2 Nisan 2015 Perşembe

Fırında Somon




Malzemeler:

  • 1 adet Somon dilimi – Kişi başına 1 adet (dilimler ufak ise 2 adet)
  • 1 diş sarımsak (isteğe göre üzerine rendelenebilir)
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

Dilimlenmiş somonu zeytinyağı, soğan, tuz, karabiber ve limonla iki saat marine edin. Fırın kabını hafifçe yağlayın ve somonu kaba alın.

  1. Yanına istediğiniz sebzelerden azar azar koyarak 180-190 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
  2. Spatula yardımıyla fırın kabından alıp servis tabağına yerleştirin. Pişen yeşillikleri garnitür olarak yanına koyun.
  3. İsteğe göre limon sıkarak servis yapın.


Kaynak:İnternet

Yumurtalı Karalahana




2 Adet yumurta 
2 Adet soğan 1 Kg. karalahana Zeytinyağı

Yapılışı

Karalahananın saplarını ayırıp yapraklarını ince ince doğrayın.

Soğanları biraz zeytinyağı kullanarak yakmadan kavurun.
Doğranmış karalahanayı tencereye koyun. Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın.
Ara ara karıştırarak pişirin.
İsteğe göre iki yumurtayı pişen karalahana üzerine kırın ya da başka bir tabakta çırpıp yemeğe karıştırın.



Balık Köftesi


10 Tane normal boyda sardalya 
1 kahve fincanı ince bulgur
Minik minik doğranmış ya da rendelenmiş küçük bir soğan 
Arzu edilen miktarda maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Arzu edilen miktar kaya tuzu
İki çay kaşığı tereyağı


Yapılışı

Kılçıklarını çıkardığınız balıkları ince ince kıyın. İçine bütün malzeme ilave edin. ince bulguru önceden hafif ıslatıp yumuşatarak köfteye ilave edin.

Tereyağını da başka yağ kullanmamamız gerektiği için harcın içine koyun.
İyice yoğurduğunuz balık köftelerini şekillendirip tost makinesinin ızgarasında pişirin. 
Tavada yaparsanız altını kısarak ve kapak kapatarak içininde pişmesini sağlayın. Eğer balık boyutuna göre yumuşak olursa biraz daha bulgur ilave edebilirsiniz. 
(Balık yemeyen çocuklara balık yedirmenin en güzel yolu.)

26 Mart 2015 Perşembe

Sucuklu Kaşarlı Omlet




2 yumurtaya maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip çırpın.
Biraz tereyağı koyduğunuz tavada arkalı önlü pişirin.
Başka bir tavada pişirdiğiniz sucukları pişen omletin üzerine koyun. Biraz eski kaşar rendeleyin. Omletin yarısını diğer yarısının üzerine kapatın. 
Tavayı ocaktan alın. 
İki dakika bekleyin, omletin içindeki kaşarlar eriyince yumurtanız yemeye hazır demektir.
Afiyet olsun.

(İsteğe göre pastırmalı ya da sebzeli de yapabilirsiniz.)



Kaynak;: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası

Kuru Sebzeli İmam Bayıldı





Kuru domates
Kuru patlıcan
Kuru biber
Soğan
Salça
Tuz
Zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Kuru biber ve kuru patlıcanlar yumuşayana haşlanır. 
1 büyük soğan doğranır, tavaya alınır. 
Üzerine kuru domates ve suyu süzülmüş kuru sebzeler, zeytinyağı, salça ve tuz konularak kapağı kapatılır.
Kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir..

Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası

25 Mart 2015 Çarşamba

Fırında Peynirli Domates





Yarıya kestiğiniz domateslerin üzerine istediğiniz bir peynir çeşidini rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın, fırın kabınıza koyun. 
Üzerini hafif zeytinyağı ile ıslatıp, fesleğen ve kekikle zenginleştirin. 
Fırında birkaç dakika ısıttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Diyetisyenler kulubü

Yumurtalı Fasulye Kavurması




Malzemeler 
500 gr. taze yeşil fasulye 
50 gr. tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz) 
2 adet orta boy kuru soğan 
4 diş sarımsak 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber 
4-6 adet yumurta 

Hazırlanışı 
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra dilimleyin. Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 
Diğer taraftan, soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin. 
Soğanları, sarımsakları, z
eytinyağı, tuz ve biberleri süzdüğünüz fasulyelere ekleyip 4-5 dakika kadar orta ateşte karıştırın.   
Ocağın altını kısıp yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk açın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

Kaynak: lezzetler.com