31 Aralık 2015 Perşembe

tavada somon


Tavada somon kızartma yapmak için, somon dilimlerinin oda sıcaklığında olması gerekir. Yani; kızartılacak somon parçaları, kızartmaya başlamadan önce buzdolabından çıkartılmalıdır. Seçiminize bağlı olarak, tavada somon unlu veya unsuz kızartılabilir. Somon parçaları üzerine tuz serpilir. İstenirse karabiber de serpilebilir. Ağız tadında yenilebilecek tavada somon kızartma yapmanız için; somon'u kızartırken suyunu kaçırmamanız gerekir. Yüksek ısı kullanarak ve süreyi uzatarak somonu kızartırsanız; balığın tadının bir kısmını tavaya, diğer kısmınıda hava'ya vermiş olursunuz. Somon dilimlerini teflon tavada, ocağın büyük gözü üzerinde ve yarım ısı ayarında kızartıyorum. Size de tavsiye ederim. Resimdeki somon dilimi 4 cm. kalınlığındadır.
Tarifin Devamı »

21 Aralık 2015 Pazartesi

kapuska yemeği


Kapuska yemeği tencerede, fırında veya düdüklü tencerede yapılır. Ağız tadıyle yenebilecek kapuska yemeği yapmak, ocak üzeri tencerede risksizdir. Bunun dışında kapuska yemeği yapımında yemeğe ilave edilecek salça ve yağ miktarıdır. Bütün yemek çeşitlerinde olduğu gibi; yemeğin yağ ve salça ölçüsü, yapılacak yemeğin miktarına uygun ölçüde olmalıdır. Bilirsiniz, kapuska sumakla yenilebilir. Fakat, yemeğin salçasını fazla koyarsanız kapuskayı sumakla yiyemezsiniz. Fazla yağın yemekteki durumunu anlatmaya gerek yok. Kapuska yaparken, her 100 gr. doğranmış lahana için, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kullanırsanız doğru iş yapmış olursunuz. Ayrıca, 1 çorba kaşığı yağ da tencere hakkı olarak kullanın ve yemeğinizi yapın.
Tarifin Devamı »

11 Aralık 2015 Cuma

GÜN MASASI VE AYVA TATLISI

Yine bir gün masası ile karşınızdayımmm, Aycan cığımın sofrası kendisi
Bir de benim hiç rengini tutturamadığım ayva tatlısını yapmış, gayet güzel olmuş.

Ellerine sağlık, tarifi altta bulabilirsiniz.





Malzemeler :
* İstediğiniz kadar ayva
* Toz şeker
* Su

Ayvaları soyup, ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın.
Her ayvanın göbeğine dolu dolu 1'er çorba kaşığı toz şeker koyun.
Tümünün üzerine 2-3 kaşık daha şeker serpin.
1 su bardağı suyu tencerenin dibine dökün, çekirdekleri ve kabukları da tencereye koyun.
En kısık ateşte 2 saat pişirin, renginin böyle olması için püf noktası uzun süre pişirmek.
Ara ara kontrol edin suyunu tamamen çekerse az miktarda ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

18 Kasım 2015 Çarşamba

TRİLEÇE

Trileçe ilk dışarda yemiştim, çok beğendim, çok hafif değişik bir tatlı.
Sonra instagramda bu tarifi gördüm, çok kez yaptım, evdekiler bayılıyor.
Tereddütsüz deneyebileceğiniz bir tarif, yapımı zor gibi görünebilir ama hiç öyle değil.



