26 Haziran 2015 Cuma

evde ızgara köfte


Evde ızgara köfte yapımı, tarifimde verdiğim malzemelerle standarttır. Bu malzemelerin içerisine en fazla sarımsak ve kıyılmış maydanoz ilave edilebilir. Bu malzemelerle birlikte, galeta unu yerine iki dilim bayat ekmek ıslatılır, sıkılır ve kıymanın içine ilave edilir. Bayat ekmek koyarsanız, köfteye su konmaz. Köftenin lezzeti, köfte yapılacak kıymaya ve köftenin tuzuna bağlıdır. En iyi kıymadan köfte yapsanız dahi; tuzunu iyi ayarlayamazsanız, köftenin lezzetini alamazsınız. Evde köfte yapmak için en iyi kıyma, dana döş etinden çektirilen kıymadır. Dana kıyması + kuzu kıyması karışımı gibi falan filan laflar, işin üfürme yanıdır. O lafları boşverin; evde köfte yapıp satmadığımıza göre, yapın köftenizi dana döş kıymasından keyfinize bakın.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder