15 Kasım 2015 Pazar
düdüklüde tavuk budu haşlama
Düdüklü tencerede tavuk budu haşlama, aynen bütün tavuğu haşlarken yapılan işlemlerle yapılır. Tavuk budunu haşlarken, butları soğuk su içerisine koyabileceğiniz gibi; isterseniz, kaynayan su içerisinede ilave edebilirsiniz. Tavuk veya tavuk parçaları haşlarken, eti kaynayan su içerisine ilave ederseniz, etiniz lezzetli olur. Eti doğrudan soğuk su içerisine koyup haşladığınızda, etin suyu daha lezzetli olur. Bu seçim, tavuk etiyle yapacağınız yemek çeşitine göre tercih edilebilir. Tavuk budunu lastik contalı Termo marka düdüklü tencerede 17 dakikada haşladım.
Tarifin Devamı »
12 Kasım 2015 Perşembe
tereyağlı sütlaç
Tereyağlı sütlaç yapımı, ihtiyaçtan doğmuştur. Sütü sütcüden de alsanız, kutu sütte kullansanız, yapılan sütlaç lezzetli olmuyor. Bu nedenle, kahvaltılık tereyağı katkısıyle sütlaç yapıldığında sütlaç lezzete geliyor. Sütlaçı vanilyalı sevmem, bu yüzden sütlaç yaparken vanilya kullanmam. Sütlaçın kıvamını buğday nişastası, pirinç unu, pirinç sübyesi ve mısır nişastasıyle yaparım. Bu sütlaçı mısır nişastası kullanarak yaptım. Sütlaçı şekerli sevmem, şekerli sevenler diledikleri kadar şeker ilave edebilirler. Sütlaçı ocağın büyük gözünde ve (baştan sona kadar) yarım ısı ayarında yaptım. Sütlaçın kıvamı nasıl olmalıdır? Sütlaçı kaselere boşattıktan bir gün sonra, kaseyi elinize alıp salladığınızda sütlaç içerisinde oynamalıdır. Eğer oynamıyorsa, sütlaçınız katı olmuştur. Bu tarifle yaptığınız sütlaç; hem damağınızda oynar, hem de elinizde. Yapın yiyin, tadına varın.
Tarifin Devamı »
4 Kasım 2015 Çarşamba
yumurta salatası
Yumurta salatası, katı haşlanmış yumurta ve kişinin damak zevkine uyan baharatların karştırılmasıyle yapılır. En lezzetli yumurta salatası, kuzine soba içerisinde katı pişirilen yumurtayla yapılır. Bilenler bilir, bilmiyenler için bilgi olsun; kuzine soba'nın fırın bölümüne yumurta konur ve katı hale gelinciye kadar pişmesi beklenir. Kuzine sobada pişirilen yumurta, kavrulmuş yumurta tadını verir. Kavrulmuş yumurtanın bu muhteşem aromasının tarifini yapmam mümkün değil. Sözünü ettiğim bu aromayı, kuzine sobada katı halde pişen yumurtayı yiyerek hissedebilirsiniz.
Tarifin Devamı »
27 Ekim 2015 Salı
evde kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır
Evde kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Evde tulumba tatlısı, pasta yapımında kullanılan krema sıkma torbası olmadan yapılamaz. Evde tulumba tatlısı yapmak için; illa, bu krema sıkma torbasına sahip olmalısınız. Verdiğim malzemelerle, 4 kişiye yetecek miktarda tulumba tatlısı yapılır. Fazlası için, malzemelerin katlarını kullanabilirsiniz. Tulumba tatlısı hamuru baştan sona ılık yağ içinde kızartılır. Yağ tavası ocak büyük gözü üzerine konur ve hamur kızartılırken (baştan sona) en kısık ayarında çalışır.
Tarifin Devamı »
26 Ekim 2015 Pazartesi
karnabahar yemeği nasıl yapılır
Karnabahar yemeği nasıl yapılır? Karnabahar koçanından dal dal ayrılır, yıkanır ve süzülür. Tarifimden de anlaşılacağı gibi, sade karnabahar yemeğini şöyle yapıyorum. Karnabahar dallarını tencereye dizdikten sonra, tava içerisinde ayrıca sosunu hazırlıyorum. Sosu hazırladıktan sonra, karnabahar dallarının üzerine boca ediyorum. Bu sayede, yemeğin baharat ve tuzunu, kolay bir şekilde karar hale getiriyorum.
Tarifin Devamı »
24 Ekim 2015 Cumartesi
fırında irmik tatlısı
Fırında irmik tatlısı yapımı gayet kolay, ustalık filan gerektirmez. Bu tatlı tarifimi dener ve tadarsanız, sürekli yapmak zorunda kalırsınız. Yani, o kadar sevilecek bir tatlı. Tatlının tek ayrıntısı, kullanılacak fırın tepsisi borcam veya seramik olmayacak. Tepsi olarak alüminyum veya metal tepsi kullanın. Fırında irmik tatlısı, cam ve seramik tepsileri sevmiyor. Şikayetleri ise, altlarının iyi kızarmayışı imiş.
Tarifin Devamı »
21 Ekim 2015 Çarşamba
elicek mantar kavurması
Tereyağlı elicek mantar kavurması yapımı: Elicek mantarı değişik yörelerde farklı isimle anılır. Elicek mantarının yaygın isimi, kanlıca mantarıdır. Diğer isimleri ise, çintar mantarı ve melki mantarıdır. Elicek mantarı diğer yenilebilir mantar çeşitleri gibi, çeşitli yemek yapımında kullanılır. Elicek mantarı ile tencere ve fırın yemekleri yapılır. Soğanlı veya sade olarak tavada elicek mantarı kavurması, fırında elicek mantarı kızartması, tencerede soğanlı, biberli domatesli elicek mantarı yahnisi bu yemeklerden başlıcalarıdır.
Tarifin Devamı »
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)