Malzemeler : 

* 5 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Yarım çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Şerbeti için :
* 2 paket krema (400ml toplam)
* 1 su bardağının 3/2 si kadar toz şeker
* 4 su bardağı süt

Üzeri için:
Ben toz meyve soslarından alıp pişirdim

Yapılışı :
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akları ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır (iyice köpürecek). Daha sonra sarıları ilave edilip karıştırılır (mikser kullanmayın, yumurta akları sönmesin). Sıvıyağ, su, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Yağlanmış borcama (ben kare büyük borcam kullanıyorum) döküp, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Pişince üzeri pembeleşiyor, kürdanla kontrol etmenizde fayda var. Çok kabarmadıysa endişe etmeyin şerbeti dökünce kabaracak.
Kek soğuduktan sonra kürdanla delikler açın. Bir tencereye süt, krema ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar ısıtın, ılık olması yeterli, çok sıcak olmasın.
Sütlü karışımı kekin üzerine dökün.
Meyve sosunu pakette yazdığı gibi hazırlayıp soğuduktan sonra kekin üzerine dökebilirsiniz.


15 Kasım 2015 Pazar

düdüklüde tavuk budu haşlama


Düdüklü tencerede tavuk budu haşlama, aynen bütün tavuğu haşlarken yapılan işlemlerle yapılır. Tavuk budunu haşlarken, butları soğuk su içerisine koyabileceğiniz gibi; isterseniz, kaynayan su içerisinede ilave edebilirsiniz. Tavuk veya tavuk parçaları haşlarken, eti kaynayan su içerisine ilave ederseniz, etiniz lezzetli olur. Eti doğrudan soğuk su içerisine koyup haşladığınızda, etin suyu daha lezzetli olur. Bu seçim, tavuk etiyle yapacağınız yemek çeşitine göre tercih edilebilir. Tavuk budunu lastik contalı Termo marka düdüklü tencerede 17 dakikada haşladım.
Tarifin Devamı »

12 Kasım 2015 Perşembe

tereyağlı sütlaç


Tereyağlı sütlaç yapımı, ihtiyaçtan doğmuştur. Sütü sütcüden de alsanız, kutu sütte kullansanız, yapılan sütlaç lezzetli olmuyor. Bu nedenle, kahvaltılık tereyağı katkısıyle sütlaç yapıldığında sütlaç lezzete geliyor. Sütlaçı vanilyalı sevmem, bu yüzden sütlaç yaparken vanilya kullanmam. Sütlaçın kıvamını buğday nişastası, pirinç unu, pirinç sübyesi ve mısır nişastasıyle yaparım. Bu sütlaçı mısır nişastası kullanarak yaptım. Sütlaçı şekerli sevmem, şekerli sevenler diledikleri kadar şeker ilave edebilirler. Sütlaçı ocağın büyük gözünde ve (baştan sona kadar) yarım ısı ayarında yaptım. Sütlaçın kıvamı nasıl olmalıdır? Sütlaçı kaselere boşattıktan bir gün sonra, kaseyi elinize alıp salladığınızda sütlaç içerisinde oynamalıdır. Eğer oynamıyorsa, sütlaçınız katı olmuştur. Bu tarifle yaptığınız sütlaç; hem damağınızda oynar, hem de elinizde. Yapın yiyin, tadına varın.
Tarifin Devamı »

4 Kasım 2015 Çarşamba

yumurta salatası


Yumurta salatası, katı haşlanmış yumurta ve kişinin damak zevkine uyan baharatların karştırılmasıyle yapılır. En lezzetli yumurta salatası, kuzine soba içerisinde katı pişirilen yumurtayla yapılır. Bilenler bilir, bilmiyenler için bilgi olsun; kuzine soba'nın fırın bölümüne yumurta konur ve katı hale gelinciye kadar pişmesi beklenir. Kuzine sobada pişirilen yumurta, kavrulmuş yumurta tadını verir. Kavrulmuş yumurtanın bu muhteşem aromasının tarifini yapmam mümkün değil. Sözünü ettiğim bu aromayı, kuzine sobada katı halde pişen yumurtayı yiyerek hissedebilirsiniz.
Tarifin Devamı »

