24 Mayıs 2015 Pazar

kuşbaşı et nasıl haşlanır


kuşbaşı et nasıl haşlanır
Yemek pişirmeyle ilgili insanları bildiklerinin %50'si kulaktan dolma, %50'si de; üretilmiş, uydurulmuş tavatürlerdir. Yemek yapma ve yemek pişirmeyle ilgili, o kadar çok (gerçek sanılan) yalan var ki, sormayın gitsin. Yemeklerde ki yalanı, tevatürü yemek yapa yapa öğrendim. Ne yazık ki, bu yalanları gerçek sanan çoğu aşçılarımız, şeflerimiz hala bilmem kaç yildızı lokanta ve otellerde, ya da görsel medyada hizmet veriyorlar. Konumuz yemek yapımında ki batıl inaçları irdelemek değil, ama konumuz kuşbaşı et haşlamayla ilgili olunca, etle ilgili bir tevatürü hatırladım. Ne ise, geçelim.. Kuşbaşı eti ben tencerede, kavurarak ya da doğrudan haşlarım.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder