7 Ekim 2015 Çarşamba
domates soslu patlıcan biber kızartması
Sarımsaklı domates soslu, patlıcan biber kızartması nasıl yapılır? İstenilen miktarda patlıcan ve sivri biber alınır. Patlıcanlar alacalı veya tam soyulur, peşinden istenilen şekilde ve boyda doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilir. Sivri biber ise, yıkanırsa kızartırken patlar. Bu nedenle sivri biberi yıkadığınızda kurulamanız gerekir. Ardından, üzeri delinir. Sivri biber istenirse parçalara bölünür veya bütün bırakılır.
Tarifin Devamı »
3 Ekim 2015 Cumartesi
erişte pişirme
Erişte pişirme aynen makarna pişirmeye benzer. Makarnayı nasıl pişiriyorsanız veya haşlıyorsanız diyelim, eriştenizi aynen pişirin. Makarna kendiyi suyu ile pişirilir veya bol su içerisinde haşlanır. Haşlanan makarnanın pişme süresi, damağınızla dişiniz arasındadır. Haşlanan makarnanın pişip pişmediğinizi çiğneyerek anlarsınız. Eriştede böyle bir durum yoktur. Çünkü erişteler durum buğdayı unu ile yapılmazlar.
Tarifin Devamı »
1 Ekim 2015 Perşembe
sade mantar pişirme
Sade mantar pişirme; yenilebilir bütün mantar çeşitleri, istenirse dışardan malzeme katkısı olmadan pişirilir. Ve, fazlasıyle de lezziz olur. Sade mantar pişirme yöntemi, mantarın kavrulmasıyle veya ızgara yapılmasıyle olur. Mantar tencerede, tavada, güveçte az yağ içerisinde kavrulur ve tuz ile tatlandırılır. Kömürlü veya elektrikli mangal üzerinde ızgara yapılabileceği gibi, mutfaklardaki ocak üzerinde çalışan çeşitli ızgara yapma aletleri üzerinde mantar çeşitleri ızgara yapılabilir.
Tarifin Devamı »
GÜN MASASI
Son bahara inat, kelebekli, çiçekli, cıvıl cıvıl bir gün masası
Menümüzdekiler;
-Kısır
-Börek
-Makarna Salatası
-Islak Kek
-Kavala Kurabiyesi
kıymalı makarna
Kıymalı makarna, haşlanmış her çeşit makarnanın kıyma ile hazırlanan sosla karıştırılmasıyle yapılır. Kıymalı sos yapımında dana kıyması kullanmak, en doğru seçimidir. Bir paket haşlanmış makarna'ya 200-250 gr. kıyma yeterlidir. Kıymalı sos yapımında temel malzeme olarak yemeklik yağ, soğan ve salça kullanılır. Bu malzemelerin dışında isteğe bağlı olarak sarımsak, yeşil biber ve domates kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak sos içerisine arzu edilen (karabiber, pul biber gibi) baharatlar ilave edilebilir.
Tarifin Devamı »
28 Eylül 2015 Pazartesi
tavuk sulu bulgur pilavı
Haşlanmış tavuk suyu ile pirinç pilavı ve bulgur pilavı'nın her çeşiti yapılır. Tavuk suyu kullanılarak yapılan pilav, lezzetli olur. Yufka ekmek üzeri tavuk sulu bulgur pilavı veya yufka üzeri bulgur pilavı, diğer bulgur pilavı çeşitlerinden farklı pişirilir. Bu fark, pilav pişirilirken yağ ve su miktarının fazlalığı ve pişirme süresinin uzun oluşudur. İki kase bulgurla yapılan bulgur pilavı, pilavın özelliğine göre, 15 dakika ile 60 dakika arasında değişir. İki kase dolusu bulgurla yapılan tavuk sulu bulgur pilavı ise, 20 dakikada pişer.
Tarifin Devamı »
21 Eylül 2015 Pazartesi
kurban kavurması nasıl yapılır
En lezzetli kurban kavurması, etin kendi yağı içerisinde ve kısık ateşte kavrulmasıyle yapılır. Kavurma yapılacak kurban eti en az bir kilo olmalıdır. Bir kilodan az olan etlerin bırakacağı su az olacağından, et kavrulurken uçar gider. Bu nedenle, et kavrulmadan tencereye su ilave etmek gerekir. Dışardan kavurmaya su takviyesi, kavurmanın bilinen tadını farklılaştırır. Kurban kavurması yapımında kuru soğan kullanılabilir ve karabiber, kekik gibi baharatlarla tatlandırılabilir. En güzel kurban eti kavurması doğal yapılandır. Kuyruk yağı içerisinde kavrulan etin tadına doyum olmaz. Bu şekilde yapılan kavurmayı tatlandırmak için tuz yeterlidir.
Tarifin Devamı »
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)