27 Ekim 2015 Salı

evde kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır


Evde kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Evde tulumba tatlısı, pasta yapımında kullanılan krema sıkma torbası olmadan yapılamaz. Evde tulumba tatlısı yapmak için; illa, bu krema sıkma torbasına sahip olmalısınız. Verdiğim malzemelerle, 4 kişiye yetecek miktarda tulumba tatlısı yapılır. Fazlası için, malzemelerin katlarını kullanabilirsiniz. Tulumba tatlısı hamuru baştan sona ılık yağ içinde kızartılır. Yağ tavası ocak büyük gözü üzerine konur ve hamur kızartılırken (baştan sona) en kısık ayarında çalışır.
Tarifin Devamı »

26 Ekim 2015 Pazartesi

karnabahar yemeği nasıl yapılır


Karnabahar yemeği nasıl yapılır? Karnabahar koçanından dal dal ayrılır, yıkanır ve süzülür. Tarifimden de anlaşılacağı gibi, sade karnabahar yemeğini şöyle yapıyorum. Karnabahar dallarını tencereye dizdikten sonra, tava içerisinde ayrıca sosunu hazırlıyorum. Sosu hazırladıktan sonra, karnabahar dallarının üzerine boca ediyorum. Bu sayede, yemeğin baharat ve tuzunu, kolay bir şekilde karar hale getiriyorum.
Tarifin Devamı »

24 Ekim 2015 Cumartesi

fırında irmik tatlısı


Fırında irmik tatlısı yapımı gayet kolay, ustalık filan gerektirmez. Bu tatlı tarifimi dener ve tadarsanız, sürekli yapmak zorunda kalırsınız. Yani, o kadar sevilecek bir tatlı. Tatlının tek ayrıntısı, kullanılacak fırın tepsisi borcam veya seramik olmayacak. Tepsi olarak alüminyum veya metal tepsi kullanın. Fırında irmik tatlısı, cam ve seramik tepsileri sevmiyor. Şikayetleri ise, altlarının iyi kızarmayışı imiş.
Tarifin Devamı »

21 Ekim 2015 Çarşamba

elicek mantar kavurması


Tereyağlı elicek mantar kavurması yapımı: Elicek mantarı değişik yörelerde farklı isimle anılır. Elicek mantarının yaygın isimi, kanlıca mantarıdır. Diğer isimleri ise, çintar mantarı ve melki mantarıdır. Elicek mantarı diğer yenilebilir mantar çeşitleri gibi, çeşitli yemek yapımında kullanılır. Elicek mantarı ile tencere ve fırın yemekleri yapılır. Soğanlı veya sade olarak tavada elicek mantarı kavurması, fırında elicek mantarı kızartması, tencerede soğanlı, biberli domatesli elicek mantarı yahnisi bu yemeklerden başlıcalarıdır.
Tarifin Devamı »

20 Ekim 2015 Salı

dondurucuda neler saklanır


Dondurucuda neler saklanır? Derin dondurucunuzun büyüklüğüne göre, sakalanacak gıda maddeleri ve miktarları çok iyi düşünerek saklanmalıdır. Gereksiz yiyecekleri saklayarak dondurucuyu doldurmaya hiç gerek yok. Dondurucuda domates, et, kıyma, tavuk göğsü, taze fasulye, patlıcan, ıspanak, lahana, bezelye ve balık öncelikli olarak saklanması gereken yiyeceklerdir. Çoğu gıdalar, yılın her mevsiminde bulunduğuna göre; saklanacak yiyecekler ona göre saklanmalıdır.
Tarifin Devamı »

