29 Şubat 2016 Pazartesi
portakallı Kereviz
Zeytinyağlı portakallı kereviz yemeğini, sadece portakal suyu ile çiğden yaptım. Yemek malzemeleri olarak sadece kereviz kökü, havuç ve soğan kullandım. Bu yemekte istenirse patateste kullanılabilir. Bu yemeğin patatessiz daha güzel olduğuna inandığım için, patates kullanmıyorum. Kereviz yemeğinin olmazsa olmaz baharatı kuru nanedir. Tatlandırıcı olarak portakal suyunun yemeğe verdiği ekşilik tadına göre; bazen limon suyu gerekebilir. Bu yemeğimde limon suyuna ihtiyaç olmadı, portakal suyu yemeğe gerekli ekşiliği vermiş.
Tarifin Devamı »
28 Şubat 2016 Pazar
Diş sağlığı hakkında
Herkese yeniden Merhaba;
Youtube kanalımdaki Diş sağlığı videomda bahsettiğim İpana 3D White perfection’ı merak edenler için bir de burda detaylı olarak yazmak istedim.
Shakira’nin bembeyaz dişleriyle reklam yüzü olduğu macunu bende bir süredir deniyorum.
Ürünün içinde aynı yüzümüze uyguladığımız peelingler gibi minik partiküller bulunuyor ve diş beyazlatmayı vaadediyor.Macunun verdiği ferahlık hissi ve beyazlık çok güzel.
Detaylı bilgi için Youtube videomu buraya da ekliyorum. İzleyip yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın!
Ürünü Satın almak için buraya tıklayınız.
Daha detaylı bilgi için http://agizbakimuzmani.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz :)
Bembeyaz gülüşlü günler herkese!
#ipanaperfection #gülüşünügöster
Kaynak: http://melodininmakyaji.blogspot.com.tr/
Bir boomads advertorial içeriğidir.
13 Şubat 2016 Cumartesi
sebzelerin pişirme süreleri
Tencerede sebzelerin pişirme süreleri veya sebzelerin pişme süreleri aşağıda alfabetik sıra ile verilmiştir. Evde yemek yapımında (ön fikir olarak) sizlere yardımcı olacak çeşitli sebzelerin pişme süreleri, ağır ateşte pişirilmesiyle ilgilidir. Verilen bu süreler, bu blogda tariflenen sebze yemeklerin pişirilme süreleridir. Bütün yemeklerin pişirilmesinde olduğu gibi, yemek yaparken saata şöyle bakılır. Pişirilen yemeğin suyu verildikten sonra, tencere bir defa fokur fokur kaynatılır ve ocak gaz ayarı sol tarafa sonuna kadar döndürülür ve tencere kapağı kapatılır. İşte ocağa verilen bu ayardan sonra saata bakılır ve belirtilen sürelerde yemek pişirilir, ocak söndürülür.
Tarifin Devamı »
12 Şubat 2016 Cuma
Lahana Börek
11 Şubat 2016 Perşembe
KOLAY UN HELVASI
Instagram çıktı mertlik bozuldu, kimse bloga tarif eklemez oldu.
Zamansızlıktan, üşengeçlikten ne derseniz artık, aslında çok seviyorum bir tarif aradığımda dönüp bloga bakmayı, neyse çok kolay bir un helvası var sırada :)
Malzemeler :
* 1 paket margarin
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
Yağı eritin, eriyen yağın üzerine unu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun.
Unun rengi değişene kadar kavurmanız gerekiyor, ocaktan almaya yakın pudra şekeri ilave edip karıştırın. Sıcakken şekil verip afiyetle yiyin.
31 Aralık 2015 Perşembe
tavada somon
Tavada somon kızartma yapmak için, somon dilimlerinin oda sıcaklığında olması gerekir. Yani; kızartılacak somon parçaları, kızartmaya başlamadan önce buzdolabından çıkartılmalıdır. Seçiminize bağlı olarak, tavada somon unlu veya unsuz kızartılabilir. Somon parçaları üzerine tuz serpilir. İstenirse karabiber de serpilebilir. Ağız tadında yenilebilecek tavada somon kızartma yapmanız için; somon'u kızartırken suyunu kaçırmamanız gerekir. Yüksek ısı kullanarak ve süreyi uzatarak somonu kızartırsanız; balığın tadının bir kısmını tavaya, diğer kısmınıda hava'ya vermiş olursunuz. Somon dilimlerini teflon tavada, ocağın büyük gözü üzerinde ve yarım ısı ayarında kızartıyorum. Size de tavsiye ederim. Resimdeki somon dilimi 4 cm. kalınlığındadır.
Tarifin Devamı »