmiş duran karnabaharların üzerine ilave ettim.
Tarifin Devamı »

7 Ekim 2015 Çarşamba

domates soslu patlıcan biber kızartması


Sarımsaklı domates soslu, patlıcan biber kızartması nasıl yapılır? İstenilen miktarda patlıcan ve sivri biber alınır. Patlıcanlar alacalı veya tam soyulur, peşinden istenilen şekilde ve boyda doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilir. Sivri biber ise, yıkanırsa kızartırken patlar. Bu nedenle sivri biberi yıkadığınızda kurulamanız gerekir. Ardından, üzeri delinir. Sivri biber istenirse parçalara bölünür veya bütün bırakılır.
Tarifin Devamı »

3 Ekim 2015 Cumartesi

erişte pişirme


Erişte pişirme aynen makarna pişirmeye benzer. Makarnayı nasıl pişiriyorsanız veya haşlıyorsanız diyelim, eriştenizi aynen pişirin. Makarna kendiyi suyu ile pişirilir veya bol su içerisinde haşlanır. Haşlanan makarnanın pişme süresi, damağınızla dişiniz arasındadır. Haşlanan makarnanın pişip pişmediğinizi çiğneyerek anlarsınız. Eriştede böyle bir durum yoktur. Çünkü erişteler durum buğdayı unu ile yapılmazlar.
Tarifin Devamı »

1 Ekim 2015 Perşembe

sade mantar pişirme


Sade mantar pişirme; yenilebilir bütün mantar çeşitleri, istenirse dışardan malzeme katkısı olmadan pişirilir. Ve, fazlasıyle de lezziz olur. Sade mantar pişirme yöntemi, mantarın kavrulmasıyle veya ızgara yapılmasıyle olur. Mantar tencerede, tavada, güveçte az yağ içerisinde kavrulur ve tuz ile tatlandırılır. Kömürlü veya elektrikli mangal üzerinde ızgara yapılabileceği gibi, mutfaklardaki ocak üzerinde çalışan çeşitli ızgara yapma aletleri üzerinde mantar çeşitleri ızgara yapılabilir.
Tarifin Devamı »

GÜN MASASI

Son bahara inat, kelebekli, çiçekli, cıvıl cıvıl bir gün masası

Menümüzdekiler;
-Kısır
-Börek
-Makarna Salatası
-Islak Kek
-Kavala Kurabiyesi





kıymalı makarna


Kıymalı makarna, haşlanmış her çeşit makarnanın kıyma ile hazırlanan sosla karıştırılmasıyle yapılır. Kıymalı sos yapımında dana kıyması kullanmak, en doğru seçimidir. Bir paket haşlanmış makarna'ya 200-250 gr. kıyma yeterlidir. Kıymalı sos yapımında temel malzeme olarak yemeklik yağ, soğan ve salça kullanılır. Bu malzemelerin dışında isteğe bağlı olarak sarımsak, yeşil biber ve domates kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak sos içerisine arzu edilen (karabiber, pul biber gibi) baharatlar ilave edilebilir.
Tarifin Devamı »