17 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk suyuna bulgur pilavı


Tavuk suyuna bulgur pilavı haşlanmış tavuk suyu, pilavlık bulgur, salça ve tereyağı ile yapılır. Soğan, domates, sivri biber ve çeşitli baharatlar istenirse konabilir, bu size bağlı bir şey. Tavuk suyuna bulgur pilavı denince, aklıma haşlanmış tavuk ve yufka ekmek gelir. Yufka ekmek üzerine yayılan pilavında sulu olması gerekir. Tarifim, köylerde beş yıldızlı yemek olan tavuk sulu bulgur pilavını sevenlerine tarifler.
Tarifin Devamı »

parmak sucuk nasıl bağlanır


Parmak sucuk nasıl bağlanır? Parmak sucuk bağlaması biraz uğraştırıcı, fakat zor değil. Bu işi ilk defa yapacaksanız, bir metre bağırsağı sucuk harcıyla boylu boyunca dodurun. Bağırsağın başında ve sonunda en az onar santimlik boşluk bırakın. Bağırsağın alta gelecek ağızını düğümleyin.
Tarifin Devamı »

15 Ekim 2015 Perşembe

piliç tavuk farkı


Piliç tavuk farkı ya da piliç ve tavuk arasındaki fark nedir? Tavuk yumurtasından çıkan canlıya civciv denir. Civciv ortalama 35 gr. ağırlıktan başlar ve tüylerinin teleklere dönüşmesine kadar devam eder. Bu ağırlıktan sonra civciv ismini firik veya piliç'e devreder. Piliç, 1 kg. ağırlığa ulaştığında adını yarka olarak değiştirir. Yarka, 2 kg. ağırlığa ulaştığında tavuk adını alır. Civciv, civcivlikten başlayan hayat serüveninin birinci yılında tavuk adınını alır. Bu isimle civciv tamamen erginleşmiştir.
Tarifin Devamı »

13 Ekim 2015 Salı

peynire tuzlu su nasıl yapılır


Peynire tuzlu su veya peynir salamurası nasıl hazırlanır? Evde ihtiyaç fazlası peynir yapıldığında, peyniri uzun süre bozulmadan saklamak için tuzlu su içine konur. Hazırlanan bu tuzlu suya salamura suyu adı verilir. Salamura ise, bazı (peynir, balık, asma yaparağı gibi) yiyeceklerin tuzlu içinde tutulmuş halidir. Salamura suyu hangi gıdayı saklamak için yapılırsa yapılsın, belirli su ve tuz ölçülerek yapılır.
Tarifin Devamı »

12 Ekim 2015 Pazartesi

hamsi buğulama


Hamsi buğlama; hamsi, soğan, domates, maydanoz, çok az su ve yağ ile yapılır. Hamsi buğlama yemeğini tatlandırmak için; karabiber, tuz ve limon suyu kullanılır. Yarım veya bir kilo hamsi ocak üzerinde aynı sürede pişer. Bu süre, ocağın kısık alev ayarında 15 dakikadır. Hamsi tenceresi ocak üzerine konur, bir kez normal ısı ayarında fokurdatılır, kapağı kapatılır ve ocak düğmesi tam sola yaslandırılarak hamsi buğulaması pişirlir.
Tarifin Devamı »

10 Ekim 2015 Cumartesi

tavuk kanat kızartma


Fırında tavuk kanat kızartma, tavuk kanadı sosa yatırılarak veya sade olarak yapılabilir. Fırında her iki şekilde kızartılan kanadın lezzeti de farklı olacaktır. Tavuk kanadı çeşitli baharatlar ve malzemeler kullanılarak soslanır. Bu konuda en doğru sos, şu malzemelerle yapılır demek zordur. İnsanın damak tadına göre sos malzemeleri değişkenlik gösterir. Kimi ağır sosları sever, kimileri hafif sosları sever. Bu açıdan, tavuk kanat sosu yapımı ailenin veya kişinin tercihine bağlıdır. Tarifim, bu konuda bir alternatiftir; denerseniz belki memnun kalırsınız.
Tarifin Devamı »

9 Ekim 2015 Cuma

karnabahar pişirme


Bu şekilde karnabahar pişirme kendi yöntemim. Bir küçük boy karnabaharı dal dal ayırdım, yıkadım ve suyunu süzerek bir tencereye dizdim. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğradım ve domatesi rendeledim. Ketılda sıcak suyu ısıttım. Bunca ön hazırlıktan sonra, etsiz karnabahar yemeğini iki şamalı pişirdim. Tava içinde karnabahar yemeğine katkı malzemelerini kavurdum, ardından tencerede dizilmiş duran karnabaharların üzerine ilave ettim.
Tarifin Devamı »

