25 Mayıs 2015 Pazartesi

kebapçı ezogelin çorbası


kebapçı ezogelin çorbası 
Kebapçılarda yapılan ezogelin çorbasını beğenmeyen yoktur. Kebapçılar derken hepsini kastetmiyorum; her kebapçı ezogelin çorbasını usulüne uygun yapamıyor. Sözlerimde iyi ezogelin çorbası yapan kebapçıları kastediyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Ezogelin çorbası yapımında başta kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, soğan, salça, istenilen baharatlar ve çorbayı bağlamak için az miktarda un kullanılır. Ezogelin çorbasında salça çok önemli, her ne kadar tarifimde domates salçası yazmış olsam da, domates salçası ile biber salçasını birlikte kullanmak, ezogelin çorbası'nın lezzetini ikiye katlar. Verdiğim malzemelerle üç kişiye yetecek ölçüde, kebapçı ezogelin çorbası yapmış olursunuz.
Tarifin Devamı »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder