27 Ekim 2015 Salı

evde kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır


Evde kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Evde tulumba tatlısı, pasta yapımında kullanılan krema sıkma torbası olmadan yapılamaz. Evde tulumba tatlısı yapmak için; illa, bu krema sıkma torbasına sahip olmalısınız. Verdiğim malzemelerle, 4 kişiye yetecek miktarda tulumba tatlısı yapılır. Fazlası için, malzemelerin katlarını kullanabilirsiniz. Tulumba tatlısı hamuru baştan sona ılık yağ içinde kızartılır. Yağ tavası ocak büyük gözü üzerine konur ve hamur kızartılırken (baştan sona) en kısık ayarında çalışır.
Tarifin Devamı »

26 Ekim 2015 Pazartesi

karnabahar yemeği nasıl yapılır


Karnabahar yemeği nasıl yapılır? Karnabahar koçanından dal dal ayrılır, yıkanır ve süzülür. Tarifimden de anlaşılacağı gibi, sade karnabahar yemeğini şöyle yapıyorum. Karnabahar dallarını tencereye dizdikten sonra, tava içerisinde ayrıca sosunu hazırlıyorum. Sosu hazırladıktan sonra, karnabahar dallarının üzerine boca ediyorum. Bu sayede, yemeğin baharat ve tuzunu, kolay bir şekilde karar hale getiriyorum.
Tarifin Devamı »

24 Ekim 2015 Cumartesi

fırında irmik tatlısı


Fırında irmik tatlısı yapımı gayet kolay, ustalık filan gerektirmez. Bu tatlı tarifimi dener ve tadarsanız, sürekli yapmak zorunda kalırsınız. Yani, o kadar sevilecek bir tatlı. Tatlının tek ayrıntısı, kullanılacak fırın tepsisi borcam veya seramik olmayacak. Tepsi olarak alüminyum veya metal tepsi kullanın. Fırında irmik tatlısı, cam ve seramik tepsileri sevmiyor. Şikayetleri ise, altlarının iyi kızarmayışı imiş.
Tarifin Devamı »

21 Ekim 2015 Çarşamba

elicek mantar kavurması


Tereyağlı elicek mantar kavurması yapımı: Elicek mantarı değişik yörelerde farklı isimle anılır. Elicek mantarının yaygın isimi, kanlıca mantarıdır. Diğer isimleri ise, çintar mantarı ve melki mantarıdır. Elicek mantarı diğer yenilebilir mantar çeşitleri gibi, çeşitli yemek yapımında kullanılır. Elicek mantarı ile tencere ve fırın yemekleri yapılır. Soğanlı veya sade olarak tavada elicek mantarı kavurması, fırında elicek mantarı kızartması, tencerede soğanlı, biberli domatesli elicek mantarı yahnisi bu yemeklerden başlıcalarıdır.
Tarifin Devamı »

20 Ekim 2015 Salı

dondurucuda neler saklanır


Dondurucuda neler saklanır? Derin dondurucunuzun büyüklüğüne göre, sakalanacak gıda maddeleri ve miktarları çok iyi düşünerek saklanmalıdır. Gereksiz yiyecekleri saklayarak dondurucuyu doldurmaya hiç gerek yok. Dondurucuda domates, et, kıyma, tavuk göğsü, taze fasulye, patlıcan, ıspanak, lahana, bezelye ve balık öncelikli olarak saklanması gereken yiyeceklerdir. Çoğu gıdalar, yılın her mevsiminde bulunduğuna göre; saklanacak yiyecekler ona göre saklanmalıdır.
Tarifin Devamı »

17 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk suyuna bulgur pilavı


Tavuk suyuna bulgur pilavı haşlanmış tavuk suyu, pilavlık bulgur, salça ve tereyağı ile yapılır. Soğan, domates, sivri biber ve çeşitli baharatlar istenirse konabilir, bu size bağlı bir şey. Tavuk suyuna bulgur pilavı denince, aklıma haşlanmış tavuk ve yufka ekmek gelir. Yufka ekmek üzerine yayılan pilavında sulu olması gerekir. Tarifim, köylerde beş yıldızlı yemek olan tavuk sulu bulgur pilavını sevenlerine tarifler.
Tarifin Devamı »

parmak sucuk nasıl bağlanır


Parmak sucuk nasıl bağlanır? Parmak sucuk bağlaması biraz uğraştırıcı, fakat zor değil. Bu işi ilk defa yapacaksanız, bir metre bağırsağı sucuk harcıyla boylu boyunca dodurun. Bağırsağın başında ve sonunda en az onar santimlik boşluk bırakın. Bağırsağın alta gelecek ağızını düğümleyin.
Tarifin Devamı »

15 Ekim 2015 Perşembe

piliç tavuk farkı


Piliç tavuk farkı ya da piliç ve tavuk arasındaki fark nedir? Tavuk yumurtasından çıkan canlıya civciv denir. Civciv ortalama 35 gr. ağırlıktan başlar ve tüylerinin teleklere dönüşmesine kadar devam eder. Bu ağırlıktan sonra civciv ismini firik veya piliç'e devreder. Piliç, 1 kg. ağırlığa ulaştığında adını yarka olarak değiştirir. Yarka, 2 kg. ağırlığa ulaştığında tavuk adını alır. Civciv, civcivlikten başlayan hayat serüveninin birinci yılında tavuk adınını alır. Bu isimle civciv tamamen erginleşmiştir.
Tarifin Devamı »