7 Ekim 2015 Çarşamba

domates soslu patlıcan biber kızartması


Sarımsaklı domates soslu, patlıcan biber kızartması nasıl yapılır? İstenilen miktarda patlıcan ve sivri biber alınır. Patlıcanlar alacalı veya tam soyulur, peşinden istenilen şekilde ve boyda doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilir. Sivri biber ise, yıkanırsa kızartırken patlar. Bu nedenle sivri biberi yıkadığınızda kurulamanız gerekir. Ardından, üzeri delinir. Sivri biber istenirse parçalara bölünür veya bütün bırakılır.
Tarifin Devamı »

3 Ekim 2015 Cumartesi

erişte pişirme


Erişte pişirme aynen makarna pişirmeye benzer. Makarnayı nasıl pişiriyorsanız veya haşlıyorsanız diyelim, eriştenizi aynen pişirin. Makarna kendiyi suyu ile pişirilir veya bol su içerisinde haşlanır. Haşlanan makarnanın pişme süresi, damağınızla dişiniz arasındadır. Haşlanan makarnanın pişip pişmediğinizi çiğneyerek anlarsınız. Eriştede böyle bir durum yoktur. Çünkü erişteler durum buğdayı unu ile yapılmazlar.
Tarifin Devamı »

1 Ekim 2015 Perşembe

sade mantar pişirme


Sade mantar pişirme; yenilebilir bütün mantar çeşitleri, istenirse dışardan malzeme katkısı olmadan pişirilir. Ve, fazlasıyle de lezziz olur. Sade mantar pişirme yöntemi, mantarın kavrulmasıyle veya ızgara yapılmasıyle olur. Mantar tencerede, tavada, güveçte az yağ içerisinde kavrulur ve tuz ile tatlandırılır. Kömürlü veya elektrikli mangal üzerinde ızgara yapılabileceği gibi, mutfaklardaki ocak üzerinde çalışan çeşitli ızgara yapma aletleri üzerinde mantar çeşitleri ızgara yapılabilir.
Tarifin Devamı »

GÜN MASASI

Son bahara inat, kelebekli, çiçekli, cıvıl cıvıl bir gün masası

Menümüzdekiler;
-Kısır
-Börek
-Makarna Salatası
-Islak Kek
-Kavala Kurabiyesi





kıymalı makarna


Kıymalı makarna, haşlanmış her çeşit makarnanın kıyma ile hazırlanan sosla karıştırılmasıyle yapılır. Kıymalı sos yapımında dana kıyması kullanmak, en doğru seçimidir. Bir paket haşlanmış makarna'ya 200-250 gr. kıyma yeterlidir. Kıymalı sos yapımında temel malzeme olarak yemeklik yağ, soğan ve salça kullanılır. Bu malzemelerin dışında isteğe bağlı olarak sarımsak, yeşil biber ve domates kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak sos içerisine arzu edilen (karabiber, pul biber gibi) baharatlar ilave edilebilir.
Tarifin Devamı »

28 Eylül 2015 Pazartesi

tavuk sulu bulgur pilavı


Haşlanmış tavuk suyu ile pirinç pilavı ve bulgur pilavı'nın her çeşiti yapılır. Tavuk suyu kullanılarak yapılan pilav, lezzetli olur. Yufka ekmek üzeri tavuk sulu bulgur pilavı veya yufka üzeri bulgur pilavı, diğer bulgur pilavı çeşitlerinden farklı pişirilir. Bu fark, pilav pişirilirken yağ ve su miktarının fazlalığı ve pişirme süresinin uzun oluşudur. İki kase bulgurla yapılan bulgur pilavı, pilavın özelliğine göre, 15 dakika ile 60 dakika arasında değişir. İki kase dolusu bulgurla yapılan tavuk sulu bulgur pilavı ise, 20 dakikada pişer.
Tarifin Devamı »

