23 Haziran 2015 Salı

mantarlı et sote


Mantarlı et sote veya mantarlı et kavurması, çeşitli sebze katkılarıyle yapılabildiği gibi, etle mantar (tereyağı veye zeytinyağı ile, ya da birlikte) doğrudan kavrulabilir. Her iki mantar sotenin kendine göre tat ve lezzeti farklıdır. Bu yemekte etin çabuk pişmesi adına, bifteklik dana eti kullandım ve kuşbaşı doğradım. Mantar çeşiti olarakta istiridye mantarı kullanım. Yemeği tatlandırmak için, karabiber ve tuz kullandım.
Tarifin Devamı »

22 Haziran 2015 Pazartesi

sade bezelye yemeği


Sade bezelye yemeği tarifi veren sitelerdeki algı, taze bezelye yemeğini havuçlu, patatesli yaparsan sade oluyor, etli veya kıymalı yaparsan sade olmuyor. Yanlış, bezelye kendi halinde katkısız pişirilirse; resimde görüldüğü gibi, sade bezelye yemeği olur. Bende, bu anlayışla tencerede taze iç bezelye yemeğimi yaptım. Sade bezelye yemeğini sevenlere afiyet olsun.
Tarifin Devamı »

21 Haziran 2015 Pazar

garnitürlü patates püresi


Garnitürlü patates püresi, yapılmakta olan patates püresinin içerisine konserve (patates, havuç, bezelye) garnitür ilave edilerek yapılır. Karabiber, müskat ve tuz ile tatlandırılır. Patates püresi haşlanmış patatesle yapılır. Patates püresi yapmak için, patates su içide ağır ateşte 30-35 dakika haşlanması yeterlidir. Patatesi eşit irilikte bölüp haşlamak, işinizi kolaylaştırır. Püre yaparken patates ezme aleti kullanmak yerinde olur. Haşlanmış patatesi blendır veya mikser gibi aletlerle karıştırırsanız, püreniz süner. Sünen patates püresini seven var mı, bilmiyorum.
Tarifin Devamı »

18 Haziran 2015 Perşembe

meyan kökü şerbeti


  • Meyan kökü şerbeti, yabani bitki olan meyan'ın kurutulmuş ve lif haline getirilmiş kökükünden yapılır. Meyan bitkisi kozmotik yapımında kullanıldığı gibi, evlerde her derde deva anlaşıyı ile meyan çayı olarak demlenir ve sakinleştirici, serinletici, hazmettirici bir içecek olarakta kullanılır. Meyan şerbeti yapmak kolay, ustası olmak gerekmez. Baharatçılardan, ezilmiş lif haline getirilmiş meyan kökünü alın, içme suyu ve çeşitli baharatlarla karıştırın. Meyan kökü rengini salınacaya bekletin, meyan şerbetiniz içilmeye hazır.
Tarifin Devamı »

al biber yemeği demosu


Al biber yemeği; isimleri farklı aynı biberi tanımlayan kapya biberi, kırmızı biber veya al biberle yapılır. Al biber yemeği bilinen yemek çeşiti olmasada, nette ilk tarif olma özelliğini taşır. Görsel medyada şov yapmayan, kendi halinde muhlis bir aşçının ellerinden çıkmış, kapya biberin lezzet patlamasıdır. Al biber sadece közlenip salatası veya içi doldurulup dolması yapılmaz. Bilen, al biberle ne yapacağını bilir. Diğer sebzelerden patlıcan, patates gibi çeşitli yemek yapımında kullanır. Bu yemeğin olumsuz yanı, fazla ekmek yedirir. Bu şaheser yemek, al biberin sulu yemeğidir. Bu tarif, al biber yemeği'nin mutfaklarda yapımına uygun, çalışır demosudur. Yemeğin, kırmızı biber yemeği adıyla ölçekli tarifine buradan bakabilirsiniz.
Tarifin Devamı »

16 Haziran 2015 Salı

domatesli makarna sosu


Domatesli makarna sos'u; domates, sarımsak, yemeklik yağ ve arzu edilen baharatla yapılır. Domates sosu'nu daha da lezzetlendirmek adına, istenirse çok az domates salçası ilave edilebilir. Tarifimde, yarım paket haşlanmış makarnaya yetecek miktarda sos hazırladım. Domatesi rendeledim, sarımsağı ince doğradım. Sos yapımında 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve çok az domates salçası kullandım.
Tarifin Devamı »

TAHİNLİ PATLICAN SALATASI



Arada tarif de ekleyelim değil mi, çok basit ama lezzetli bir tarif var, kuzenim Kübra yaptı bu salatayı. Benim gibi patlıcanın her halini sevenlerdenseniz mutlaka deneyin.

Malzemeler :
* 2 adet orta boy patlıcan
* 1 yemek kaşığı dolusu tahin
* Yarım su bardağı süzme yoğurt
* 1 diş sarımsak
* Maydanoz
* Tuz 
* Karabiber
* Üzerine kavrulmuş çam fıstığı (isteğe bağlı)

Patlıcanları közlüyoruz. Sonra kaba alıp kapağını kapatıyoruz. 
10 dakika bekletip kabuklarını soyuyoruz.
Ne çok ufak nede büyük olacak şekilde doğruyoruz.
Maydanozları küçük küçük doğrayıp patlıcanla karıştırıyoruz
Yoğurdu, tahini, karabiberi, tuzu, sarımsağı karıştırıp, patlıcanlara ekliyoruz.

Afiyet olsun.