15 Ekim 2015 Perşembe

piliç tavuk farkı


Piliç tavuk farkı ya da piliç ve tavuk arasındaki fark nedir? Tavuk yumurtasından çıkan canlıya civciv denir. Civciv ortalama 35 gr. ağırlıktan başlar ve tüylerinin teleklere dönüşmesine kadar devam eder. Bu ağırlıktan sonra civciv ismini firik veya piliç'e devreder. Piliç, 1 kg. ağırlığa ulaştığında adını yarka olarak değiştirir. Yarka, 2 kg. ağırlığa ulaştığında tavuk adını alır. Civciv, civcivlikten başlayan hayat serüveninin birinci yılında tavuk adınını alır. Bu isimle civciv tamamen erginleşmiştir.
Tarifin Devamı »

13 Ekim 2015 Salı

peynire tuzlu su nasıl yapılır


Peynire tuzlu su veya peynir salamurası nasıl hazırlanır? Evde ihtiyaç fazlası peynir yapıldığında, peyniri uzun süre bozulmadan saklamak için tuzlu su içine konur. Hazırlanan bu tuzlu suya salamura suyu adı verilir. Salamura ise, bazı (peynir, balık, asma yaparağı gibi) yiyeceklerin tuzlu içinde tutulmuş halidir. Salamura suyu hangi gıdayı saklamak için yapılırsa yapılsın, belirli su ve tuz ölçülerek yapılır.
Tarifin Devamı »

12 Ekim 2015 Pazartesi

hamsi buğulama


Hamsi buğlama; hamsi, soğan, domates, maydanoz, çok az su ve yağ ile yapılır. Hamsi buğlama yemeğini tatlandırmak için; karabiber, tuz ve limon suyu kullanılır. Yarım veya bir kilo hamsi ocak üzerinde aynı sürede pişer. Bu süre, ocağın kısık alev ayarında 15 dakikadır. Hamsi tenceresi ocak üzerine konur, bir kez normal ısı ayarında fokurdatılır, kapağı kapatılır ve ocak düğmesi tam sola yaslandırılarak hamsi buğulaması pişirlir.
Tarifin Devamı »

10 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk kanat kızartma


Fırında tavuk kanat kızartma, tavuk kanadı sosa yatırılarak veya sade olarak yapılabilir. Fırında her iki şekilde kızartılan kanadın lezzeti de farklı olacaktır. Tavuk kanadı çeşitli baharatlar ve malzemeler kullanılarak soslanır. Bu konuda en doğru sos, şu malzemelerle yapılır demek zordur. İnsanın damak tadına göre sos malzemeleri değişkenlik gösterir. Kimi ağır sosları sever, kimileri hafif sosları sever. Bu açıdan, tavuk kanat sosu yapımı ailenin veya kişinin tercihine bağlıdır. Tarifim, bu konuda bir alternatiftir; denerseniz belki memnun kalırsınız.
Tarifin Devamı »

9 Ekim 2015 Cuma

karnabahar pişirme


Bu şekilde karnabahar pişirme kendi yöntemim. Bir küçük boy karnabaharı dal dal ayırdım, yıkadım ve suyunu süzerek bir tencereye dizdim. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım ve domatesi rendeledim. Ketılda sıcak suyu ısıttım. Bunca ön hazırlıktan sonra, etsiz karnabahar yemeğini iki şamalı pişirdim. Tava içinde karnabahar yemeğine katkı malzemelerini kavurdum, ardından tencerede dizilmiş duran karnabaharların üzerine ilave ettim.
Tarifin Devamı »

7 Ekim 2015 Çarşamba

domates soslu patlıcan biber kızartması


Sarımsaklı domates soslu, patlıcan biber kızartması nasıl yapılır? İstenilen miktarda patlıcan ve sivri biber alınır. Patlıcanlar alacalı veya tam soyulur, peşinden istenilen şekilde ve boyda doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilir. Sivri biber ise, yıkanırsa kızartırken patlar. Bu nedenle sivri biberi yıkadığınızda kurulamanız gerekir. Ardından, üzeri delinir. Sivri biber istenirse parçalara bölünür veya bütün bırakılır.
Tarifin Devamı »

3 Ekim 2015 Cumartesi

erişte pişirme


Erişte pişirme aynen makarna pişirmeye benzer. Makarnayı nasıl pişiriyorsanız veya haşlıyorsanız diyelim, eriştenizi aynen pişirin. Makarna kendiyi suyu ile pişirilir veya bol su içerisinde haşlanır. Haşlanan makarnanın pişme süresi, damağınızla dişiniz arasındadır. Haşlanan makarnanın pişip pişmediğinizi çiğneyerek anlarsınız. Eriştede böyle bir durum yoktur. Çünkü erişteler durum buğdayı unu ile yapılmazlar.
Tarifin Devamı »