21 Eylül 2015 Pazartesi

kurban kavurması nasıl yapılır


En lezzetli kurban kavurması, etin kendi yağı içerisinde ve kısık ateşte kavrulmasıyle yapılır. Kavurma yapılacak kurban eti en az bir kilo olmalıdır. Bir kilodan az olan etlerin bırakacağı su az olacağından, et kavrulurken uçar gider. Bu nedenle, et kavrulmadan tencereye su ilave etmek gerekir. Dışardan kavurmaya su takviyesi, kavurmanın bilinen tadını farklılaştırır. Kurban kavurması yapımında kuru soğan kullanılabilir ve karabiber, kekik gibi baharatlarla tatlandırılabilir. En güzel kurban eti kavurması doğal yapılandır. Kuyruk yağı içerisinde kavrulan etin tadına doyum olmaz. Bu şekilde yapılan kavurmayı tatlandırmak için tuz yeterlidir.
Tarifin Devamı »

18 Eylül 2015 Cuma

dondurucuda taze fasulye


Derin dondurucuda taze fasulye nasıl saklanır? Derin dondurucuda taze fasulye çeşitleri ve çalı fasulye iki şekilde saklanır. Taze fasulyeler sanki yemek yapıyormuşcasına iki ucu koparılır, kılçığı varsa sıyrılır. Peşinden, taze fasulyeler bol su ile yıkanır ve istenilen uzunlukta doğranır. Çalı fasulyesi ise, uzunlamasına ikiye bölünür ve doğranır. Temizlenmiş ve yemek yapacak duruma gelmiş taze fasulyeler, ihtiyaç miktarı kadar buzdolabı torbasına konur, kapatılır ve derin dondurucuya konur. Ya da, dondurucuya konmazdan önce fasulye şoklama yapılır süzülür, paketlenir ve dondurucuya konur.
Tarifin Devamı »

16 Eylül 2015 Çarşamba

TUNA 2 YAŞINDA

Sırada yine doğum günü postu var :)
Bu sefer ki partinin sahibi kuzenimin oğlu
Tuna'nın 2. yaş günü fotolarıyla baş başa bırakıyorum sizi
Anneciği çok özenle hazırlanmış
Mutlu, sağlıklı yaşların olsun Tunaaa
Sevgiler











19 Ağustos 2015 Çarşamba

Elmalı İncirli Unsuz Kek


Malzemeler: 
2 adet yumurta 
1,5 çay bardağı süt 
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz 
4 adet elma 
4 adet kuru incir 
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu 
1 çay kaşığı tarçın 
1 kaşık kabartma tozu 
Hazırlama:
Elmalar soyulup, küp şeker büyüklüğünde doğranır. İncirler nohut 
büyüklüğünde doğranır. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu 
karıştırılır. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp, kabartma 
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve 
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. 

Peynirli Yaz Türlüsü


MALZEMELER

    2 adet patlıcan
    2 adet sakız kabağı
    5-6 adet sivribiber
    3 adet domates
    2 adet kuru soğan
    1 baş sarımsak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    100 gr beyazpeynir
    Yarım demet maydanoz 


