Severek yaptığım ve en sevdiğim pirinç pilavım bu tariftir. Kuşkusuz bu pilav yapımı biraz uğraştırıcıdır ama, bir o kadar da lezzetlidir. Çoğu zaman, pirinç pilavımı bu tarifimle yapar ve büyük bir iştahla severek yerim. Pirinç olarak baldo pirinç, yağ olarak zeytinyağı ve su olarakta tavuk suyu kullanırım. Tavuk suyunu haşladığım tavuğun suyundan değil de, tavuk suyunu çeşitli sebzelerle kemikli tavuk etiyle kendim yaparım. Bütün tavuğun kanat uçlarını, düz kanadını ve tavuktan ayırdığım diğer kemik parça ve derisini kullanırım. Sebze Çeşitlerinden soğan, maydanoz sapı, kereviz sapı, havuç ve suyu tatlandırmak için tane karabiber kullanırım. Tavuk suyu yapımında malzeme miktarının önemi yok. Önemli olan, kullanılan malzemeleri kısık ateşte iki veya üç saat boyunca haşlayıp süzmektir.
Çorba tarifleri arasından üç çorba seç deseler, nohutlu köfte çorbasını mutlaka seçerim. Bu çorbada tat, lezzet ve görüntü süper. Köfte çorbasını nohutsuzda yapabilirsiniz. Fakat, asla nohutla yapılan köfte çorbasının lezzetine ulaşamazsınız. Tarifimde verdiğim ölçülerden şaşmamanız gerekir. Çorbanın suyunu 5 su bardağından (1 litre) fazla koymayın. Özellikle, bu çorbada kullanılacak yağ miktarı 60 gramdır. Tarifimde altı çorba kaşığı zeytinyağı olarak verdim. Kendim çorbayı yaptığımda 40 gr. tereyağı ve iki çorba kaşığı zeytinyağı kullanırım. Küçük soğan 50 gr. ağırlıktadır. Bir tane orta boy domates ise, 100 gr. ağırlıktadır. Bunları bilginiz olsun diye yazıyorum.
Zeytinyağlı, sade kabak yemeğini 750 gr. kabakla yaptım. Çoğu zaman kabak yemeği yaparken, kabağın çekirdeklerini çıkarmam. Kabağın üzerini tırtıl bıçakla çizer, doğrar ve yemeğeini yaparım. Bu tarifimde, kabağın yumuşak ve sulu olan çekirdek yuvasını tatlı kaşığı kullanarak boşalttım. Bu yüzden, elimde 750 gr. kabaktan net 500 gr. kabak kaldı. Kabağı çekirdeksiz pişirirseniz; yemeğin tat, kıvam ve lezzeti değişir. Tarifimi denerseniz; çekirdeksiz kabak yemeği, çekirdekleriyle pişen kabak yemeğinden daha leziz olduğunu farkedersiniz.
Zeytinyağlı çalı fasulyesi tencerede, güveçte, fırında ve düdüklü tencerede pişer. Düdüklü tencere haricinde pişirilen çalı fasulyesi çok geç pişer. Düdüklü tencerede çalı fasulyesi, yarım su bardağı su ile kısık ateşte, 25 dakikada çok şahane pişer. Düdüklü tencerede sebze yemekleri yapmak, fazlaca deneyim gerektirir. Bu sebeple, düdüklü tencerenizi çok iyi kullanıyor olmanız gerekir. Hoş, bu işlerde deneyim hazır paket insanalara ulaşmıyor. Bir iki kez düdüklü tencerede çalı fasulyesi yapılarak gerekli deneyime ulaşılır. O vakit, çalı fasulye yemeğini düdüklü tencerede pişirmek çok kolay olur.
