13 Şubat 2016 Cumartesi

ÇAY MASASI





sebzelerin pişirme süreleri


Tencerede sebzelerin pişirme süreleri veya sebzelerin pişme süreleri aşağıda alfabetik sıra ile verilmiştir. Evde yemek yapımında (ön fikir olarak) sizlere yardımcı olacak çeşitli sebzelerin pişme süreleri, ağır ateşte pişirilmesiyle ilgilidir. Verilen bu süreler, bu blogda tariflenen sebze yemeklerin pişirilme süreleridir. Bütün yemeklerin pişirilmesinde olduğu gibi, yemek yaparken saata şöyle bakılır. Pişirilen yemeğin suyu verildikten sonra, tencere bir defa fokur fokur kaynatılır ve ocak gaz ayarı sol tarafa sonuna kadar döndürülür ve tencere kapağı kapatılır. İşte ocağa verilen bu ayardan sonra saata bakılır ve belirtilen sürelerde yemek pişirilir, ocak söndürülür.

Tarifin Devamı »

12 Şubat 2016 Cuma

Lahana Börek





Malzemeler:
1 adet küçük boy beyaz lahana 
2 adet yumurta 
2 su bardağı süt 
2 çay bardağı sızma zeytinyağı 
Bir avuç içi kadar beyaz peynir 
İçi için 
1 adet kuru soğan 
500 gr. kıyma 
1 adet havuç 
Hazırlama 
Lahana az suda haşlanır. Sonra bir bezle kurulanarak, suyu iyice alınır. 
Peynir ezilir. Süt, zeytinyağı, yumurta, peynir ve iyice karıştırılıp, börek harcı 
hazırlanır. Soğanlar ince ince kıyılır, Kıyma, soğan 
birlikte pişirilir. Bu içe arzu edilirse zencefil ve karabiber de eklenebilir. 
Daha sonra 1 kat lahana, üstüne börek harcı, 1 kat lahana, üstüne börek harcı ve 
ortasına kıymalı harç gelecek şekilde, lahana yufka gibi kullanılarak börek hazırlanır. 
180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar (harç katılaşıncaya kadar) pişirilir. 

Kaynak serapsagdicblogcu.com
(Tarif Karatay Beslenmesine göre  düzenlenmiştir.)

11 Şubat 2016 Perşembe

KOLAY UN HELVASI


Instagram çıktı mertlik bozuldu, kimse bloga tarif eklemez oldu.
Zamansızlıktan, üşengeçlikten ne derseniz artık, aslında çok seviyorum bir tarif aradığımda dönüp bloga bakmayı, neyse çok kolay bir un helvası var sırada :)

Malzemeler :

* 1 paket margarin
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri

Yağı eritin, eriyen yağın üzerine unu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun.
Unun rengi değişene kadar kavurmanız gerekiyor, ocaktan almaya yakın pudra şekeri ilave edip karıştırın. Sıcakken şekil verip afiyetle yiyin.

31 Aralık 2015 Perşembe

tavada somon


Tavada somon kızartma yapmak için, somon dilimlerinin oda sıcaklığında olması gerekir. Yani; kızartılacak somon parçaları, kızartmaya başlamadan önce buzdolabından çıkartılmalıdır. Seçiminize bağlı olarak, tavada somon unlu veya unsuz kızartılabilir. Somon parçaları üzerine tuz serpilir. İstenirse karabiber de serpilebilir. Ağız tadında yenilebilecek tavada somon kızartma yapmanız için; somon'u kızartırken suyunu kaçırmamanız gerekir. Yüksek ısı kullanarak ve süreyi uzatarak somonu kızartırsanız; balığın tadının bir kısmını tavaya, diğer kısmınıda hava'ya vermiş olursunuz. Somon dilimlerini teflon tavada, ocağın büyük gözü üzerinde ve yarım ısı ayarında kızartıyorum. Size de tavsiye ederim. Resimdeki somon dilimi 4 cm. kalınlığındadır.
Tarifin Devamı »

21 Aralık 2015 Pazartesi

kapuska yemeği


Kapuska yemeği tencerede, fırında veya düdüklü tencerede yapılır. Ağız tadıyle yenebilecek kapuska yemeği yapmak, ocak üzeri tencerede risksizdir. Bunun dışında kapuska yemeği yapımında yemeğe ilave edilecek salça ve yağ miktarıdır. Bütün yemek çeşitlerinde olduğu gibi; yemeğin yağ ve salça ölçüsü, yapılacak yemeğin miktarına uygun ölçüde olmalıdır. Bilirsiniz, kapuska sumakla yenilebilir. Fakat, yemeğin salçasını fazla koyarsanız kapuskayı sumakla yiyemezsiniz. Fazla yağın yemekteki durumunu anlatmaya gerek yok. Kapuska yaparken, her 100 gr. doğranmış lahana için, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kullanırsanız doğru iş yapmış olursunuz. Ayrıca, 1 çorba kaşığı yağ da tencere hakkı olarak kullanın ve yemeğinizi yapın.
Tarifin Devamı »

11 Aralık 2015 Cuma

GÜN MASASI VE AYVA TATLISI

Yine bir gün masası ile karşınızdayımmm, Aycan cığımın sofrası kendisi
Bir de benim hiç rengini tutturamadığım ayva tatlısını yapmış, gayet güzel olmuş.

Ellerine sağlık, tarifi altta bulabilirsiniz.





Malzemeler :
* İstediğiniz kadar ayva
* Toz şeker
* Su

Ayvaları soyup, ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın.
Her ayvanın göbeğine dolu dolu 1'er çorba kaşığı toz şeker koyun.
Tümünün üzerine 2-3 kaşık daha şeker serpin.
1 su bardağı suyu tencerenin dibine dökün, çekirdekleri ve kabukları da tencereye koyun.
En kısık ateşte 2 saat pişirin, renginin böyle olması için püf noktası uzun süre pişirmek.
Ara ara kontrol edin suyunu tamamen çekerse az miktarda ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.