26 Kasım 2014 Çarşamba

KEDİ DİLLİ HAVUÇ TATLISI



Malzemeler :
*1 paket kedili bisküvi
*1 su bardağı süt

Kreması için:
*3,5su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı un
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya

Üzeri için:
*600gr. havuç
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*3 çorba kaşığı nişasta

*Hindistan cevizi

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, vanilyayı, ve yumurta sarısı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca tereyağını atıyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Kedidili bisküvileri dikdörtgen cam kaba diziyoruz. 1 su bardağı sütü gezdirerek döküyoruz. Üstüne kremasını döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Havuçları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tencereye havuçları koyuyoruz. Üzerine suyu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Havuçlar yumuşayınca el blendırından geçiriyoruz. Toz şekerini döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıyoruz ve havuç püresine döküyoruz. Soğumuş olan kremanın üzerine de havuç püresini döküp spatulayla yayıyoruz. Hindistan ceviziyle süslüyoruz ve soğuk servis ediyoruz.

Afiyet olsun



11 Kasım 2014 Salı

ETAMİN DOĞUM PANOLARI



Doğum panosu kalıcı, özel bir hediyedir.
Özel hazırlanan bu panoya bebeğinizin doğum tarihi,günü, saati, kilosu ve boyu işlenir. İstediğiniz renklerde işlenebilir.
Çerçevelenmiş olarak gönderilecektir, çerçevenin resim boyutu 18*24cm'dir.

Bilgi ve Sipariş için:
gulfekri@gmil.com
0538 719 26 26

20 Ekim 2014 Pazartesi

ELMALI KEK



Malzemeler :
*85gr. tereyağ (oda sıcaklığında, 2,5 kibrit kutusu kadar)
*150gr. toz şeker (3/4 su bardağı)
*1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
*225gr.un (1+3/4 su bardağı)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1/4 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı tarçın
*150ml süt (oda sıcaklığında(
*1 büyük boy elma (küçükse 2 adet)

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Elmayı soyup 1'er cm kalınlığında dilimleyin.
Tereyağını mikserle çırpın, krema kıvamına gelince toz şekeri ilave edin birkaç dakika daha çırpın ve yumurtayı ekleyin. Toz malzemeleri karıştırıp eleyin, toz malzemeleri ve sütü ilave edip çırpın. 
20cm çapında kalıba koyun (daha büyük kalıp kullanacaksanız kekin ölçüsünü arttırın, yoksa kekiniz çok sönük olur). Elmaları hamurun üzerine dizin ben dikey batırmıştım ama bazıları yan yatmış.
Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin, soğuyunca kalıptan çıkartıp pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

13 Ekim 2014 Pazartesi

AYCAN'IN MİSAFİR SOFRASI

Bir şey ekleyeyim, ses vereyim dedim, sağolsun Aycan bana hafta sonu misafirlerini ağırladığı sofranın resmini atmıştı, bu fotoğrafla kendimi hatırlatmak istedim.
Uzun zamandır yeni bir şey yapamıyorum, misafir ağırlayıp bir şeyler yapsam da hep eski denediğim tarifleri tercih ediyorum, evdeki zamanımın çoğunu alan bir bücür var biliyorsunuz.
Sabah baktım bloga tarif eklemeyeli 1 aydan fazla olmuş, ne çabuk geçmiş zaman :(
En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle, 
Sevgiler.


8 Eylül 2014 Pazartesi

PANCAKE



Pazar günü yaptım bu pancakeleri, haftada 1 gün kahvaltı yapınca insan değişik bir şeyler hazırlamak istiyor. Oğlumla beraber yaptığımız için bazıları biraz esmer olmuşlar :)
Daha öncede yapmıştım ama bu kadar başarılı olamamıştım, tariften sanırım. Mutlu haftalar...