      YAPILIŞI
      1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun, küp şeklinde doğrayın ve kararmaması için tuzlu suya atın (1 tatlı kaşığı tuz +1 kg su).
      2. Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıyın ve onları da küp şeklinde doğrayın.
      3. Soğan, sarımsak ve domatesi soyun. Soğan ve domatesi küçük küp şeklinde doğrayın, sarımsakları bütün bırakın. Biberleri de yıkayıp, halka şeklinde ince doğrayın.
      4. Derin bir tencerenin dibine ayıklanmış doğranmış soğanları döşeyin. Üzerine doğranmış biberler ve sarımsak dişlerini yerleştirin.
      5. Biber ve sarımsakların üzerine sırasıyla ayıklanmış kabakları, domatesleri ve patlıcanları döşeyin. Böylece tencerede sebze katları oluşturun.
      6. En son üzerine zeytinyağını gezdirin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşe oturtun. İlk beş dakika içinde ara sıra tencereyi saplarından tutarak sallayın. Daha sonra hiç karıştırmadan pişirin.
      7. Bu arada beyaz peyniri küçük küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
      8. Sebzeler saldıkları suyu çekip kolayca çatal batacak kadar piştiğinde doğradığınız peynirleri koyun ve ateşi söndürün, tencereyi kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın. Daha sonra yaz türlüsünü üzerine maydanoz serperek ılık servis edin.
      Not:
      • Beyaz peynir yeterince tuzlu olduğu için bu yemeğe ayrıca tuz koymuyoruz.
      • Pişmiş sarımsak çok fazla kokmaz ama yine de sevmiyorsanız sarımsaksız da yapabilirsiniz.
      • Maydanoz yerine taze fesleğen de kullanabilirsiniz.
      • Ayrıca aynı tarifi fırında da pişirebilirsiniz.

5 Temmuz 2015 Pazar

düdüklüde tavuk pişirme


  • Düdüklü tencerede tavuk pişirme veya tavuk haşlama, hangi deyim işinize gelirse. Düdüklü tencerede tavuk pişirme büyük kolaylık, bu nedenle tavuk pişirme işlerimde düdüklü tencereyi kullanırım. Tavuk aldığım zaman, ağırlığına dikkat eder ve 1.5 kilo altındaki tavukları seçerim. Seçtiğim tavukta renk değişimi, berelenme olmamasına dikkat eder ve çoğu zamanda aynı firmanın tavuklarını tercih ederim. Pişirdiğim tavukta, rahatsız edici koku olmasını hiç sevmem. Özellikle bu kokuyu, elimde hissederim. Dikkat ettiniz mi, bazı tavukları haşladığınızda (yerken) bu kokuyu alabilirsiniz.
Tarifin Devamı »

4 Temmuz 2015 Cumartesi

hazır mantı


  • Piyasada satılan, o kadar çok hazır mantı çeşiti var ki, hangisini alacağına karar vermede güçlük çekiyorsun. Evde etli mantı yapımı güç iş, çok uğraştırır. Bu yüzden, hazır mantı alıp pişirmek en akılcıl yoldur. Yolun akılcı olması, bazen çok hayırlı olmuyor. Hazır alınan mantıyı haşlayıp sofraya koyduğunda, yolun akılcıl olup olmadığı ortaya çıkıyor. Genelde hazır mantıyı büyük marketlerden alırım. Eh işte, idare eder cinsten tat ve lezzete sahip olduğundan fazla önemsemem. 
Tarifin Devamı »

30 Haziran 2015 Salı

tavada et pişirme


  • Tavada et, damak zevkinize uyan bir yöntemle pişirilir. Bir parça eti bıçakla kurban eti açar gibi, çizersiniz ve az yağ ile tavada alt üst ederek pişirirsiniz. Tavanızın illa teflon olması gerekmez veya mutlaka tava kullanmanız gerekmez. Aynı işi kavurma sacında, açılır kapanır tos makinesinde ve çeşitli ızgara yapma aletlerinde yapabilirsiniz.
Tarifin Devamı »

29 Haziran 2015 Pazartesi

sade alacalı patlıcan yemeği


Bir kilo alacalı patlıcanı  kuşbaşı doğradım. Tencereye doğradığım patlıcanları, bir çorba kaşığı tuz ve yeteri kadar soğuk su koydum, yarım saat beklemeye aldım. Tencereye koyacağım zaman, kevgire aldım ve musluğun altına tuttum. Peşinden sıkarak tencereye ilave ettim. Soğanı, sarımsağı, domatesi ve sivri biberi yemeklik doğradım. Yemekte birer çay kaşığı dolusu baharat ve bir tatlı kaşığı dolusu tuz kullandım.
Tarifin Devamı »

