21 Eylül 2015 Pazartesi

kurban kavurması nasıl yapılır


En lezzetli kurban kavurması, etin kendi yağı içerisinde ve kısık ateşte kavrulmasıyle yapılır. Kavurma yapılacak kurban eti en az bir kilo olmalıdır. Bir kilodan az olan etlerin bırakacağı su az olacağından, et kavrulurken uçar gider. Bu nedenle, et kavrulmadan tencereye su ilave etmek gerekir. Dışardan kavurmaya su takviyesi, kavurmanın bilinen tadını farklılaştırır. Kurban kavurması yapımında kuru soğan kullanılabilir ve karabiber, kekik gibi baharatlarla tatlandırılabilir. En güzel kurban eti kavurması doğal yapılandır. Kuyruk yağı içerisinde kavrulan etin tadına doyum olmaz. Bu şekilde yapılan kavurmayı tatlandırmak için tuz yeterlidir.
Tarifin Devamı »

18 Eylül 2015 Cuma

dondurucuda taze fasulye


Derin dondurucuda taze fasulye nasıl saklanır? Derin dondurucuda taze fasulye çeşitleri ve çalı fasulye iki şekilde saklanır. Taze fasulyeler sanki yemek yapıyormuşcasına iki ucu koparılır, kılçığı varsa sıyrılır. Peşinden, taze fasulyeler bol su ile yıkanır ve istenilen uzunlukta doğranır. Çalı fasulyesi ise, uzunlamasına ikiye bölünür ve doğranır. Temizlenmiş ve yemek yapacak duruma gelmiş taze fasulyeler, ihtiyaç miktarı kadar buzdolabı torbasına konur, kapatılır ve derin dondurucuya konur. Ya da, dondurucuya konmazdan önce fasulye şoklama yapılır süzülür, paketlenir ve dondurucuya konur.
Tarifin Devamı »

16 Eylül 2015 Çarşamba

TUNA 2 YAŞINDA

Sırada yine doğum günü postu var :)
Bu sefer ki partinin sahibi kuzenimin oğlu
Tuna'nın 2. yaş günü fotolarıyla baş başa bırakıyorum sizi
Anneciği çok özenle hazırlanmış
Mutlu, sağlıklı yaşların olsun Tunaaa
Sevgiler











19 Ağustos 2015 Çarşamba

Elmalı İncirli Unsuz Kek


Malzemeler: 
2 adet yumurta 
1,5 çay bardağı süt 
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz 
4 adet elma 
4 adet kuru incir 
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu 
1 çay kaşığı tarçın 
1 kaşık kabartma tozu 
Hazırlama:
Elmalar soyulup, küp şeker büyüklüğünde doğranır. İncirler nohut 
büyüklüğünde doğranır. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu 
karıştırılır. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp, kabartma 
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve 
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. 

Peynirli Yaz Türlüsü


MALZEMELER

    2 adet patlıcan
    2 adet sakız kabağı
    5-6 adet sivribiber
    3 adet domates
    2 adet kuru soğan
    1 baş sarımsak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    100 gr beyazpeynir
    Yarım demet maydanoz 


      YAPILIŞI
      1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun, küp şeklinde doğrayın ve kararmaması için tuzlu suya atın (1 tatlı kaşığı tuz +1 kg su).
      2. Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıyın ve onları da küp şeklinde doğrayın.
      3. Soğan, sarımsak ve domatesi soyun. Soğan ve domatesi küçük küp şeklinde doğrayın, sarımsakları bütün bırakın. Biberleri de yıkayıp, halka şeklinde ince doğrayın.
      4. Derin bir tencerenin dibine ayıklanmış doğranmış soğanları döşeyin. Üzerine doğranmış biberler ve sarımsak dişlerini yerleştirin.
      5. Biber ve sarımsakların üzerine sırasıyla ayıklanmış kabakları, domatesleri ve patlıcanları döşeyin. Böylece tencerede sebze katları oluşturun.
      6. En son üzerine zeytinyağını gezdirin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşe oturtun. İlk beş dakika içinde ara sıra tencereyi saplarından tutarak sallayın. Daha sonra hiç karıştırmadan pişirin.
      7. Bu arada beyaz peyniri küçük küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
      8. Sebzeler saldıkları suyu çekip kolayca çatal batacak kadar piştiğinde doğradığınız peynirleri koyun ve ateşi söndürün, tencereyi kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın. Daha sonra yaz türlüsünü üzerine maydanoz serperek ılık servis edin.
      Not:
      • Beyaz peynir yeterince tuzlu olduğu için bu yemeğe ayrıca tuz koymuyoruz.
      • Pişmiş sarımsak çok fazla kokmaz ama yine de sevmiyorsanız sarımsaksız da yapabilirsiniz.
      • Maydanoz yerine taze fesleğen de kullanabilirsiniz.
      • Ayrıca aynı tarifi fırında da pişirebilirsiniz.

5 Temmuz 2015 Pazar

düdüklüde tavuk pişirme


  • Düdüklü tencerede tavuk pişirme veya tavuk haşlama, hangi deyim işinize gelirse. Düdüklü tencerede tavuk pişirme büyük kolaylık, bu nedenle tavuk pişirme işlerimde düdüklü tencereyi kullanırım. Tavuk aldığım zaman, ağırlığına dikkat eder ve 1.5 kilo altındaki tavukları seçerim. Seçtiğim tavukta renk değişimi, berelenme olmamasına dikkat eder ve çoğu zamanda aynı firmanın tavuklarını tercih ederim. Pişirdiğim tavukta, rahatsız edici koku olmasını hiç sevmem. Özellikle bu kokuyu, elimde hissederim. Dikkat ettiniz mi, bazı tavukları haşladığınızda (yerken) bu kokuyu alabilirsiniz.
Tarifin Devamı »

4 Temmuz 2015 Cumartesi

hazır mantı


  • Piyasada satılan, o kadar çok hazır mantı çeşiti var ki, hangisini alacağına karar vermede güçlük çekiyorsun. Evde etli mantı yapımı güç iş, çok uğraştırır. Bu yüzden, hazır mantı alıp pişirmek en akılcıl yoldur. Yolun akılcı olması, bazen çok hayırlı olmuyor. Hazır alınan mantıyı haşlayıp sofraya koyduğunda, yolun akılcıl olup olmadığı ortaya çıkıyor. Genelde hazır mantıyı büyük marketlerden alırım. Eh işte, idare eder cinsten tat ve lezzete sahip olduğundan fazla önemsemem. 
Tarifin Devamı »