30 Haziran 2015 Salı

tavada et pişirme


  • Tavada et, damak zevkinize uyan bir yöntemle pişirilir. Bir parça eti bıçakla kurban eti açar gibi, çizersiniz ve az yağ ile tavada alt üst ederek pişirirsiniz. Tavanızın illa teflon olması gerekmez veya mutlaka tava kullanmanız gerekmez. Aynı işi kavurma sacında, açılır kapanır tos makinesinde ve çeşitli ızgara yapma aletlerinde yapabilirsiniz.
Tarifin Devamı »

29 Haziran 2015 Pazartesi

sade alacalı patlıcan yemeği


Bir kilo alacalı patlıcanı  kuşbaşı doğradım. Tencereye doğradığım patlıcanları, bir çorba kaşığı tuz ve yeteri kadar soğuk su koydum, yarım saat beklemeye aldım. Tencereye koyacağım zaman, kevgire aldım ve musluğun altına tuttum. Peşinden sıkarak tencereye ilave ettim. Soğanı, sarımsağı, domatesi ve sivri biberi yemeklik doğradım. Yemekte birer çay kaşığı dolusu baharat ve bir tatlı kaşığı dolusu tuz kullandım.
Tarifin Devamı »

27 Haziran 2015 Cumartesi

kıymalı dolma içi nasıl hazırlanır


  • Kıymalı dolma içi nasıl hazırlanır: Dolma içi, çiğden konularak ya da kavrularak hazırlanır. İki iç hazırlama yöntemiyle yapılan dolmaların lezzet farkı, kişinin damak zevkine göre değişir. Evinizde dolma yapılırken iç harç nasıl yapılıyorsa, sizin beğeneceniz dolma içini o belirliyecektir. Evinizde çiğden iç harçla hazırlanan dolmalar yapılıyorsa, sizin favoriniz o olacaktır. Yok aslında, birbirinden farkı, birinin zahmeti fazla.
Tarifin Devamı »

26 Haziran 2015 Cuma

evde ızgara köfte


Evde ızgara köfte yapımı, tarifimde verdiğim malzemelerle standarttır. Bu malzemelerin içerisine en fazla sarımsak ve kıyılmış maydanoz ilave edilebilir. Bu malzemelerle birlikte, galeta unu yerine iki dilim bayat ekmek ıslatılır, sıkılır ve kıymanın içine ilave edilir. Bayat ekmek koyarsanız, köfteye su konmaz. Köftenin lezzeti, köfte yapılacak kıymaya ve köftenin tuzuna bağlıdır. En iyi kıymadan köfte yapsanız dahi; tuzunu iyi ayarlayamazsanız, köftenin lezzetini alamazsınız. Evde köfte yapmak için en iyi kıyma, dana döş etinden çektirilen kıymadır. Dana kıyması + kuzu kıyması karışımı gibi falan filan laflar, işin üfürme yanıdır. O lafları boşverin; evde köfte yapıp satmadığımıza göre, yapın köftenizi dana döş kıymasından keyfinize bakın.
Tarifin Devamı »

24 Haziran 2015 Çarşamba

tereyağlı erişte


Tereyağlı erişte pilavı haşlanarak veya kavrularak yapılabilir. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Ben erişte pilavını haşlayarak yaptım. Erişte, on dakika ile on beş dakika arasında pişer. Makarnayı (yumuşak, orta sert veya sert olarak) nasıl seviyorsanız, erişte pilavınızı ona göre, haşlarsınız. Orta sertlikte erişte pilavı olsun istedim ve erişteyi 12 dakika haşladım.
Tarifin Devamı »

Karışık Sebzeli Mantar Dolması

MALZEMELER

  • 20 adet büyük mantar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

NASIL YAPILIR?

  • Mantarların saplarını kesin ve bir kenara ayırın. İç kısımlarını temizleyin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine boş kısımları üstte kalacak şekilde aralıklı olarak dizin. Üzerlerini zeytinyağı ile yağlayın.
  • Kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz renkli dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Küçük küpler halinde kesin.
  • Patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyduktan sonra uzunlamasına sekiz eşit parçaya bölün. Ardından küçük küpler halinde kesin.
  • Domatesi kabuğunu soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve bir kenara ayırdığınız mantar saplarını incecik kıyın.
  • Kalan zeytinyağına soğan ve sarımsakları ekleyin, Sırasıyla; patlıcan, mantar, renkli biber ve domates küplerini katın.
  • Suyunu çekene kadar iç harca ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra iç harcı ocaktan alın.
  • Fırın tepsisine aldığınız mantarların iç kısımlarını hazırladığınız renkli, sağlıklı ve dumanı üzerinde harç ile tepeleme olarak doldurun. Eğer "vegan" değilseniz sebze dolmalarının üzerine birer dilim kaşar yerleştirin ve kendinizi şımartın.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kaynak:yemek.com

23 Haziran 2015 Salı

mantarlı et sote


Mantarlı et sote veya mantarlı et kavurması, çeşitli sebze katkılarıyle yapılabildiği gibi, etle mantar (tereyağı veye zeytinyağı ile, ya da birlikte) doğrudan kavrulabilir. Her iki mantar sotenin kendine göre tat ve lezzeti farklıdır. Bu yemekte etin çabuk pişmesi adına, bifteklik dana eti kullandım ve kuşbaşı doğradım. Mantar çeşiti olarakta istiridye mantarı kullanım. Yemeği tatlandırmak için, karabiber ve tuz kullandım.
Tarifin Devamı »