Malzemeler : 
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı toz şeker
*2-2,5 su bardağı un (ben 2 bardak kullandım yeterli oldu, kıvamı akışkan olacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya 
*2/3 çay bardağı sıvıyağ

Tüm malzemeleri bir kaseye koyun, mikserle 10 dk. çırpın. Tavayı kızdırın, küçük birer kepçe dökün, iki taraflı pişirin. Tavayı yağlamadan yapınca daha pürüzsüz oluyor.

Afiyet olsun.

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Adana Kebabi

Bizi takip edenler bilir, evde et pistiginde ne kadar mutlu ve hareketli oldugumu tarif etmem mumkun degil. Annemin pesinden bir saniye olsun ayrilmam. Ayaklarina dolanip bazen is yapmasini engelledigim de olmustur. Fakat bu, gunun sonunda, yemeginden minik bir parcayi benimle paylasmasina engel olmaz.

Malzemeler:

500 gr orta yagli kuzu kiymasi
1 yemek kasigi biber salcasi
Tuz
Karabiber








Malzemeleri bir kapta guzelce yoguruyoruz. Aslinda tabiki disarida yedigimiz Adana Kebaplarin cogunda kuyruk yagi var. Lezzeti de ordan geliyor. Fakat biz evde, biraz daha saglikli olsun diye sade bir sekilde yapmayi tercih ediyoruz. Yok ben kuyruk yagi da eklemek isterim derseniz, 150 gram kadari yeterli olacaktir.

Eger mumkunse, lezzeti arttirmak icin, kebap hamurunuzu 1 gece buzdolabinda bekletmenizi oneririm.

Kebabi yaparken, celik sisiniz varsa onu kullanin tabiki, ben evdeki ahsap coplerden kullandim. Fakat eti ahsaptan ayirmak zor oluyor. 

Elinizi islatarak, etinizi bogum bogum sislere yayin.

Firinda ya da izgarada, ara sira cevirerek pisirin. Iste bu kadar basit :)

Yaninda kozlenmis biber ve domates, bir de bulgur pilavi ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Imambayildi

Babam patlicani cok sever daha once mutlaka soylemisimdir. Guzel yaz patlicanlari bitmeden, bir kez daha imambayildi tarifi yazmak istedik annemle... Daha onceki, cigden yapilan tarifimize buradan ulasabilirsiniz. Bugunku tarifimiz ise, patlicanlarin kizartilip, ic malzemenin pisirildigi bir versiyon. Umarim begenirsiniz...

Malzemeler:

5-6 adet kucuk patlican
2 orta boy sogan
4 adet domates
6 dis sarimsak
1 su bardagi su
1 cay kasigi toz seker
1 yemek kasigi zeytinyag 
Tuz
Karabiber
Kizartma icin sivi yag       



Yemegimizi, Ayvalik'ta evimizin yanindaki bostandan toplayip getirdigimiz minik patlicanlarla yaptik biz. Siz de taze, minik patlican bulabilirseniz pek lezzetli oluyorlar, bizden soylemesi.. 

Patlicanlari guzelce yikayip alacali soyun. Dilerseniz acilarinin cikmasi icin yarim saat tuzlu suda bekletebilirsiniz.
Soganlari piyazlik dograyin. Sarimsaklari ikiye kesin.  Kabuklari soyulmus domatesleri gelisiguzel dograyin. Once soganlari zeytinyagda 5-6 dakika kavurun. Sarimsaklari ilave edin. Domatesi ekleyin. Seker, tuz ve karabiberi de ekleyerek, tum malzemeleri karistirin. Yaklasik 10 dakika, domatesler yumusayana dek kisik ateste pisirin.

Derin bir tencerede, patlicanlarinizi kizartin. Yagin yeterince kizmis olmasina dikkat edin ki, patlicanlariniz fazla yag cekmesin.

Kizaran patlicanlarinizi firin kabina cikartin. Ortasindan bir kasik ya da maşa yardimiyla yarin. Iclerini soganli malzemeyle doldurun.  
Onceden isitilmis 170 derece firinda, bir su bardagi su ilavesiyle, uzerini folyoyla kapatarak, yaklasik 45 dakika pisirin. Ilik olarak servis yapin.

Afiyet olsun...