Doğru makyaj, dolgun kirpikler, bakımlı bir cilt, hacimli saçlar… En önemlisi de beyaz dişlerle sağlıklı, güzel bir gülümseme! Bu yüzden diş bakımına ve beyaz olmasına oldukça özen gösteriyorum. Sürekli yeni ürünleri deneyimlemeyi de seviyorum. Burada raflarda gözüme çarpan ve Amerika’nın en büyük diş macunu markası olan Crest aslında Procter and Gamble’ın Türkiye’de sunduğu İpana markasıyla tamamen aynı içeriklere sahipmiş. Dünyada ilk defa beyazlatıcı bantları üreten bir marka olduğu için 3 boyutlu Beyazlık ailesi oldukça ilgimi çekti. Son zamanlarda market alışverişine gittiğim her mağazada ve televizyonlarda sıklıkla İpana’nın yeni ürünü olan Perfection’a denk gelince ve özellikle 3 günde %100’e kadar lekesiz iddasını duyunca denemek istedim ve hemen aldım.
İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu ünvanına sahip bu diş macunu ile deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Diş hekimimin de daha beyaz bir diş için önerdiği İpana 3D White Perfection ile güvenle, bembeyaz gülebiliyorum.
Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içeriyor. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekeleri %100’e kadar etkin biçimde çıkarıp ve bembeyaz bir gülümsemeye sahip olmamızı sağlıyor.
Performansına gerçekten çok şaşırdım. Etkisi inanılmaz! İlk kullanımdan itibaren bile diş yüzeyindeki lekeleri çıkarma etkisini farkediyorsunuz. Keskin nane tadıyla ferahlığı sağlıyor, böylece uzun süre ferah bir nefese de sahip oluyorsunuz. Beyazlatma etkisi bu kadar iyiyken diş mineme hiç bir zarar vermediğini bilmek de çok güzel.
Procter and Gamble’ın tüm dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana ile Türkiye’de de raflarda yerini aldı. Denediğinizde bana hak vereceksiniz:) Kullanmadan kesinlikle inanmazdım, deneyince etkisini gördüm ve mükemmel sonuç aldım.
Tam bir bakım sağlamak için aynı ailenin Oral-B 3D White Luxe ağız bakım suyunu da kullanıyorum. O da diş macunu ve fırçasının ulaşamadığı alanlardaki lekeleri bile çıkararak uzun süre, keskin bir ferahlık sağlıyor.
Unutmadan küçük bir not ekleyeyim; P&G ve İpana ürün performansına o kadar güveniyor ki, memnun kalmazsanız paranızın 2 katını iade ediyor. Bu nedenle beyazlatıcı etkisini kendiniz de görün diye bence gerçekten denemeniz gereken bir ürün.
P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım. http://www.agizbakimuzmani.com/
Kolay enginar yemeği yapımı, adının yazıldığı kadar kolay. Bir yemek ancak bu kadar kolay yapılır. Denerseniz görürsünüz, yapmasını biliyorsanız başka söze hacet yok, bilirsiniz. Henüz enginar mevsimi değil ya, bulduk bir yerlerden pişirdik. Enginarın limonlu su içerisinde bekletilmesi hiç hoşuma gitmez. Fazla beklediğinde ekşiliği yok edilemez ve bu yüzden enginarı alır almaz suyunu süzer ve yıkarım. Ardından bol su içinde bir taşım kaynatır ve suyu içinde soğumaya bırakırım. Soğuduktan sonra, istediğimde yemeğini yaparım.
Kuru fasulye ve nohut nasıl ıslatılır? Kuru fasulye veya nohut yemeği yapmak için; kuru fasulye ve kuru nohut mutlaka ıslatılması gerekir. Kuru bakliyat ürünlerinin tamamı, buna kuru mercimekte dahil; pişirilmezden önce soğuk su, ılık su veya kaynar su içerisinde şişinceye kadar bekletilir. İşte, bakliyat ürünlerini su içerisinde bekletilerek yumuşatılmasına mutfak dilinde ıslatama diyoruz. Bu bekletme işi, yemeğin aciliyetine bağlı olarak; akşamdan ıslatma yapılabileceği gibi, hızlı ıslatma da yapılabilir. Kuru fasulye hızlı ıslatılarak etli veya etsiz yemeği yapılır. Hızlı ıslatılan nohut ise; çeşitli nohutlu çorbalar, köfteler ve pilavların yapımında kullanılır. Hızlı ıslatılan nohutla tencerede yemeği yapılsada istenilen kaliteye ulaşmaz.