27 Haziran 2015 Cumartesi

kıymalı dolma içi nasıl hazırlanır


  • Kıymalı dolma içi nasıl hazırlanır: Dolma içi, çiğden konularak ya da kavrularak hazırlanır. İki iç hazırlama yöntemiyle yapılan dolmaların lezzet farkı, kişinin damak zevkine göre değişir. Evinizde dolma yapılırken iç harç nasıl yapılıyorsa, sizin beğeneceniz dolma içini o belirliyecektir. Evinizde çiğden iç harçla hazırlanan dolmalar yapılıyorsa, sizin favoriniz o olacaktır. Yok aslında, birbirinden farkı, birinin zahmeti fazla.
Tarifin Devamı »

26 Haziran 2015 Cuma

evde ızgara köfte


Evde ızgara köfte yapımı, tarifimde verdiğim malzemelerle standarttır. Bu malzemelerin içerisine en fazla sarımsak ve kıyılmış maydanoz ilave edilebilir. Bu malzemelerle birlikte, galeta unu yerine iki dilim bayat ekmek ıslatılır, sıkılır ve kıymanın içine ilave edilir. Bayat ekmek koyarsanız, köfteye su konmaz. Köftenin lezzeti, köfte yapılacak kıymaya ve köftenin tuzuna bağlıdır. En iyi kıymadan köfte yapsanız dahi; tuzunu iyi ayarlayamazsanız, köftenin lezzetini alamazsınız. Evde köfte yapmak için en iyi kıyma, dana döş etinden çektirilen kıymadır. Dana kıyması + kuzu kıyması karışımı gibi falan filan laflar, işin üfürme yanıdır. O lafları boşverin; evde köfte yapıp satmadığımıza göre, yapın köftenizi dana döş kıymasından keyfinize bakın.
Tarifin Devamı »

24 Haziran 2015 Çarşamba

tereyağlı erişte


Tereyağlı erişte pilavı haşlanarak veya kavrularak yapılabilir. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Ben erişte pilavını haşlayarak yaptım. Erişte, on dakika ile on beş dakika arasında pişer. Makarnayı (yumuşak, orta sert veya sert olarak) nasıl seviyorsanız, erişte pilavınızı ona göre, haşlarsınız. Orta sertlikte erişte pilavı olsun istedim ve erişteyi 12 dakika haşladım.
Tarifin Devamı »

Karışık Sebzeli Mantar Dolması

MALZEMELER

  • 20 adet büyük mantar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

NASIL YAPILIR?

  • Mantarların saplarını kesin ve bir kenara ayırın. İç kısımlarını temizleyin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine boş kısımları üstte kalacak şekilde aralıklı olarak dizin. Üzerlerini zeytinyağı ile yağlayın.
  • Kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz renkli dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Küçük küpler halinde kesin.
  • Patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyduktan sonra uzunlamasına sekiz eşit parçaya bölün. Ardından küçük küpler halinde kesin.
  • Domatesi kabuğunu soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve bir kenara ayırdığınız mantar saplarını incecik kıyın.
  • Kalan zeytinyağına soğan ve sarımsakları ekleyin, Sırasıyla; patlıcan, mantar, renkli biber ve domates küplerini katın.
  • Suyunu çekene kadar iç harca ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra iç harcı ocaktan alın.
  • Fırın tepsisine aldığınız mantarların iç kısımlarını hazırladığınız renkli, sağlıklı ve dumanı üzerinde harç ile tepeleme olarak doldurun. Eğer "vegan" değilseniz sebze dolmalarının üzerine birer dilim kaşar yerleştirin ve kendinizi şımartın.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kaynak:yemek.com