Malzemeler
  • 5-6 adet patates
  • Maydanoz veya dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
Rus salatası için;
  • Yoğurt ve mayonez
  • Havuç
  • Patates
  • Bezelye
Hazırlanışı

Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin. İçini oyarak kase şekli verin. Ayrı bir yerde hazırlanan rus salatasını çanakların içine yerşleştirin ve istenilen şekilde servis yapın..