13 Ekim 2015 Salı

peynire tuzlu su nasıl yapılır


Peynire tuzlu su veya peynir salamurası nasıl hazırlanır? Evde ihtiyaç fazlası peynir yapıldığında, peyniri uzun süre bozulmadan saklamak için tuzlu su içine konur. Hazırlanan bu tuzlu suya salamura suyu adı verilir. Salamura ise, bazı (peynir, balık, asma yaparağı gibi) yiyeceklerin tuzlu içinde tutulmuş halidir. Salamura suyu hangi gıdayı saklamak için yapılırsa yapılsın, belirli su ve tuz ölçülerek yapılır.
Tarifin Devamı »

12 Ekim 2015 Pazartesi

hamsi buğulama


Hamsi buğlama; hamsi, soğan, domates, maydanoz, çok az su ve yağ ile yapılır. Hamsi buğlama yemeğini tatlandırmak için; karabiber, tuz ve limon suyu kullanılır. Yarım veya bir kilo hamsi ocak üzerinde aynı sürede pişer. Bu süre, ocağın kısık alev ayarında 15 dakikadır. Hamsi tenceresi ocak üzerine konur, bir kez normal ısı ayarında fokurdatılır, kapağı kapatılır ve ocak düğmesi tam sola yaslandırılarak hamsi buğulaması pişirlir.
Tarifin Devamı »

10 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk kanat kızartma


Fırında tavuk kanat kızartma, tavuk kanadı sosa yatırılarak veya sade olarak yapılabilir. Fırında her iki şekilde kızartılan kanadın lezzeti de farklı olacaktır. Tavuk kanadı çeşitli baharatlar ve malzemeler kullanılarak soslanır. Bu konuda en doğru sos, şu malzemelerle yapılır demek zordur. İnsanın damak tadına göre sos malzemeleri değişkenlik gösterir. Kimi ağır sosları sever, kimileri hafif sosları sever. Bu açıdan, tavuk kanat sosu yapımı ailenin veya kişinin tercihine bağlıdır. Tarifim, bu konuda bir alternatiftir; denerseniz belki memnun kalırsınız.
Tarifin Devamı »

9 Ekim 2015 Cuma

karnabahar pişirme


Bu şekilde karnabahar pişirme kendi yöntemim. Bir küçük boy karnabaharı dal dal ayırdım, yıkadım ve suyunu süzerek bir tencereye dizdim. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım ve domatesi rendeledim. Ketılda sıcak suyu ısıttım. Bunca ön hazırlıktan sonra, etsiz karnabahar yemeğini iki şamalı pişirdim. Tava içinde karnabahar yemeğine katkı malzemelerini kavurdum, ardından tencerede dizilmiş duran karnabaharların üzerine ilave ettim.
Tarifin Devamı »

7 Ekim 2015 Çarşamba

domates soslu patlıcan biber kızartması


Sarımsaklı domates soslu, patlıcan biber kızartması nasıl yapılır? İstenilen miktarda patlıcan ve sivri biber alınır. Patlıcanlar alacalı veya tam soyulur, peşinden istenilen şekilde ve boyda doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilir. Sivri biber ise, yıkanırsa kızartırken patlar. Bu nedenle sivri biberi yıkadığınızda kurulamanız gerekir. Ardından, üzeri delinir. Sivri biber istenirse parçalara bölünür veya bütün bırakılır.
Tarifin Devamı »

3 Ekim 2015 Cumartesi

erişte pişirme


Erişte pişirme aynen makarna pişirmeye benzer. Makarnayı nasıl pişiriyorsanız veya haşlıyorsanız diyelim, eriştenizi aynen pişirin. Makarna kendiyi suyu ile pişirilir veya bol su içerisinde haşlanır. Haşlanan makarnanın pişme süresi, damağınızla dişiniz arasındadır. Haşlanan makarnanın pişip pişmediğinizi çiğneyerek anlarsınız. Eriştede böyle bir durum yoktur. Çünkü erişteler durum buğdayı unu ile yapılmazlar.
Tarifin Devamı »

1 Ekim 2015 Perşembe

sade mantar pişirme


Sade mantar pişirme; yenilebilir bütün mantar çeşitleri, istenirse dışardan malzeme katkısı olmadan pişirilir. Ve, fazlasıyle de lezziz olur. Sade mantar pişirme yöntemi, mantarın kavrulmasıyle veya ızgara yapılmasıyle olur. Mantar tencerede, tavada, güveçte az yağ içerisinde kavrulur ve tuz ile tatlandırılır. Kömürlü veya elektrikli mangal üzerinde ızgara yapılabileceği gibi, mutfaklardaki ocak üzerinde çalışan çeşitli ızgara yapma aletleri üzerinde mantar çeşitleri ızgara yapılabilir.
Tarifin Devamı »

GÜN MASASI

Son bahara inat, kelebekli, çiçekli, cıvıl cıvıl bir gün masası

Menümüzdekiler;
-Kısır
-Börek
-Makarna Salatası
-Islak Kek
-Kavala Kurabiyesi





kıymalı makarna


Kıymalı makarna, haşlanmış her çeşit makarnanın kıyma ile hazırlanan sosla karıştırılmasıyle yapılır. Kıymalı sos yapımında dana kıyması kullanmak, en doğru seçimidir. Bir paket haşlanmış makarna'ya 200-250 gr. kıyma yeterlidir. Kıymalı sos yapımında temel malzeme olarak yemeklik yağ, soğan ve salça kullanılır. Bu malzemelerin dışında isteğe bağlı olarak sarımsak, yeşil biber ve domates kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak sos içerisine arzu edilen (karabiber, pul biber gibi) baharatlar ilave edilebilir.
Tarifin Devamı »