18 Haziran 2015 Perşembe

meyan kökü şerbeti


  • Meyan kökü şerbeti, yabani bitki olan meyan'ın kurutulmuş ve lif haline getirilmiş kökükünden yapılır. Meyan bitkisi kozmotik yapımında kullanıldığı gibi, evlerde her derde deva anlaşıyı ile meyan çayı olarak demlenir ve sakinleştirici, serinletici, hazmettirici bir içecek olarakta kullanılır. Meyan şerbeti yapmak kolay, ustası olmak gerekmez. Baharatçılardan, ezilmiş lif haline getirilmiş meyan kökünü alın, içme suyu ve çeşitli baharatlarla karıştırın. Meyan kökü rengini salınacaya bekletin, meyan şerbetiniz içilmeye hazır.
Tarifin Devamı »

al biber yemeği demosu


Al biber yemeği; isimleri farklı aynı biberi tanımlayan kapya biberi, kırmızı biber veya al biberle yapılır. Al biber yemeği bilinen yemek çeşiti olmasada, nette ilk tarif olma özelliğini taşır. Görsel medyada şov yapmayan, kendi halinde muhlis bir aşçının ellerinden çıkmış, kapya biberin lezzet patlamasıdır. Al biber sadece közlenip salatası veya içi doldurulup dolması yapılmaz. Bilen, al biberle ne yapacağını bilir. Diğer sebzelerden patlıcan, patates gibi çeşitli yemek yapımında kullanır. Bu yemeğin olumsuz yanı, fazla ekmek yedirir. Bu şaheser yemek, al biberin sulu yemeğidir. Bu tarif, al biber yemeği'nin mutfaklarda yapımına uygun, çalışır demosudur. Yemeğin, kırmızı biber yemeği adıyla ölçekli tarifine buradan bakabilirsiniz.
Tarifin Devamı »

16 Haziran 2015 Salı

domatesli makarna sosu


Domatesli makarna sos'u; domates, sarımsak, yemeklik yağ ve arzu edilen baharatla yapılır. Domates sosu'nu daha da lezzetlendirmek adına, istenirse çok az domates salçası ilave edilebilir. Tarifimde, yarım paket haşlanmış makarnaya yetecek miktarda sos hazırladım. Domatesi rendeledim, sarımsağı ince doğradım. Sos yapımında 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve çok az domates salçası kullandım.
Tarifin Devamı »

TAHİNLİ PATLICAN SALATASI



Arada tarif de ekleyelim değil mi, çok basit ama lezzetli bir tarif var, kuzenim Kübra yaptı bu salatayı. Benim gibi patlıcanın her halini sevenlerdenseniz mutlaka deneyin.

Malzemeler :
* 2 adet orta boy patlıcan
* 1 yemek kaşığı dolusu tahin
* Yarım su bardağı süzme yoğurt
* 1 diş sarımsak
* Maydanoz
* Tuz 
* Karabiber
* Üzerine kavrulmuş çam fıstığı (isteğe bağlı)

Patlıcanları közlüyoruz. Sonra kaba alıp kapağını kapatıyoruz. 
10 dakika bekletip kabuklarını soyuyoruz.
Ne çok ufak nede büyük olacak şekilde doğruyoruz.
Maydanozları küçük küçük doğrayıp patlıcanla karıştırıyoruz
Yoğurdu, tahini, karabiberi, tuzu, sarımsağı karıştırıp, patlıcanlara ekliyoruz.

Afiyet olsun.

15 Haziran 2015 Pazartesi

kuşbaşı et yemeği


Kuşbaşı et yemeği, kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı etle yapılır. Kuzu kuşbaşı etle yapıldığında yemek en fazla 30-35 dakikada pişer. Kuşbaşı et yemeği, dana kuşbaşı etle yapıldığı zaman, etin sert veya yumuşaklığına göre; 40 ila 90 dakika arasında pişer. Yemeğimi dana kuşbaşı etle yaptım ve ağır ateşte bir saatte pişirdim. Soğanı, biberi yemeklik doğradım. Bir tane iri domatesi soydum kuşbaşı doğradım. yemeği tatlandırmak için, bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı dolusu tuz kullandım.
Tarifin Devamı »

taze barbunya nasıl yapılır


Taze barbunya fasulyesi yemeği nasıl yapılır? Taze barbunya fasulyesi kabuğu temizlenir ve içleri bir kap içine alınır. Ardından, temizlenen iç barbunya bir tencerede su içinde 25 dakika haşlanır ve haşlama suyu (kullanılmaz) dökülür. Barbunya patates ve havuç kullanmadan da pişirilebilir. Birlikte pişirilirse daha lezzetli olur. Patates ve havuç soyulur, barbunyaların iriliğinde küp küp doğranır. Sarımsak dişleri doğranır veya bütün olarak yemekte kullanılır. Toz şeker ilave edilsede olur, edilmesede. Aşırıya kaçılmadığı ölçüde şeker yemeğe fazladan lezzet katar. Bir nedenle yemeğin suyu azalırsa, yemekle yüz yüze gelecek miktarda sıcak su ilave edin.
Tarifin Devamı »

14 Haziran 2015 Pazar

evde bazlama nasıl yapılır


Evde bazlama nasıl yapılır; evde bazlama yufka pişirme sacında veya teflon tavada yapılır. Bazlama hamuru mayalı hamurdur. Hamuru sert yoğurulmaz, hamur ele yapışmayacak ama, mantı hamuru gibi de olmayacak. Hamur'u mayalamada kuru maya kullanılabilir, yaş maya kullanılırsa daha iyi olur. Yaş maya kullanırsanız, mayayı ölçülü kullanmanız gerekir. Birde, mayayı toz şekerle birleştirmeyin.
Tarifin Devamı »